אפיית לחם מקמח מלא

M a r i n a 8 4

New member
אפיית לחם מקמח מלא

שלום! קניתי מכונת אפייה, ואני רוצה לאפות לחם בריא מקמח מלא. מישהו יכול להמליץ על מתכונים? כי המתכונים שבאו עם המכונה הם רק בשביל אפיית לחם מקמח לבן.. תודה.

M a r i n a 8 4

New member
לא..

אם מחליפים רק את הקמח הלבן בקמח מלא יוצא מקובץ מדי. בטח יש דרך יותר מתוחכמת..

Artanis

New member
היי...

מתכון ללחם בסיסי (לזה אפשר להוסיף צימוקים אגוזים תבלינים אחרים או כל דבר אחר שאוהבים) 1 כוס מים ועוד קצת.. 1 כפית מלח 1 כף סוכר 1 כף שמן (איכותי ,ולא זבלה) 2 כוסות קמח מלא 1 כוס קמח לבן בסיסי 1 כף של "שימרית" בעיקרון אני מעדיפה לשים סודה לשתיה או אבקת אפיה...זה אמנם לא יוצא נפוח כמו עם שמרים..אבל זה הרבה יותר בריא. זהו. בתיאבון.

המתכון שלי למכונת אפיה

1 כוס חלב 2 כפות חמאה 2 כפות סוכר חום 1/4 1כפיות מלח 1/2 1 כוסות קמח לבן 1/2 1 כוסות קמח מלא (אפשר גם 3 כוסות קמח מלא-יוצא יותר דחוס) 3 כפות שמרית (בערך חצי חבילה) תוכנית אפיה מס-2 שאורכת שעתיים וחמישים דקות אפשר להוסיף כל תוספת מעשירה (קימל, קצח, אגוזים, חמניות, זיתים וכו') בתיאבון עירית

0 אור 0

New member
טוב עכשיו שאני רואה שכולם שמים גם לבן

במתכונים שלהם, אז מותר גם לי להסגיר. בזמנו הייתי לוקחת כל מתכון של עוגה ומחליפה חצי מהקמח בקמח מלא (חצי קמח לבן), אם רוצים לעשות אחוז יותר גבוה של קמח מלא צריך להוסיף מעט נוזלים (לפי הרגש) בבצק שעושים מחיטה טחונה בלבד, צריך רק להוסיף עוד נוזלים, אבל להכין קצת קמח לבן בשביל לעבד את הבצק שלא ידבק - אין לי מושג איך זה עובד במכונה, אני הייתי לשה ביד.

שמש א

New member
../images/Emo21.gif

מערבבת רבע שטיבל 2 (רגיל) והיתר שטיבל 7 (מלא), או רק שטיבל 3 (כפרי) לבדו גם מצויין.

tookmy

New member
ממליצה לך לשאול גם

בפורום הורות טבעית, שם יש אימהות שללחם שלהן לא ייכנס קמח לבן, לא כולן, אבל יש.

למעלה