אפיה בתבנית עם צורה

arnonr

New member
אפיה בתבנית עם צורה

שלום לכולם, אני מתכוון להכין עוגת יומולדת לאחיינית שלי בצורת פרפר. אמרו לי שכדי שהעוגה תצא לאחר האפייה מהתבנית בקלות, כדאי לשטוח על התבנית ניילון נצמד ועליו את תערובת העוגה וכך לאפות. לאחר מכן להפוך את התבנית והעוגה תצא בקלות עם הניילון מהתבנית. נשמע לי לא כ"כ הגיוני להכניס לתנור חם של 180 מעלות ניילון נצמד. מישהו מכיר את הטכניקה הזו? או אולי טכניקות אחרות להוצאת העוגה בקלות (נייר אפיה לא ממש יעזור בגלל הבליטות והשקעים הקטנים יחסית על פני התבנית). תודה ושבת שלום.

דנייאלה

New member
אני מעולם לא אפיתי עם ניילון נצמד

או כל ניילון אחר אבל כן אפיתי בתבנית צורת פרפר, בטמן ועוד צורות למיניהן. שימנתי ממש ממש טוב ובצורה נדיבה את התבנית. תערובת העוגה שלי מכילה שמן וזה גם דבר שעוזר, כל העסק יצוא ממש בקלות, כשהעוגה מצטננת אני מניחה על התבנית את המגש שעליו אגיש את העוגה, הופכת את העסק, ודופקת על התבנית עם כף מעץ עד שהעוגה יוצאת ומתשחררת. בהצלחה.

בכדי שהעוגה תצא בקלות מהתבנית

צריך לשמן היטבבבבבבבבבבבבבבבבב את כל התבנית כולל השוליים אחר"כ לשפוך מעל קמח רגיל ולסובב את התבנית כך שהקמח יגיע גם בדפנות ולא רק בתחתית. (חובה שהקמח יכסה את כל פינות התבנית. ועכשיו להפוך ולשפוך לכיור את עודפי הקמח ואפילו לתת כמה טפיחות לתבנית.

למעלה