אפילפסיה ואלכוהול

shiranush222

New member
אפילפסיה ונהיגה

שלום, יש לי אפילפסיה מסוג פטיט מאל (הכי קלה שיש). גילו שיש לי את המחלה זמן קצר לאחר קבלת הרישיון. עדיין לא הצהרתי למשרד הרישוי, כך שחוקית מותר לי לנהוג. ההתקף האחרון שלי היה בנובמבר 2006. השאלה שלי היא- האם במצב של תאונה הביטוח תופס?? מה קורה במצב כזה?

shiranush222

New member
אפילפסיה ואלכוהול

יש לי אפילפסיה ואני לוקחת למיקטל במינון של 200 מ"ג ליום. כמה אלכוהול מותר לי לשתות? כוס אחת של וודקה פעם בשבועיים זה בסדר? השתיה יכולה להשפיע או לפגוע במערכות בגוף?

mori17

New member
הבעיה עם האלכוהול הוא בכך שהוא

מנטרל את הכדור(רק לידע כללי האלכוהול פוגע בכל כדור שנוטלים) וכמו שחגי אמר עדיף בירה על וודה בעניין הנ"ל... ואם כבר לשתות וודקה אז לא פעם בשבועיים(זה די הרבה) עדיף פעם בחודשיים 3 אפילו יותר מורי

shiranush222

New member
עם הזמן זה עולה..

התחלתי לקחת מנובמבר. בהתחלה 100 מ"ג ליום ובפברואר עליתי ל200 מ"ג ביום, כמובן בהדרגה. למה זה חשוב, אם אפשר לשאול?

roni al telhi

New member
רק רציתי לדעת באיזה שלב את

את נמצאת במקום שאני הייתי בו לפני 3 שנים....... ובתקופה הזו נמנעתי לגמרי משתית אלכוהול זה מה שמומולץ לפני דעתי גם עד לפני כמה חודשים שתינו לקחנו את אותה כמות יומית אבל הורידו לי ל150 בגלל שהלמיקטל שלי בדם היה גבוה וזה גרם לבעיות שינה תבדקי גם את במשך הזמן ובהצלחה

שלום שירן

מרגע שהתברר שיש לך אפילפסיה, אסור לך לנהוג, ולכן הביטוח ורישיון לא בתוקף. הרישיון חוזר רק לאחר שנה ללא סימנים נוירולוגים של אפילפסיה, לא משנה הסוג, באישור משרד התחבורה. בקשר לשתיה עדיף שלא, מותר מעט, ולבטח בכמות שלא תביא לשיכרות, כוס בירה אפשרי, כוסית וודקה עלולה להיות חזקה יותר.

חגי ש

New member
בעניין הנהיגה

שלום שירן, בעניין הנהיגה תוכלי למצוא תיאור מפורט של הפרוצדורה בשאלות מס. 51-54 במאגר "שאלות נפוצות" של אתר אי"ל. כמו שנאמר כבר, הביטוח לא תקף אם לא דווח למשרד הרישוי על ההתקף. אחרי שנה מאז ההתקף האחרון, תוכלי לבקש ועדה רפואית שתבדוק אם להחזיר לך את הרישיון. הועדות מתכנסות בד"כ בתל השומר, אם אני לא טועה. אם אחרי שקראת את התשובות במאגר נשארו לך סימני שאלה, את מוזמנת, כמובן, לשאול. שיהיה חג שמח ובריא, חגי

למעלה