אפילפסיה וטיסות

ע ת ל י ה

New member
אפילפסיה וטיסות

האם מישהו יכול לתת לי מידע על הנושא? בני לא סבל מפירכוסים המון זמן. כשנתיים וחצי. לפני מספר שבועות טסנו איתו לחו"ל, במטוס הוא פירכס (שאני לא אספר לכם איך נבהלנו ומה זה עשה לנו, אבל עבר בשלום וגם נהננו מהטיול) אני לא יודעת למה לייחס את זה למהפך בשגרת השינה? הערנו אותו ב2 לפנות בוקר והוא בטח לא ישן טוב בגלל ההתרגשות. ההתרגשות? הלחץ האטמוספרי? האם למישהו יש נסיון, מידע מבוסס או תיאוריה? אשמח לשמוע תודה רבה

מניסיון שלנו..

כשהבת שלי לא ישנה טוב היא מקבלת פירכוסים. אולי המחסור בשינה גרם לו את זה?

היי עתליה ../images/Emo141.gif

תא מטוס נוסעים מדוחס בצורה מלאה, כלומר לא משנה מה הגובה בחוץ (מטוסים טסים בין 30,000 רגל עד 41,000 רגל ) הלחץ האטמוספרי בפנים עומד על 8,000 רגל מערכות החמצן מזרימות חמצן בצורה שוטפת ואין כול בעיה ! לא ברומטרית. אני אישית חושבת שעצם היקיצה ב- 2 לפנות בוקר ההתרגשות גרמה להתקף מאשר השינוי בלחץ האטמוספרי.

מצ"ב חומר מדעי

בירחון seizure פורסם ב- 2006 במחקר אשר בדק את הקשר בין טיסה לעליה בהתקפים בקרב חולי אפילפסה. עקבו אחר 37 חולי אפילפסיה שבוע לפני הטיסה ושבוע אחרי הטיסה. נמצא כי במדגם כול ישנה עליה בהתקפים לאחר הטיסה (מובהק סטטיסטית) לא דווחו על התקפים במהלך הטיסה. נמצא כי: א.משתתפים אשר חווה עליה בהתקפים לאחר הטיסה בהשוואה לאלו אשר לא חווה היו בעלי תדירות גבוה יותר של התקפים בבסיס. ב.היו בעלי סיכון לחוות התקפים בעבר לאחר טיסה ג.חשש מהתקף לאחר טיסה ד.נמנעו מטיסות משתתפים אשר היו מאוזנים לחלוטין לפני טיסה לא חוו התקף לאחר טיסה. לא נמצא הבדל סטטיסטי בין מרחק טיסה, אזור זמן, זמן טיסה לא היו שונים בין אלו שחוו עליה בהתקפים לאלו אשר לא חוו עליה בהתקפים. המחקר מציע כי טיסה מגבירה התקפים לאנשים אשר בעברם היו בעלי תדירות גבוה להתקפים. לסיכום: א. במחקר לא דווחו על התקפים תוך כדי טיסה ב. מי שמאוזן לחלוטין לפני טיסה לא חוו התקף ב. זה רק תקציר אין לי גישה מהבית למאמרים אם זה חשוב לך אז בעוד שבועיים אני מוכנה לנסות להוציא את המאמר כולו.

ע ת ל י ה

New member
תודה לכן על התגובות

אז זהו שגם לי יש הרגשה חזקה שמדובר בחסך בשינה. כפי שציינתי בני מאוזן פרק זמן ממושך מאוד ונראה לי שהיציאה מהשגרה וחסך בשינה עשו את שלהם. בכל אופן אם היו לי פנטזיות שהינה אולי נתחיל לצעוד לקראת הפסקת תרופות כי בזמנו הרופאים דיברו על אפילפסיה של הילדות שתחלוף תוך פרק זמן של כשנתיים כעת ברור לי שאין על מה לדבר. מצד אחד זה מעציב אותי ומצד שני אני מאושרת עם כך שהוא מאוזן ויש פתרון. בפעמים הבאות נראה איך מתמודדים עם ענין השינה טוב יותר. וכאן פואסון אני אשמח לכל מידע נוסף, תודה רבה

ברגע שאחזור לעבודה/לימודים ../images/Emo45.gif

בעוד שבועיים אני בחופשה עם הקטנות בבית
מבטיחה לעשות חיפוש נוסף

חייםלוי

Member
מנהל
גם אני בחופשה מן העבודה

הספריה בה אני עובד סגורה השבוע יחד עם כל האוניברסיטה ואני עוד ממשיך את החופשה עד ספטמבר.

כיף לך חיים... חופש

אני בינתיים עושה מכינה שתכין אותי לקראת הלימודים להנדסאי. תפס לי את כל אוגוסט.

חייםלוי

Member
מנהל
חופש ועבודה ../images/Emo13.gif אני מקליד לאשתי את המ"א

עם תיקונים אינסופיים.

אה כן

אני יהיה לי קצת זמן עד לסיים איתו. עד יולי 2009 אני אהיה על מדים ורק ביולי 2009 אני אתגייס והפז"ם יתחיל לעבוד. אין להיות שוחר זה דבר מקסימם... וגם אנני לא מקבל כסף בתקופה הזאת. אבל אני מקבל מקום לישון, אוכל, בגדים, נסיחעות חינם ולימודים מסובסדים פי 10 מהמחיר באזרחות. הכל לטובה.

R u b i n a

New member
לא יודעת ולא נראה לי שאני אדע עד שאני אגיע

לבקו"ם... אבל יש לי דווקא זימון השבוע אז אולי יהיה משהו, אבל אי אפשר לדעת עם הצבא שלנו...

זימון חודש לפני הגיוס?

הזוי. תבררי איזה גיוס יש ביום שלך... בד"כ יש כמה באותו יום אבל זה יכול לצמצם לך אפשרויות:)

לא שטויות

יש ימים שזה גיוסים מרוכזים. ברור שזה אף פעם לא יהיה רק משהו אחר.. כמו שאמרתי(ואני בחורה) זה מצמם את האפשרויות.

למעלה