אפטות בפה

juspan

New member
אפטות בפה

הדבר הזה שאני שנים קוראת עליו בפורומים וסוף סוף תוהה אם הגיע אלינו. יש אפשרות שסובלים מזה אבל לא רואים כלום? הקטנה, רק סיימה עם וירוס השלשולים ואז התברר שהיא לא מסוגלת לאכול כלום בלי שהיא מייללת מכאב גם כשהיא נורא רוצה לאכול. בטח לא מאכלים עם חומציות כמו רוטב עגבניות וכו'. ייתכן שהצרידות קשורה לזה, בעלי קצת גיגל, אני לא מסוגלת להתחיל לגגל ככה באוויר ולהגיע למקומות לא רלוונטיים ומלחיצים. היא ממש נוגעת שם בחניכיים ודוחפת בעיקר שן מסוימת אחת בחניכיים התחתונים ובוכה. בצחצוח היה דם פעמיים
אבל חוץ מזה לא רואים שם כלום, בטח לא אפטות לבנות או משהו כזה. בעין בלתי מזוינת גם המקום לא נראה נפוח או שונה מכרגיל, אבל אין ספק שמשהו שם נורא כואב לה. בקיצור, אפשר שיהיו אפטות לא נראות לעין?...

שיבולת76

New member
יכול להיות

אצל המרכזית היה פעמיים ובכל פעם האפטות הגיעו אחרי יומיים של בכי. גילינו אותם מאחורי השיניים הקידמיות פעם אחת ופעם שנייה בחיך והלשון. אצל הבכורה הם על הלשון הקידמית. אצלינו יש תרסיס שנקרא SOS, הוא עוזר בעיקר פסיכולוגית אבל בגלל זה הוא שווה. החלמה מהירה

efratcn

New member
כן.

כשלגדול היו אפטות בפה והשגנו חלב עיזים אמרו לנו שחשוב שישתה כי האפטות מגיעות עמוק פנימה (נדמה לי שגם הרופא אמר את זה). ואגב, במכוון וולקני גילו שאין צורך בחלב עיזים שאינו מפוסטר וכי המפוסטר עושה את אותה עבודה. רק בריאות!

juspan

New member
הו פעמיים

גם שמחה לשמוע שיש כזו אופציה ושזה סתם זה (כנראה), וגם לגבי חלב העזים, ברור שזה הדבר העיקרי שזכרתי שתמיד קראתי בנושא, וכל הזמן אני חושבת, יאללה, מאיפה אני אקריץ חלב עזים כאן, ממש מדמיינת את שנינו מתדפקים על דלתו של איזה בעל חווה... אז סתם יוגורט מחלב עזים זה גם טוב או רק חלב ניגר? היא מאוד אוהבת מוצרים מחלב עזים, גבינות וכו', מקווה שתסכים לסתם חלב ושאמצא בקלות. תודה לכן

פרמלה

New member
אז איך יודעים שזה אפטות?

מניסיוני עתיר השנים עם האפטות הפרטיות שלי ושל הבנות אפטה היא אפטה - כתר לבן זעיר במקום הכואב, שיכול להיות בכל מקום בחלל הפה.

efratcn

New member
סימנם קליניים? אין לי מושג.

היו לו אפטות בכל הפה. אני מסיקה על המקרה של ג'וספן מתוך מה שאמרו לנו, שיש לתת לו לשתות את החלב ולא רק לשטוף ולירוק כי ישנן אפטות גם עמוק יותר.

אויש מסכנה, מה יהיה?

כן זה אפשרי, כמו שכבר כתבו. תום הפסיק לינוק בזמנו בגיל 11 חדשים בגלל הפה והטלפיים, ואי אפשר היה לראות את הפצעים. גם לי זה קרה פעם. מסכנונת, כמה זמן כבר. שתרגיש טוב!

juspan

New member
אמנם זה גם כואב לה קצת גם בהנקה

אבל הילדה גוועת ברעב, היא יכולה עכשיו לאכול רק דברים יבשים נטולי טעם כאלה (נגיד עוגיות כאלה ללא שום טעם, של תינוקות, שממש לא השאיפה שלי שהיא תתקיים על זה עכשיו), אז אתמול למרות שבכתה גם בהנקה בלילה מדי פעם פשוט ינקה כל 40 דקות בערך כל הלילה משנרדמה, אשכרה, ינקה וייללה. התחרפנתי לגמרי. ננסה להשיג מחר בסופר שפתוח חלב עזים, מקווה שיעזור קצת. חשבתי גם על הפה והגפיים בהתחלה, ככה בלי לגגל, אבל לא רואה קשר תכלס כי אין סימפטומים שלא קשורים לפה (לא שיודעת מה הסימפטומים שם באמת, אבל מניחה שכמו בשם צריך להיות משהו בגפיים...)

תגידי, יש לה גם פריחה איפשהו בגוף חוץ מזה?

כי זה ממש ממש מתחיל להזכיר לי את המחלה החמישית (פרוו וירוס) שהיתה לתום ולי לאחרונה. התחיל בחום ואצלי גם בכאבי גרון, כל הבלוטות היו נפוחות עד שממש הייתי צרודה ובקושי דיברתי, אחרי שבוע שלשולים ואחרי השלב הזה הגיע שלב הפריחה והפצעים בפה. עשיתם בדיקות דם?

juspan

New member
כרגע לא על הכל

לא פריחה, לא לחיים אדומות ולא בדיקת דם (הרופא אפילו בדק לה את הפה כשבאנו בגלל השלשולים ביום חמישי, לא ראה כלום גם בסתם בדיקה כללית, אבל אז עוד לא סיפרנו לו את זה כי רק באותו יום, כשחזרה לאכול אחרי השלשולים, שמתי לב שיש כאן בעיית חניכיים/פה חדשה, כשבערב הבנתי שזו ממש ממש בעיה. אם לא יעבור נלך אליו ביום שני, אוף, הוא כזה גם ככה מיושן ומעצבן, רק ישמע שאני רוצה בדיקת דם יתחיל עם הקטעים שלו.

rnavina

New member
אויש. רפואה שלמה.

אולי אלה פצעים בגרון? יוגורט היא מסכימה לאכול? הרבה בריאות!

juspan

New member
היא מסכימה לקצת יוגורט

ודברים נוזליים יותר לא מבושלים. אני לא יודעת מה יש בגרון (כאמור הרופא בדק אותה באופן כללי לפני כמה ימים ולא ראה משהו) וסתם בזה שהצרידות יכולה להיות קשורה לשלשולים באיזה אופן חסר משמעות... אבל היא בפירוש נוגעת כל הזמן בשעת האוכל בחניכיים ובוכה, דוחפת כאמור את השיניים התחתונות עם האצבע, מרוב שסבלה אתמול בארוחת הערב כשניסתה לאכול (וכ"כ רצתה) היא התחילה לחרוק שיניים בכזה סאונד מזעזע, שבתי, עם הסו קולד ויסות חושי לה (יש לה בעיה עם צלילים בעיקר...) נכנסה להיסטריה ואטמה אוזניים. שכחתי לציין שברגעים האלה היא ממש מזילה רוק, וזה משהו שלא מאפיין אותה אף פעם (גם לא כביכול שצומחות שיניים או כשהיתה ממש קונה, לא ריירה).

צרידות יכולה להגרם מעוד דברים

למשל מבצקתיות סביב מוצא הוושט כתוצאה מהפרעות המערכת העיכול כמו ריפלוקס או צרבות וכו'. את כותבת בהיו לה שילשולים. ידוע לך ממה היו השילשולים? אולי גם אפטות נמוכות יותר יכולות לגרום לצרידות? ( זו השערה ללא ידיעה ) בכל מקרה, למרות שנבדק הגרון לפני מספר ימים, הייתי לוקחת שוב מחר ואם אין ממצאים היתי שוקלת להגיע לאאג כדי שיבדוק נמוך יותר עם סיב אופטי (בדיקה לא כואבת אבל לא נעימה)

juspan

New member
הסברה שהשלשול הוא מוירוס

שתקף רבע מגן הילדים שלה + אחת הגננות (הקאות ושלשולים להרבה ימים), גם הרופא טען ככה ש"יש מגיפה" עכשיו, והוא בלי קשר, או עם, הרופא של רוב ילדי הגן. זה יצטרך להדחות כאן ליום שני.

הכי סביר שזה וירוס

אבל בכל זאת - לקחו תרבית לאחד הילדים? ובלי קשר - אני הייתי מניחה לה לאכול מה שטוב לה ולא כואב לה. אפילו אם זה רק עוגיות ויוגורט כל היום. לא יקרה כלום אם כמה ימים היא לא תאכל "לפי הספר"

ExNewYorker

New member
רופא לפעמים יכול לראות מה שאנחנו לא רואים.

אז... לקחת לרופא
היתה לנו תקופה של אפטות כשהיה פצפון

......

למה את חושבת על אפטות? לפי הניסיון שלנו אפטות הן לבנות ולא שקופות, ולא שמעתי גם על אפטה שמדממת שנוגעים בה (גם אם זה בציחצוח שיניים לא ממש עדין) לפה ולטלפיים יש סימנים מקדימים כמו חום, ואני חושבת (אבל לא בטוחה) שזה מאובחן בבידקות דם. אני לא זוכרת בת כמה הקטנה שלך, אבל אולי יוצאות לה שיני בינה? אצל הגדולה שלי הן התחילו בגיל שנה ו10 והיא לא יכלה לאכול שבוע בערך. אולי יש לה כוויה בפה (למעשית יש כוויה בלשון ממרק שאכלה בצהריים) וכואב לה. אולי תקוע לה משהו בשיניים למשל קליפה של תפוח, זה יכול ממש ממש להציק. בכל אופן, אני הייתי לוקחת לרופא ביום שני אם היא ממשיכה לסבול

ועוד משהו

אצלנו סובלים המון מדלקות מוגלתיות בשקדים. אני יודעת שיש להן דלקת שקדים שהן משלשלות (לא מבינה את הקשר בין הגרון לדלקת שקדים) ושהן לא יכולות לאכול....

למעלה