אפילפסיה וחדר כושר...

YakiMan

New member
אפילפסיה וחדר כושר...

שלום לכולם, אני די חדש כאן בפורום, ממש שמח לדעת שיש פורום לחולי אפילפסיה , לי יש אפילפסיה הייתי מגדיר אותה אולי סובייקטיבית קלה ,ברגל ימין וביד ימין , זה נראה שזה קורה אז חלקו הימני של הגוף מפסיק לתפקד לכמה שניות ,בכל מקרה זה קורה פעם בשבועיים -שלוש , אחד הסימפטומים שנגרמו כתוצאה מהאפילפסיה הזו זה היה איבוד הביטחון שלי מלהתאמן בחדר כושר , תמיד פחדתי שיהיה לי התקף על מכשיר מסויים ,שאני אפול,ואני אדם שמאוד אוהב להתאמן בחדר כושר , תמיד אהבתי , ועד שבאה המחלה הזו התאמנתי 6 שנים , וככה להפסיק יום אחד זה לא היה כל כך קל עבורי . מה גם שאז המאמנים בחדר כושר אסרו עליי מלהתאמן, אז זה כבר שלוש שנים שאני כבר לא מבקר בחדר כושר ועבור חולה כושר ואירובי שכמוני זה סיוט , ממש סיוט ,השמנתי נורא ואני כרגע די חלש ... בכל מקרה אני רואה שיש פה אנשים שיש להם אפילפסיה וכן מתאמנים בחדר כושר , שזה מחזק עכשיו עוד יותר את בטחוני , ושנית התחלתי לפני זמן מה לאמר שאני חייב את זה לעצמי , שאם אני רוצה לעשות כושר אז אני יעשה כושר , כמובן עם השגחה והכל וכמובן עם כל הבדיקות הגופניות וכמובן שיהיו מכשירים שאני לא יעשה , אבל אני מאמין שאת רוב המכשירים בחדר כושר אני כן יוכל לעשות , מישהו חכם לפני כמה חודשים אמר לי "כל אחד יכול" ,לכן אני חושב שגם אני זה כל אחד ולכן גם אני יכול... אז אני שמח שאתם פה ואני מקווה להמשיק לכתוב

qt1

New member
אז אתה חוזר לחדר כושר?../images/Emo11.gif

מה החלטת? "כל אחד יכול" ו.........? שיהיה

Blueberry Kiss

New member
אם הרופא שלך מאשר לך ללכת לחדר

כושר, אין סיבה שלא תלך. ואם אתה דואג שיהיה לך התקף, תלך עם חבר או חברה כל פעם (נכון זה קצת יגביל את כמות הפעמים אבל אם כמה מהחברים שלך מנוים לאותו מקום זה יותר קל) וככה יהיה שם מישהו שיודע מה לעשות במצב של התקף.

ufo11

New member
אני הולך לחדר כושר

וטפו טפו טפו הכל בסדר:) נכון מותק?

hashy

New member
יש הרבה דרכים לעשות כושר

לא כולן כוללות מכשירים וישנן כאלה שאפילו משלבות חיזוק שליטה על השריר. אני מצטרפת לדיעה שאם הרופא מסכים - אין בעיה. אני לא הייתי מסכימה שהמדריכים יקבעו על דעת עצמם. בחדר הכושר תפקידם כמצילים בבריכה ואינם יכולים "לא להכניס אנשים". אם צד שמאל שלך ממשיך לפעול אני לא רואה למה לא לעבוד על אופניים למשל, שחיה, אירובי, קיקבוקסינג ועוד. אגב, מה קורה עם הטיפול התרופתי שלך. אם זה קורה אחת לשלושה שבועות נראה כי משהו לקוי בנושא. אולי כדאי לך לבדוק עם אפילפטולוג האם שינוי בתרופות יוכל לשפר משהו. אני גם מציעה לך לנהל יומן תופעות ובמיוחד עם הפעילות הגופנית. לבדוק האם בזמן מאמץ התופעות גוברות או נחלשות וכו' כדי לאמר לרופא. אולי גם שווה לך להתייעץ עם רופא ספורט - להביא אליו את רשימת המכשירים ולהחליט יחד - מה כן, מה לא וכמה.

YakiMan

New member
בוודאי אין בעיה אבל עדין להיות זהיר

אם כמה שאני כל כך מאמין ברפואה בעיניים עצומות , עד כדי כך שבלי שום בעיה נתתי את עצמי לשני ניתוחי ראש , אם כל הרפואה המודרנית של היום , אני חושב שאני זה שמכיר את הגוף שלי הכי טוב מכולם ויודע הכי טוב , נכון שהרופאים הם מקצועים וכל תרופה שהם נותנים אז אני בחיש חש ללא היסוס לוקח , אבל בכל זאת יש דברים לפעמים שהרופא או הנירולוג אומר ואני קשה לי להסכים , הנירולוג אומר שאני יכול לעשות הכל , ואני מסכים איתו , אבל אני חושב שאני צריך להקשיב לגוף שלי ,העובדה היא לפני שאני מקבל התקף אני מרגיש , אני מרגיש מתי אני צריך לנוח ומתי אני צריך ללכת , מתי אני חלש יותר ומתי אני כמו טייגר ... ולכן אני אומר שאין שום בעיה , כל אחד יכול וגם אני כך גם כולנו , אבל צריך להיות זהיר , צריך להקשיב לגוף

hashy

New member
מסכימה איתך לחיטולין ../images/Emo45.gif

אלא שהתרופות נועדו כדי שלא תרגיש שהתקף מגיע כלל. מאחר ועברת ניתוחים אני לא יודעת ואשמח לתשובה - האם זה אפשרי? חוצמזה, אני לא מבינה משהו, אם אתה יודע מרגיש לפני התקף, אז מה הבעיה ללכת לחדר כושר? אם תרגיש שהתקף מגיע אז תוכל לעצור את הפעילות ולשבת בצד. בנוגע לרופא שהמלצתי עליו, אני לא מדברת על נוירולוג אלא על רופא שמתמחא ברפואת ספורט ומכיר את הענפים השונים ואת המכשירים השונים. יחד איתו אפשר לבנות תכנית וגם להביא לח"כ אישור נוסף על כך שאין בעיה שתתעמל.. אודה לך על תגובה

למעלה