אפילפסיה אצל כלבים

LITALURI

New member
אפילפסיה אצל כלבים

שלום,
הכלב שלי בן 9 שנים, ועוד לא אובחן באופן וודאי (כי אין לנו כסף לשלוח אותו לצילומים, נקווה שבקרוב נוכל לשלוח אותו לבדיקות דם) אבל הכיוון הוא אפילפסיה.
השאלה שלי היא: היום היה לו התקף (לעזאזל אני כל פעם מחדש נכנסת לפאניקה ומתחילה לבכות מזה :( רק שהפעם, אבא שלי העקשן הרים אותו באמצע התקף (אמרתי לו שזה אסור, אבל בגלל שהוא היה על אבנים הוא העביר אותו לדשא), וכשהוא הניח אותו על הדשא, ההתקף התחזק (בחיים לא ראיתי אותו בהתקף כזה , ממש אינטנסיבי).
כמה שאלות לי :
1. מה הסכנות בכך שנוגעים בכלב באמצע אפילפסיה? האם ההתקף החזק היה קשור בזה?
2. יש לי סירטון וידאו שצילמתי במהלך ההתקף החזק יותר. יש לי גם סרטון שלו באמצע התקף רגיל. האם יש אפשרות לאבחן באמצעותו? ממש אשמח לעזרה.. (אם התשובה חיובית ,אצרף אותם)
תודה רבה,
ליטל

sapirdvm

New member
הי ליטל

כמה דברים בנושא שאולי יעשו לך סדר ואלי גם יתנו לך לנשום יותר עמוק.
בעיקרון יש בכלבים אפילפסיה. הסימנים הקליניים יכולים להיות מינורים מאד כגון כלב ש"נרדם", יושב וראשו נשמט ועד מצב של עוויתות ממשוכות שדורשות התערבות טיפולים כי מהווה סכנה לחיי הכלב.
כדי לאבחן אפילפסיה צריך להביא את הכלב לבדיקה פיזיקאלית מליאה. הווטרינר יחפש עוד גורמים שיכולים להביא לסימנים הקלינים הללו. כהשלמה לבדיקה הפיזיקאלית כדאי לעשות בדיקת דם מליאה: ספירת דם ובדיקה לתפקודי המערכות השונות: כליות, כבד, רמת סוכר בדם, אלקטרוליטים כגון קלציון ואשלגן.
לפני שהיה בארץ מכשיר הדמיה CT, הסתפקנו בכך: היסטוריה של עוויתות, בדיקות דם ששללו כל מחלה אחרת ומכאן אפשר להגיע לחשד סביר שיש אפילפסיה.
עדיין ללא איבחון מה גורם לה, אבל הגענו לאבחנה.
כיום שיש CT והוא יותר זמין (אך לא זול), ההמלצה היא לעשות הדמיית CT למוח ולחפש האם יש גורם כגון גידול שיכול לגרום לתופעות האפילפסיה.
הטיפול באפילפסיה הוא בכדורים או בתרופה נוזלית או בשילוב שלהם. נהוג להתחיל לטפל אם התופעה של האפילפסיה מתקיימת לפחות פעם בחודש. במידה וההתקפים הם פעם בחודשיים שלושה ומעלה, לא חייבים להתחיל לטפל וחיים עם זה ושמים לב לכלב בכל אירוע כזה.
אם מתחילים לטפל, מומלץ אחרי תקופה קצרה לערוך בדיקת דם לרמת התרופה בדם ולהתאים בעקבות התוצאות את המינון.
כאשר הכלב נכנס להתקף ארוך ובלתי נשלט חייבים להביאו לווטרינר כדי שיפסיק בעזרת תרופות את העווית המאורכת על מנת שלא תהיה סכנת חיים.
מותר להרים כלב מהאבנים ולהביאו למקום רך. זה לא אמור לגרום לו בעיה. להיפך, עווית על גבי אבנים יכולה לגרום לו פציעה.
מקווה שעזרתי.
רפואה שלמה לכם

LITALURI

New member
תודה לך!

לגבי הבדיקות: כבר היינו אצל הוטרינר אצלו והוא הציע בדיקות דם ונתן גם כדורים למקרה שזה אכן המקרה. CT גם הוצע לנו אבל לא נוכל להרשות לעצמנו כלכלית, לצערי הרב..
לגבי ההתקפים: הם עד היום היו יחסית "עדינים". מין רעד בכל הגוף ואי יכולת לעמוד על הרגליים. דקה וזה עבר..
הוטרינרים שדיברתי איתם הציעו לא לגעת בו לכן ממש נלחצתי מהעניין. היום ההתקף שלו היה מאוד ארוך יחסית(אני חושבת ש2 דקות או יותר) ואחרי שהרמנו אותו באמצע ההתקף, ההתקף ממש התחזק והוא ממש קפץ על הדשא מצד לצד כמו דג שהוציאו אותו מהמים!!
מה נחשב התקף ארוך?
תודה רבה שוב,
ליטל

sapirdvm

New member
בעיקרון

עווית תימשך בין מספר שניות למספר דקות, כאשר יש שלב התאוששות שלפעמים מבלבל ונראה כמו שלב של העווית-הכלב שוכב, מתנשף ולא מחובר עדין לעולם.
אם העווית עולה על 15 דקות או התקפים חוזרים ונשנים עם הפסקונת או בכלל בלי הפסקה בינהם זה מצב של סטטוס אפילפטיקוס וזה כבר מסכן חיים ומחייב העברה לטיפול וטרינרי

למעלה