אפטות בפה

שנה ועשר שיני בינה?

את בטוחה? אצלי הן ניסו לצאת (ונעקרו מפאת חוסר מקום) רק בצבא. אני היוצאת דופן? סתם מעניין אותי...

juspan

New member
לא, גם לי הן יצאו מתישהו בגיל כזה

ובואנה, את באורייטנציה רפואית...
הרופא שלה היה מסלק אותך מכל המדרגות
(אני לא יודעת למה אני לא עושה מעשה ופשוט מחליפה רופא, אולי כי אני לא יודעת מי יהיה בגישה אחרת כאן ולא בא לי סתם ליפול על יותר גרוע, לפחות זה מכיר את המנטליות, וסובל ממנה... מצד שני לא היתה לי עדיין סיבה, טפו טפו, גם ככה מינימום נפגשים, שוב טפו חמסה). שאלת על התרבית, אין לי מושג בכלל אם עשו למישהו, לאן את חותרת, לכיוון חיידקי? (המגיפה של השלשולים)

זה כי

העבודה שלי היא להתווכח עם רופאים
עזבי, לא חותרת. אין חיידק אז אין חיידק הכול בסדר
מקווה שמחר כבר יהיה לה יותר טוב. לילה טוב

juspan

New member
לא, אני באמת שאלתי

שאדע אולי מה לשאול אותו בין היתר. זה שהוא כזה לא אומר שאני כזו, נהפוך הוא, פשוט הוא מייאש אותי ולכן אני שולחת בד"כ את בעלי לשם, כי אותי הוא משתיק והוא לא אוהב את ה"רעיונות" שלי לכל מיני דברים.

נו- יצאתי מפגרת לגמרי....

ברור שהתבלבלתי והתכוונתי לטוחנות אחוריות...... הולכת להתבייש בפינה החשוכה

פישים

New member
בינה או טוחנות?

הרי יש טוחנות שצומחות כחלק משיני החלב, אח"כ יש טוחנות נוספות שמתווספות באזור כתה א'. בינה זה הרבה יותר מאוחר (לי צמחו יותר קרוב לסוף שנות ה-20)

זו יכולה להיות גם דלקת בחניכיים

(היה לנו עם הבת הגדולה - שן שצמחה גרמה לדלקת בחנייכים). הייתי לוקחת לרופאה לבדוק.

ulytka

New member
גם אנחנו לא הצלחנו לראות לבד

בכל הפעמים שהם היו עם אפטות הייתי קופצת לרופא לקבל אבחון מדויק ולטפל אם צריך (זכורות כי כמחלות היותר מציקות ומעיקות על כולם- אלא המלוות בפצעים בפה) תרגישו טוב

The Bellinda

New member
היו לנו אפטות עם מתוקית שרק אאג הצליח לראות

ושתי רופאות בשלושה ביקורים שונים לא ראו (כולל ההיא מהמוקד שהנפיצה את יציאת המילניום, שהילדה לא אוכלת כי "זה עניין של אופי, תתעקשו איתה והיא תאכל"). אחרי 4 ימי בכי היסטרי גם תו"כ הנקה וכשהדרך היחידה לאכול היתה תוך חצי שינה, הרופאה נתנה הפנייה דחופה לאא"ג שהראה לנו אפטות על כל הלחיים הפנימיות. עזר מאד משחה שמוכרים בארץ (אבל היא תוצרת חו"ל) ונקראת GENGIGEL ובאופן עקרוני לדעתי אם זה בפה אז כל המאלחשות של השיניים יקלו קצת. הבשורות הטובות הן שאם זה זה, תוך 10 ימים זה עובר. הבשורות הרעות הן שתוך 10 ימים זה עוזר וחוץ מקצת להקל אין ממש מה לעשות.

juspan

New member
תודה בנות

תמיד כשאני אומרת לעצמי, בשביל מה לשאול שאלה כזו מטופשת <הרי רואים אפטות ואין דבר כזה> אז תמיד מתברר שכאן מכירים את כל המקרים ובכלל שומעים על עוד כיוונים רלוונטיים ואף פעם לא מיותר לשאול. בחיי שהייתי שולחת את הרופא שלנו (ועוד כמה שפגשתי על הדרך עם השנים בשתי הארצות) לאיזו סדרת הרצאות עם בנות הפורום וכל הסיפורים שלהן
הוא מטריף אותי שהוא לא מוכן לשמוע דברים שחורגים מה"הכל בסדר, וירוס בלע" שלו והוא רק חושב שאני מחפשת בעיות (אני, הלקוחה שהכי פחות מגיעה אליו זה בטוח אבל כשמגיעה כבר אומרת דברים שיודעת ושמעתי ומבקשת להסב את תשומת לבו הבלתי ניתנת להסבה...). והלוואי וזה היה רק הוא, אז הייתי יודעת שאין בעיה להחליף פשוט רופא. כמו עם הסיפור של קסם על הרופאה עם העוגיה (והצליאק), כ"כ הרבה מקרים כאלה נתקלים בהם כל הזמן. סתם דוגמה קטנה, כשהקטנה נולדה היה נדמה לי שהיא לא מסוגלת לדמוע. לא הייתי בטוחה אם זה משהו הכרחי בשלב ההוא (כי באמת לא היתה בכיינית) אבל זה קצת הדאיג אותי. לשמחתי הוא היה בחופשה, אבל המחליפה הצעירה שלו שאך סיימה את לימודיה לא מזמן לא שמעה על דבר כזה. כלומר בכלל היתה נורא נבוכה ותהתה בקול אם יש או אין דמעות בגיל הזה וכאילו מעודה לא שמעה על הסוגיה של שק דמעות חסום שאני קוראת אודותיו כמעט 7 שנים בפורומי ההורות.

The Bellinda

New member
אלה דברים מצערים מאד, ומה שעוד יותר מצער

שאם תפתחי שרשור על דברים שרופאים אומרים וטעויות כאלה, לא תגיעי לסוף לעולם. מרגיז אותי שהרבה רופאי ילדים נהיים כמו רופאים בצבא - חושבים שבאת להוציא גימלים על פארש כי אין לך מה לעשות עם הזמן שלך. לנו לשמחתי יש חבר משפחה רחוק (פיזית) שהוא רופא ילדים ויש לנו מרכז תמיכה טלפוני. הוא "אילף" אותנו בעניין מתי כן ללכת ומתי לא, וכשיש לי ספק אני מרימה אליו טלפון והוא עונה בשמחה. עד עכשיו הוא גם הצליח לשמחתי להעלות חשדות לאבחונים מוצדקים ולעזור לי להסביר מה להגיד לרופאה כך שתיתן לנו הפניה מדוייקת לבדיקות (שאכן איששו את החשדות שלו - פעם אחת זה היה דלקת בדרכי השתן, פעם אחת זה היה סטרפטוקוק ופעם אחת זה היה דלקת ריאות סמויה שבפעם הראשונה שבה בלינדו הלך עם מתוקית למרפאה והוכנס בין התורים בגלל חום גבוה מאד, הרופאה העיפה אותו פיזית מהמשרד שלה בטענה שלא באים לרופא על כל וירוס. יומיים אחרי בצילום ריאות ראו היטב את הדלקת שהיא לא שמעה). אבל מה עושה מי שאין לו כזה "מרכז תמיכה"? בחיי שאני לא מספיק מעריכה את האיש... (מה חבל שהוא גר כה רחוק) מקווה שתרגישו טוב מהר!

Anne Shirley1

New member
ואוו

כמה שאת צודקת זה בדיוק מה שאני חשבתי ואצלנו היתה כזאת עוגמת נפש כי אותה הרופאה פיספסה פעמים את האבחנה עם שתיהן ואין לי מושג למה אני עדיין אצלה... נורא מכעיס ועם הגדולה היא עוד רשמה לה אנטיביוטיקה והמסכננות צרחה כשבלעה את התרופה שכנראה צרבה לה. אוי זה וירוס איום ונורא אחד מהרגעים היותר קשים שלי בהורות. לא קראתי את כל התגובות מה שעזר אצלנו תרסיס על בסיס חרובים ודבש (אנחנו הגענו עד לכפר בדואי באמצע שום מקום באחד הרגעים ההזויים שלנו כהורים וסבתא של חבר שלנו נתנה לנו צנצנת עם דבש חרובים טהור שהקל רק בימי ההחלמה לא ממש בשיא) חלב עיזים היא לא הסכימה רק גלידות. מקווה שיעבור מהר בלי הרבה סבל!

פישים

New member
אה - וגם 'סתם' אפטות יוצאות לפעמים (אצלי)

כשחסר לי ויטמין C ו/או תקופות ממש עמוסות + חוסר שינה ולחץ. בפלפל אדום גם יש המון ויטמין C וגם אינו צורב.

juspan

New member
אני כבר רואה את רשימת הקניות שלי להיום

במקרה יש יום ראשון מיוחד היום שכל החנויות פתוחות מהצהריים. דבש חרובים חח, אולי, מי יודע (בחנות האורגנית יש להם את כל הדברים הכי מוזרים בעולם שתמיד אני תוהה מי קונה). אבל מה לגבי התרסיס, זה משהו שקנית בבית מרקחת?

Anne Shirley1

New member
אולי תמצאי מקבילה

לזה וצחצוח השיניים נורא נורא מכאיב ומדמם אני ציחצחתי רק את הטוחנות ועם המשחה של וולדה מחזיקה אצבעות להחלמה מהירה!

juspan

New member
תודה, נחפש

אבל סתם מעניין (כי מתי עוד יצא לי לדבר על תרסיס דבש חרובים?) זה משהו שעשית לבד, כלומר מהלת במים את דבש החרובים והכנסת לאיזה שפריצר או שגם את זה קונים כמעין תכשיר?

Anne Shirley1

New member
כנראה בילבלתי

התרסיס זה מה שצירפתי דבש החרובים הוא נוזל סמיך שרוקחים מחרובים (אני זוכרת שהגברת סיפרה לנו שהן מבשלות את החרובים בסיר מתחת לאדמה בישול ארוך ומהנוזל מפיקות את הדבש זה לא מה שישי בחנויות טבע אלא לגמרי טהור ובלתי מעובד)

juspan

New member
נשמע כמו משימת מאסטר שף

בישול מתחת לאדמה. (כן, הבנתי שהדבש שהשגתם בחירוף נפש היה עבודת יד אמיתית ולא תעשייתי, באמת ההורות מצליחה להביא אותנו למקומות משונים ומצחיקים כמו במשימות ריאליטי:)

למעלה