אפייה

revioz

New member
אפייה

שלום, אפיתי עוגה כושית פשוטה (1 כוס קמח תופח,1 כוס שוקולית,1 כוס סוכר,4 ביצים,125 מ"ל שמנת מתוקה, חצי כוס שמן) בתבנית חד פעמית משומנת בגודל דף A4... בפעם הראשונה יצאה מעולה, גבוהה ואוורירית. מאז אינה יוצאת מוצלחת,אינה תופחת הרבה, ואם תופחת אז בצורה לא אחידה בכלל ולא הרבה, ויוצאת דחוסה ולא אוורירית. ניסיתי בהתחלה חום של 180 ואח"כ הפחתתי בחום כי התנור חדש וחזק - ירדתי כבר לחום של 140-150, באפייה רגילה לא בטורבו. מה יכולה להיות הבעייה ? האם לאפות בטורבו ? בחום נמוך יותר ? יותר/פחות קמח ? להוסיף אבקת אפייה למרות שימוש שקמח תופח מאליו ? תודה !
 
אולי עירבבת יותר מדי או שחיכית הרבה

זמן בין העירבוב עם הקמח ובין הכניסה לתנור. כשמשתמשים באבקת אפיה או בקמח תופח חשוב לא לערבב יותר מהמעט שצריך ולהכניס מיד לתנור. תחזרי לחום של מאה שמונים לדעתי ותנסי. אולי גם הקצפת החלבונים לא הייתה מספיקה או שהעירבוב היה כזה שקילקל את הבועות. צריך לערבב בעדינות ורק המינימום שצריך ומיש לתנור. בהצלחה ואולי היו כאן עוד רעיונות מה השתבש.
 
למעלה