אפילפסיה ונהיגה.

ufo11

New member
באמת?מותר רק שנתיים אחרי?

אני שואל כי דובר כאן בפורום על שנה.. מישהו יודע בוודאות מה הולך עם זה?מתי ניתן להוציא רישיון?

qt1

New member
ברוך הבא../images/Emo13.gif

גם אני שמעתי שחלו שינויים בצה"ל לאחרונה אם כי לא ממש נכנסתי לעומקם של הדברים,ולכן לא אוכל לתת מענה מקיף לשאלתך. תחושתי לגבי רשיון הנהיגה והיא כלל אינה משובבת נפש...היא שישנם אנשים עם אפילפסיה שאינם מאוזנים אך נוהגים,ישנם אנשים עם אפילפסיה שמאוזנים ונוהגים, שתמיד יהיו אלה שידווחו למשרד הרישוי ואלה שלא. בנך מאוזן מזה כ-8 חודשים , עליו להיות מאוזן שנה בכדי לנהוג, זהו החוק במדינת ישראל. בסה"כ , לא מעבר לים היא. ושוב, ברוך הבא, אשמח אם תישאר איתנו, אם לא מצאת את הקישור עליו חיים המליץ לך כתוב ונצרף אותו אל הודעותינו. שתהיה שבת רגועה ושלווה

חול1

New member
תודה לכל העונים.

עדיין לא הצלחתי למצוא מסמך ברור או הפניה למסמך שכזה בו ניתן לקרוא את החוק עם פרוט ברור של הצעדים הנדרשים כולל עלויות וזמן משוערך לביצוע. לפי מה שהבנתי עד כאן (וזה תמוהה בעני שרופא שזו מומחיותו לו יודע לענות על כך למרות שהוא נתקל בשאלות שוב ושוב)יש חובה קבועה בחוק לדווח למשרד הבריאות על השינוי במצב, קרי אפילפסיה. אח"כ הם מבטלים את הרשיון..אתה צריך להמציא אבחון מרופא מומחה שאתה מאוזן שנה לפחות וזה סביר בעני. (מדוע לעזאזל צריך לשלם לעו"ד שיגבה הצהרה ממך שאתה מאוזן עם הרופא חותם על כך? לא ברור לי כלל ומקומם.) ואז אני מניח יחזיר לך משרד הרישוי את הרשיון , לא לפני שגבה כספים על ניירת וכו'? האם הנחותי נכונות? כמה עולה התהליך? כמה זמן הוא לוקח מאז שנלקח הרשיון ועד שהוא מוחזר לאחר שהתקבלו המסמכים הרלוונטיים? כעת אני מבין גם מדוע חלק נכבד מהכותבים ממליצים שלא לדווח . האם לא עדיף שומר פנימי מחיצוני? בעיה מורכבת..

חול1

New member
אפילפסיה ונהיגה.

שלומות, בני קיבל אפילפסיה לאחר שכבר היה לו רשיון נהיגה כשנה. זה היה לפני הצבא. לא נמסר דיווח לשום גורם. הוא התגייס כמתנדב לצבא וכמובן שלא נהג כל עוד לא היה מאוזן. מזה 8 חודשים שהוא מאוזן לפי דברי רופאו וללא התקפים. כנראה שבצה"ל שינו את ההגדרות של המחלה ולאחרונה הוזמן לועדה רפואית וממצב של "מתנדב" הפך לחייל מן המניין עם פרופיל של 45. כמובן שזה מאפשר לו להחזיק נשק. ולשאלה: מי יכול לתת תשובה מוסמכת ומחייבת שמבחינה חוקית ביטוחית וכו' אין מניעה לכך שינהג? רופאו לא יודע. מי יודע בברור מה הפרוצדורה שהוא צריך לעבור, אם בכלל? סרקתי תחת "חיפוש" ולא מצאתי תשובות. ותודה מראש לעונים.

ufo11

New member
האם קראת את השרשור על

אפילפסיה ונהיגה? אם לא אצרף לך קישור.

חייםלוי

Member
מנהל
שלום וברוכה הבאה ../images/Emo24.gif

יש שרשור שלם בנושא נהיגה. תוכלי למצוא אותו בשאלות נפוצות - בשורה הכחולה למעלה.

למעלה