אפילפסיה וצבא

הסבר

מרגע הגיוס אתה נידרש לבקש את זכויותך. על כל הזכויות שכבר השגת מיזמן. וזה כאילו שלא מיינו אותך ולא עשו לך ועדה רפואית, זה מתחיל בדבר ברור כמו תרופות וממשיך בחוסר הבנה למשמעות השינה ועיפות. או המחשבה הדבילית שלעשות הקפצות זה בסדר. עד שהדברים מיסתדרים , הסיכון גבוה מידי. כדאי לוותר.

יפעת 1 2

New member
למה לא צבא?

אם לא נלך לצבא כי הסיכון גבוה מידי נצדיק את אלו האומרים שאפילפטים לא יכולים לחיות חיים רגילים. כל דבר בערך יכול להראות כסיכון. ללכת לטיול,לבית ספר, לאוניברסיטה. זה כל העניין להתגבר לעבור עוד שלב. לתרום למדינה זה מאוד חשוב ותאמינו לי הצבא מפחד, הוא יממן ביקורים אצל נוירולוגים והוא נותן את התרופות בזמן. אפשר לשרת בצבא שירות טוב ומשמעותי עם האפילפסיה ולהתגבר על מכשולים בדרך. בקשר לטירונות ולהקפצות היה לי גם ידיד עם אפי' שעשה טירונות כמו כולם וישן שמונה שעות ואת השמירות הוא עשה ביום ולא בלילה.הכי חשוב זה לדאוג לעצמך. אני לא בעד להרים ידיים. אפשר לעמוד על הזכויות ולשרת כמו כולם ולקבל את ההקלות. זה לא בשמיים! שלכם, יפעת.

מה הקטע?!??!?!

למה לא ללכת לצבא?! אתם תמיד אומרים שחולי אפילפסיה יכולים לעשות הכל? אז דווקא במבחן האמת להתקפל?! כל אחד צרייך לתרום למדינה , כל אחד צרייך להתגייס גם אם זה אומר לעשות קפה למפקד שכל היום מתרוצץ בשביל להוציא פעולות ולהחזייר פלוגה שלמה בשלום! אני בצבא , בתפקיד מאוד אתגרי ואין מצב שהייתי מוותרת אפילו לשנייה על השירות רק בגלל האפילפסיה!

יפעת 1 2

New member
שיריונרית.....

התגעגעתי אלייך

aerox

New member
אני לא חושב שצבא זה מבחן !

לא צריך להסתכל על מה הוא מסתכל ועל מה הוא כל אחד עושה את מה שהוא מרגיש ואת הדרך שהוא צריך להגיע והצעדים שלי לא היו ללכת לצבא ואני חושב שזאת זכותי המלאה , נכון שאני עושה הכל ספורטאי ועושה ספורט ועובד וגם לומד , אבל צבא לא רציתי לכן אני אומר שלא מסתכלים על הצדדים כל אחד ילך בדרך שמתאימה לו אישית וצבא זה לא מבחן "אמיתי" צבא זה כלום !

ufo11

New member
לדעתי...ויתקן אותי אם אני טועה...

אבל בלי קשר לאפילפסיה...אם המצב היה שהפרופיל הוא 45 וכל מה שיוצע זה תפקיד פקידותי, היה מגיב כך. את לא יכולה לשפוט אנשים שלא מוכנים לעשות שירות של להכין קפה למפקד... לדעתי זה פשוט מבזה את המתגייס. שלוש שנים של "להכין קפה למפקד"...תחשבי על זה. זה לא סתם. יש אנשים שעושים הרבה יותר בשלוש שנים האלה ומתקדמים בחיים שלהם...לעומת...אנשים ש"מכינים קפה למפקד"... ההרהורים לגיטימיים לדעתי ואי אפשר לשפוט אותם. אני שמח שנפל בחלקך ליטול חלק בתפקיד אתגרי ומעניין!אני סבור שזה בגלל נתונייך האישיים ובצירוף קל של מזל. הבעיה שלא כולם ברי מזל. שיהיה לך בהצלחה...אל תשפטו אותו!

aerox

New member
דעתך מוצדקת בהחלט ,

עוד לפני המחלה שנתנו לי 45 ואמרו לי אדון אתה בממר"ם או 189 איפה שתיפול אמרתי רק בגלל זה אני מתגייס לא בשביל היופי הפנימי שלי אבל גם נפלתי וגם לא קבלתי אז אמרתי לא מתגייס מה שלא יהיה

אמממ פרופיל 45 זה ניראלי

כבר הורדת סיכון.. ואין חולה אפי' 1 שאמר שיש לו וקיבל פרופיל גבוה יותר.. מה הסיכון בלהיות בתפקיד פקידותי? זה לא מה שהייתי רוצה אבל זה מה שנותנים לי.. ואני שמחה עם זה כי אני עושה כמה שאני יכולה..

יכולתי לכתוב מתחת ליפעת

אבל לא נראה לי מתאים,לאן היית משרשרת? זאת לא שאלה שמתאימה לאף שאלה שנמצאת בשרשור
כתבתי הודעה חדשה
את חושבת שאבא של אפי לא מרשה לאפי להתגייס? הכל באווירה הכי טובה נשמה טובה
... אל תרביצי לי

שלום לכולם

היא כבר על מדים ומאושרת. טוב היום גמרנו להתגבר על כל המיכשולים הביוקרטים. תראו, יש לכם טעות בסיסית , הצבא צריך אותכם , לא פחות משאנחנו צריכים אותו, ולמעשה בעידן החדש גם זה לא בטוח. נו, ולמה? עשיתי חשבון, יש 15000 ילדים עם אפי(אי"ל פירסמו.ילדים נחשבים עד גיל 16) , כלומר יש במחזור של שלוש שנים לפחות כ- 2000 אפים מטופלים בתרופות הניתנים לגיוס. ועוד אלפים בהפוגה. ניראה לכם שהצבא יכול לוותר על כמות כזו של אנשים. מממממממש לא. ניראה איך הצבא קולט. הצבא לפני הגיוס מבצע קביעת פרופיל ומיון. את הטיפול הרפואי הוא משאיר לאחר הגיוס. נוצר חור שחור בהתחלה. אני טוען שהזמן הזה יכול להיות בעיתי ומטופל באופן לקוי. ואני אומר שהכל יכול להיות מוכן לפני הגיוס(פטורים ותרופות). ואת זה צריך לשנות. כי אם לא, אז אולי לא כידאי. אפי וכדורים זה לא מספיק, יש עוד כללים.לדוגמא: הקפצה זה דבר בעיתי מאוד לכמה סוגי אפי, שילוב של ימים ראשונים והקפצה , בעיתי מאוד. מחיר התקף אחד יכול להיות בעיתי , ולכן זה מיותר. היום אני מצטרף לאלה שלא קרה להם כלום,אבל ... קראתי את תשובתו של "דר אלי הימן "---"אנו יודעים שסטרס נפשי, עייפות עלולים להיות טריגר ליציאה מאיזון, ועל כן במידת האפשר הייתי משתדל לצמצם השפעתם של גורמים מסוג זה במידת האפשר." וזה ממש קשור לענין הגיוס.

tebetha

New member
נצל"ש- תפקידים בצה"ל

*כחלק ממסלול העתודה,אנחנו עושים הכשרות צבאיות;טירונות וקורס חובשים *כולי מלאה סימנים כחולים...ורק המשקל יתר מונע ממני מלראות כמו מכורה להרואין. אבל זו הפואנטה. היום באו כל מיני רופאים,מגדודים שונים,כדי לספר לנו על המסלול,ועל מה תאכלס אנחנו הולכים לעשות,כרופאים בצבא. והם העלו את שתי האלטרנטיבות הבאות: רופאה בתל השומר,יומיות,וחלוקת גימלים,מזגן ותפקיד שוחק. או רופאה בגדודים,פעם בשבועיים בבית,חוויה,קשה נורא.... עכשיו,עקב מחלתי,אני כן יכולה לשלוט בזה. מה דעתכם? מה עדיף? *שוב,הכוונה היא לעוד הרבה זמן,לכשאני אסיים(שיקרה רק עוד איזה 7 שנים) אבל בכל זאת...

Nayeli

New member
להיות רופא באופן כללי

נראה לי תפקיד שוחק ובכלל לא בטוח שיתנו לך אופציה לבחור כי הם יצטרכו למלא חוסרים. אכן הגדודים זה יותר מעניין ובמקומות כמו תל השומר וכאלה זה אותם אנשים עם אותם בעיות והרבה כאלה שמנסים לשחק אותה בשביל ג'. לדעתי קודם תעברי את ה 7 שנים ואחרי זה תחשבי על זה....

aerox

New member
אני לא התגייסתי בגלל האפילפסיה

כי לא רציתי להתגייס
ולא ממש חייבו אותי יצאתי על סעיף 45 , ואני הייתי מאוזן שנתיים ולא גייסו אותי כי אמרתי שלא מתאים לי ויצאתי על 45 רפואי אז לכל החכמים למינהם ...לחולי אפילפסיה הכי קל לצאת מהצבא זה קל מאוד להגיד היה לי התקף פה התקף שם ולא צריך להתגייס מי שלא מסוגל לא חבל לקבל התקף באמצע הטירונות מהלחץ? הרי כמו שרובינו יודעים שהתקף מגיע מלחץ בקיצור מי שמתאים לו שיתגייס מי שלא שיבורך !

היום אני יודע - הבחור צודק

הילדה נישכבה על הרצפה לרגע, וישנה כבר שעתים, ויהיו עוד. זה לא היה לפני שבוע, לאנשים ללא אפי , אין בעיה- והם לא יבינו מה אני מקשקש. לאפי - זה מראה על שינוי פתאומי בעורך החים, על עיפות שאסורה ומיכאן הסיכון. למעשה הסיכון הרבה יותר גדול משניראה. הצבא בהחלת יכול לתקן את המצב. כמובן יש מיתנדבים. ומי שלא רוצה לקחת סיכון מומלץ לוותר. הסבר על הסיכון- תיראו, לאפילפסיה JME יש שתי תופעות שמתרחשות בסביבות סוף העשור השלישי. היו פה שתי הוכחות לזה , ואחת מהם זו מירב. יש החמרה תקופתית , והגוף מפסיק להיות מושפע מהתרופה שלוקחים, לא משנה מהיא. הפיתרון להחליף תרופה. ל-JME יש שתי תרופות מוצלחות מאוד והשאר פחות. במידה והאפילפטי נימצא לפני תקופת ההחמרה ונימצא כבר במינון היעיל של התרופה , ואז עקב הקצנה של תופעות מעוררות התקף, קורה התקף , עלולים להעלות מינון או להוסיף (לקחת רק מהתרופות הפחות יעילות) או להחליף לתרופה היעילה השניה. באם החליפו, והיגענו לתקופה שבה יש החמרה תקופתית והגוף מפסיק להגיב לתרופה הנוכחית, אז צריך להחליף לתרופה שלישית ושילובים, מהפחות יעילות. תחשבו על זה.

א68

New member
שחרור

מי בא לו לשחרר אותך, הקב"ן? כי אם כן, ורק לפי המצב רוח שלך ולא מצב הבריאות שלך, הוא פסיכי.

למעלה