אפיית לחם ללא גלוטן

שרונה 66

New member
אפיית לחם ללא גלוטן

שךום רב
אנחנו חדשים מאתמול בעניין הצליאק. אשמח לקבל עצות לאפיית לחם נטול גלוטן

שרונה 66

New member
תבלינים ללא גלוטן

איפה ניתן לרכוש תבלינים ללא גלוטן באיזור עפולה - בית שאן?

net the jet

New member
ממליצה להטרף לעמותה- תקבלי גישה למדריך מקוון.

במדריך יש רשימות של מוצרים שמותר. גם תבלינים.
אני בטוחה שיש ברוב הסופרמרקטים תבלינים שבסדר לנו. אני יכולה להגיד שאני משתמשת באילו של מק'קורמיק. ( אבל יודעת רק לגבי תבלינים טהורים, לא תערובות... אין לי מושג לגביהם )

טליאמתי

New member
כמעט בכל סופר ישנם תבלינים של טעם וריח ומקורמיק

כמו כן בחלק מהסופרים ישנ תבליני פרג.
אלה מותרים לנו.
לשים לב שתערובות תבלינים (זעתר, תערובת מוכנה לתיבול בשר, אורז וכו') יש לבדוק בנפרד.
&nbsp
&nbsp

שרונה 66

New member
שמירה על סביבה נטולת גלוטן

האם באמת צריכים להיות עד כדי כך היסטריים בעניין הגלוטן. הפחידו אותנו אתמול בבית החולים עד שזרקנו חצי מטבח החוצה. האם שטיפת כלים במדיח אינה מספיקה?

מאיה1001

New member
היי שרונה!

ברוכה הבאה לעולם הצליאק! הסתגלות לצליאק לוקחת זמן ומראש קחו בחשבון שהשבועות הראשונים (יש שיאמרו חודשים) יהיו מלאי דעות, לחצים, אבל לחיוב - יותר בריא לגוף.

לשאלתך - מדיח מספיק, גם שטיפת כלים ביד. עם זאת, יש כלים שקשה יותר לנקות אותם - כמו קרשי חיתוך ולכן כדאי להפריד. סתם בשביל התפיסה - קחי בחשבון שהכמות המותרת של גלוטן במנה מסויימת היא מתחת ל-20ppm ,שזה יוצא (בערך!) - כף (או כפית? כבר שכחתי) קמח לחלק לעשרת אלפים, בקיצור, משהו מיניאטורי שלא רואים בעין.

לסיום, קחי בחשבון שאנשים מתייחסים לצליאק בדרכים שונות, בגלל חוות דעת שונות -רופאים/סביבה וכו. מציעה לך להתחיל בשמירה מקסימלית, שכן במיוחד כשעוד לא מכירים - יש הרבה טעויות, או כמו שאמרו לי פעם - "את תלכי ישר, עקום זה כבר ייצא לבד".

d a p h n a

New member
בגדול, כמות הגלוטן שצליאקי יכול "לסבול"

היא עד 20 חלקים למיליון, שזו כמות ממש מיניאטורית.
זה אומר שכן, צריך להקפיד על עניין הזיהום המשני.
&nbsp
אבל, שטיפה במדיח בהחלט מספיקה, וגם שטיפה טובה ביד - רק מומלץ להחליף את הסקוצ' לעיתים יחסית תכופות ולשטוף אותו היטב. זה נכון לגבי מירב הכלים. ישנם כמה סוגים של כלים שיותר קשים לשטיפה יסודית, ובמקרה שלהם מומלץ לשמור על הפרדה בין כלי גלוטני וכלי נטול (במידה ואתם מתכוונים להמשיך להחזיק גלוטן בבית).
&nbsp
מסננת לפסטה היא הדוגמה הקלאסית לזה. כמעט בלתי אפשרי לנקות אותה עד הסוף משאריות העמילן, ולכן עדיף לשמור על שתי מסננות.
&nbsp
קרש חיתוך מעץ או פלסטיק, אם נוהגים לחתוך עליו לחם, גם הוא קשה לניקוי, ולכן כדאי להחזיק שניים או לחילופין להשתמש בקרש זכוכית שקל יותר לניקוי. אפשר גם פשוט לא לחתוך לחם על קרש החיתוך (אני חותכת רק על צלחת).
&nbsp
אם יש לכם טוסטר קופץ ללחם, זה משהו שבאמת אי אפשר לנקות כמו שצריך, ולכן עדיף לקנות אחד חדש.
&nbsp
&nbsp

טליאמתי

New member
לא! לא צריך להיות הסטריים בכלל:) צריך בעקר להפעיל את הראש

חשובה מאוד סביבת עבודה נקיה מגלוטן. לכן להקפיד על נקיון משטח העבודה (שיש, קרש חיתוך) בזמן הכנת מזון נ"ג.
מדיח עושה את העבודה נהדר וגם הדחה ידנית מוקפדת. אין צורך לזרוק כלים או להפריד כלים רגילים.
יש מס' אביזרים שכדאי להפריד בכל זאת: מסננת לפסטה רק לפסטה נ"ג, מסננת דקה לקמח/נפה,כפות מעץ, אני מפרידה גם מברשות אפיה. טוסטר קופץ לא יכול לשמש לגלוטן+נ"ג יחד כי בלתי אפשרי לנקות אותו. טוסטר לחץ אפשר כשמשתמשים בנייר אפיה כדי שלא יהיה מגע עם הטוסטר עצמו.
אם עובדים על נייר אפיה על השיש ומניחים בתבניות אפיה על גבי נייר אפיה, זאת זהירות נוספת.
&nbsp
לגבי מוצרים: אם הבית מעורב שווה להפריד בארונות ובמקרר כגי לא לגרום לבלבול. אני כבר 5 שנים עם צליאק ועדיין מסמנת על ידי מדבקות מיוחדות את האיזורים הנטולים כדי שאם מישהו מילדי יגיע כשאני לא בבית, הכל יהיה ברור לגמרי. (יש לי גם צליאקית וגם כאלה שאינם צליאקים).
&nbsp
בזמן הבישול/אפיה: כדאי לעבוד עם הפרדה כדי לא להתבלבל, לפחות בתחילת הדרך. אפשר להחליף את כל תבליני הבית לנטולים ובכך לאפשר בישול שרובו נ"ג ממילא (רק ההכנה שלו מוקפדת יותר. למשל: אורז וקטניות-לברור ולשטוף היטב לפני השימוש מחשש לגרגריי חיטה).
אפיה מעורבת: כדאי להפריד ולאפות קודם ללא גלוטן ורק כשמסיימים ומפנים את המטבח מהחומרים הנטולים,להוציא את החומרים הגלוטנים. שימוש במיקסר כנ"ל. קודם נ"ג ורק אז שימוש גלוטני.

kita1000

New member
אני מסתכנת בלהקרא הסטרית

אבל הילדים שלי כנראה רגישים יותר מהשאר.
גם שטיםה בספוג שפעם ראה גלוטן עלולה לגרום להם לבעיות.
אי לכך הבית כולו נטול מלבד פריטים בודדים שאנחנו אוכלים עג נייר סופג חד פעמי..
הכל נקי. זרקנו את כל הפלסטיקים והעץ ונשארנו עם כלי מתכת בלבד. מאז קנינו פלסטיקים חדשים מיקסר ומעבד מזון חדשים אופה לחם כמובן. חיטאנו את התנור כמו בפסח במעבר וכו.
אנחנו לא מכינים שום דבר עם גלוטן בבית כך שהנקיון נשאר. כשחשפנו את התינוק הקפדנו לנקות אחריו במגבונים חדפ ולא במטליות כדי לא לזהם.

net the jet

New member
העצה הכי טובה- להתחיל בקנייה. אפיה ללא גלוטן היא די מורכבת

הטעם של מוצרים ללא גלוטן, במיוחד מאפים, הוא קצת שונה ודי נרכש ( או לא... ) ככה שחבל סתם לזרוק כסף ומאמץ, במיוחד בהתחלה.
יש מבחר גדול של לחמים נ"ג. תקנו את האריזה הכי קטנה ( לחמניות למשל ) עד שתמצאו משהו שאוהבים.

טליאמתי

New member
ברוכים הבאים שרונה
התאקלמות מהירה וקלה

ככל האפשר!
שאלות ודאי יש לא מעט ויהיו גם בעתיד-זה המקום לשאול אותן גם אם הן נשמעות שטותיות.
פשוט כי כולנו היינו במקום בו את נמצאת כרגע ושאלנו את אותן שאלות:)
&nbsp
לגבי הלחם:
גם אני ממליצה להתחיל עם לחם קנוי.
לאפיה הכי קל להתחיל עם תערובת מוכנה ועל פי ההוראות שעל האריזה ומשם להתקדם ולעשות תיקונים ושינויים על פי טעמך האישי . כשאפיתי לחם אהבתי במיוחד את תערובת הלחם של בראל ואת התערובת של שר MIXB.
&nbsp
לאפיה על ידי ערבוב קמחים: תכנסי למתכוני הפורום (למעלה מצד ימין, קוביית כלים ומידע ומשם לקטגוריית מאמרים) יש קטגוריה ללחם ומוצריו וקטגוריית תערובות קמחים.
&nbsp
בהצלחה רבה

&nbsp

למעלה