אפייה טבעונית #9 - שבלולי קינמון

ג ל ע ד א

New member
איזה יופי


אני מקווה שיצא טוב.
 

ליזי133

New member
אני כל כך רוצה!!

גם להכין, וגם לאכול! אבל זמן! מי שתורם זמן מקבל שבלולים, סגרנו?
אני ממש לא בטוחה אם יהיה לי זמן לעשות את זה! אוףף! אבל אני מבטיחה להכין מתישהו, לא משנה מה, אם לא אספיק לפינה הזאת, אכין מתי שיהיה זמן, ואשתף בפורום.... נראה ממש טוב, רוצה! רוצה! רוצה!
 

snupkin

New member
הופתעתי!

טוב אולי לא....
אין מצב שאני מפספסת [למרות שכמעט פספסתי את השרשור!), בייחוד שזו תהיה ההפתעה הכי נוסטלגית שיש לבנזוג, כי זו בערך העוגה היחידה שאמא שלו אופה והוא מת עליה. (אני לא משמיצה היא בשלנית נפלאה, פשוט לא אופה...)

וכמובן שאלות קמח: קמח מלא (או כוסמין או שיפון) מותר לי או שכדאי להגביל את עצמי לחצי מכמות הקמח?
ואם צריך חלק לעשות מקמח לבן האם קמח הלחם שנשאר לי ממנו די הרבה (מאיזה פרויקט אפיה מוזר שהסכמתי להשתתף בו לפנ יאיזה זמן מה) - יכול לקחת את הסיבוב עם הבצק הזה או שאני סצם מכניסה את עצמי לפינות?
אה כן, מילוי שוקולד תבלינים מצריך אייקון של חיוך טיפשי והלום, עיניים מגולגלות למעלה וקולות אנחה קלים. אין. אז אסתפק ב
 

ג ל ע ד א

New member
תשובות

שיפון-לא
כוסמין-כן
מלא-כן
קמח לחם לבן-מצויין
חצי חצי לבן ומלא זה הימור בטוח.
100% מלא כבר עשיתי עם תוצאות טובות. יש להוסיף שתי כפות נוזלים במקרה כזה. ממליץ לא להתחיל עם 100% מלא אם לא עשית אף פעם.
אם זה מה שעשה לך לקרוא את המתכון של מילוי שוקולד תבלינים, מה יעשה לך לאכול את השבלולים עם המילוי הזה
 

snupkin

New member
מבטיחה לדווח

למרות שלפעמים התאוריה עולה בהרבה על הפרקטיקה (אני לא דורכת על יבלות, גם לא על של עצמי, אז לא אתן דוגמאות)
מיקס קמחים it is!
 

ג ל ע ד א

New member
הפרקטיקה הופכת בסוף לתיאוריה

אם תתאמני מספיק, בסוף את תתני פה את התיאוריות.
 

Mrs big

New member
אם אני מכינה את רסק התפוחים בבית,

אני פשוט שמה תפוח בינוני בבלנדר או שצריך להוסיף גם קצת מים?
 

RSPA

New member
את מגררת אותו

על פומפיה (נדמה לי שכך נקרא הכלי הזה....) .
 

ג ל ע ד א

New member
כן ולא

וביותר פירוט:
רסק תפוחים:
לוקחים תפוח בינוני (משקל 100 גרם)
מקלפים (לא חובה אבל כדאי) ומגלענים.
לוקחים צנצנת, שמים בה את התפוח המגולען ושמים במיקרו ל-3 דקות (בלי מים).
בעזרת בלנדר מוט, מרסקים את התפוח למחית.
מצננים.

אני מציע לעשות כמות הרבה יותר גדולה ולאכול בתור ארוחת בוקר עם קצת פירות קיץ, גרנולה וזרעי פשתן טחונים.
תחליף מעולה ליוגורט.
 

DonnaJoe

New member
גלעד, יש לי מספר דברים אלייך!

דבר ראשון- אני עומדת לנסות להכין שבלולי.. משהו (נבחר מלית תוך כדי הכנה, אולי אני אכין כמה) ברגעים אלה ממש, אחל לי בהצלחה!
דבר שני- אני אאלתר קצת (אין שמרים, אז אני אשתמש בסודה לשתייה וקצת חומץ כדי להתפיח, אל תכעס לא היה לי זמן לקניות!)
דבר שלישי- בבקשה תפתח את השרשור ביום ראשון הזה, שאני אוכל להספיק להעלות תמונות וחוויות (בשני אני כבר בארץ שכולה טוב, ולא אוכל לכתוב..)

בקיצור, יצאתי לדרך!
 

ג ל ע ד א

New member
דבר ראשון -


דבר שני - אני לא כועס אבל ממש לא יצא לך מה שהתכוונתי. סודה לשתייה וחומץ אינם תחליף לשמרים. הכי טוב זה לווותר הפעם, ולעשות כמו שצריך כשאת חוזרת (אל תכעסי).
דבר שלישי - אני חושב שאני אפתח את שרשור הסיכום ביום שני הבא עקב אילוצי זמן שלי. מצטער.
 

DonnaJoe

New member
הכנתי בכל זאת!

ואני מתה לספר איך הלך אבל בשני אני לא אהיה..
אולי בבקשה בבקשה בבקשה תפתח בראשון?
דווקא יש לי הרבה מה לכתוב!
 

ג ל ע ד א

New member
אני אשתדל אבל אני לא בטוח שאני אצליח

אם את רוצה, ואת רואה שבראשון לא פתחתי, שלחי לי במסר את מה שאת רוצה לכתוב ואני אפרסם בשמך.
 

DonnaJoe

New member
אני אעשה את זה!

רק תתכונן להרבה הרבה כתוב,
יש לי הרבה חוויות מהעניין
(ואני לא אופה-מתחילה, אני אוהבת להתעסק בעוגות מסובכות ובדברים מושקעים, זה פשוט היה נושא חדש לי לגמרי)
 

ג ל ע ד א

New member
נהדר

מהניסיון שלי, אם יש מישהו שיש לו תובנות מאפייה, והוא מוכן לחלוק אותן עם אחרים -
זה עוזר לאנשים נוספים.
זה שיש לך הרבה לכתוב אומר שהעבודה שלי תהיה יותר קשה?
האם יותר קשה לעשות קופי-פייסט ל-80 משפטים מאשר ל-2?
אני אשתדל לעמוד בציפיות.
 
אני הכנתי את הפוגאס!!

ופיספסתי את השרשור
באמת התפלאתי שלא היה שרשור וחשבתי שהתבלבלתי בשבועות..

בכל מקרה הלחם היה מעולה ונגמר רבע שעה אחרי שיצא מהתנור חח (לא רק אני אכלתי)

וברור שאני מכינה את השבלולים!! ממממ ובעלי לא אוהב קינמון משמע הכל בשבילי מואה אה אה
 
למעלה