אפיון חבילת

• פותח הנושא q8z
  • פורסם בתאריך

q8z

New member
אפיון חבילת

1. כיצד בתרשים מחלקות מסמנים מחלקה בתור סינגל טון 2. מהם עקרונות תבניות התכן השימושיות ביותר 3. מהם התרשימים שעושים בדרך כלל ולרוב איח אפשר בלעדיהם? (תרשימי רצף,תרשים מחלקות,תרשים אקטיביטי...)

עידו פ

New member
-->

1. סינגלטון הוא DP (ר"ת של design pattern) מה שאומר שזה "רעיון"/"גישה" לאיך לגרום לאובייקט להיות בעל מופע אחד בלבד במערכת. CD (ר"ת של class diagram) תומך בהגדרות הבסיסיות של OO (טיפוסים, ירושות יכו') ואין בו סימונים מיוחדים למחלקות הממשות DP. ההצגה הסטנדרטית של סינגלטון ב-CD הינה מחלקה שיש לה מתודה סטטית המחזירה מופע של המחלקה. 2. תבניות תכן ?! אם הכוונה היא ל-DP, אז FYI (שזה ר"ת של for your information) האנשים היחידים שקוראים ל-DP תבניות תכן הם מרצים באוניב'. ה-DPים הבסיסיים הם אלו שהוצגו ע"י ה-GoF (ניתן למצוא אתרים רלוונטיים בנושא בקישורים למעלה, תחת נושא design patterns) 3. תלוי באיזה שלב - בשלב האפיון אני לרוב משתמש בתרשימים: א. use case ב. activity ג. state machine ד. class (ברמה בסיסית) בשלב העיצוב יותר בתרשימי sequence ו-class (ברמה יותר מעמיקה) תרשימים נוספים שיוצא מדי פעם להשתמש בהם, בהתאם לצורך - package, deployment. עד היום יצא לי אולי פעם אחת להשתמש ב-collaboration, component ו-object

guznik

New member
מוסיף

1. אפשר לצורך החידוד לכתוב בתרשים המחלקות את המחלקה עם סטראוטיפ Singleton 2. השימוש ב-DP צריך להיות לפי הצורך ולא לפי הפופולריות שלהם. DP נפוצים שראיתי ממומשים במסגרת טכנולוגיות מודרניות ועיצוב טוב הן MVC בשכבת התצוגה ו-Factory (על כל צורותיו השונות) ביצירה ואיתחול של אובייקטים. 3. פעם השתמשתי ב-State machine בעיצוב Flow של Controllers+Views. אני מניח שזה יתאים גם לאפליקציות Stateful כגון אפליקציות EJB המשתמשות ב-Stateful Session Beans.

q8z

New member
state machine & deployment

תוכל בבקשה לפרט מה הם המונחים הללו ויכצד ניתן לבנות אותם בתוכנה ויזו? האם יש לך לינקים ברשת לנושאים הללו?

עידו פ

New member
-->

statemachine - מכונת מצבים (כמו הדוגמה המוכרת של מכונת שתיה) deployment - פריסה בשטח של התוכנה והחומרה בקישורים, תחת נושא uml יש אתר בשם agile modeling. תסתכל באתר הזה תחת artifacts.

למעלה