לא! לא צריך להיות הסטריים בכלל

צריך בעקר להפעיל את הראש
חשובה מאוד סביבת עבודה נקיה מגלוטן. לכן להקפיד על נקיון משטח העבודה (שיש, קרש חיתוך) בזמן הכנת מזון נ"ג.
מדיח עושה את העבודה נהדר וגם הדחה ידנית מוקפדת. אין צורך לזרוק כלים או להפריד כלים רגילים.
יש מס' אביזרים שכדאי להפריד בכל זאת: מסננת לפסטה רק לפסטה נ"ג, מסננת דקה לקמח/נפה,כפות מעץ, אני מפרידה גם מברשות אפיה. טוסטר קופץ לא יכול לשמש לגלוטן+נ"ג יחד כי בלתי אפשרי לנקות אותו. טוסטר לחץ אפשר כשמשתמשים בנייר אפיה כדי שלא יהיה מגע עם הטוסטר עצמו.
אם עובדים על נייר אפיה על השיש ומניחים בתבניות אפיה על גבי נייר אפיה, זאת זהירות נוספת.

לגבי מוצרים: אם הבית מעורב שווה להפריד בארונות ובמקרר כגי לא לגרום לבלבול. אני כבר 5 שנים עם צליאק ועדיין מסמנת על ידי מדבקות מיוחדות את האיזורים הנטולים כדי שאם מישהו מילדי יגיע כשאני לא בבית, הכל יהיה ברור לגמרי. (יש לי גם צליאקית וגם כאלה שאינם צליאקים).

בזמן הבישול/אפיה: כדאי לעבוד עם הפרדה כדי לא להתבלבל, לפחות בתחילת הדרך. אפשר להחליף את כל תבליני הבית לנטולים ובכך לאפשר בישול שרובו נ"ג ממילא (רק ההכנה שלו מוקפדת יותר. למשל: אורז וקטניות-לברור ולשטוף היטב לפני השימוש מחשש לגרגריי חיטה).
אפיה מעורבת: כדאי להפריד ולאפות קודם ללא גלוטן ורק כשמסיימים ומפנים את המטבח מהחומרים הנטולים,להוציא את החומרים הגלוטנים. שימוש במיקסר כנ"ל. קודם נ"ג ורק אז שימוש גלוטני.