אפונה רייחנית

inbarm

New member
אפונה רייחנית

הנבטתי שישה זרעים של אפונה רייחנית. נבטו שישה (זרעים מוצלחים, ותודה לשולחים!) התמונה לא מוצלחת, אבל תגידו לי: כדאי להפריד כבר, או לחכות עוד קצת? כמה להשאיר בכל עציץ כזה? אני רוצה אותה בכמה עציצים תלויים ונשפכים במלוא הדרם. תודה! ענבר.

רוּפֵן

New member
בודאי ! אפונה לא צריך "להנביט" קודם

פשוט זורעים ב..מיקום הסופי. יש לזרעים אחוז הצלחה גבוה, אם האוסף הקפיד לאסוף אותם בשלים ממש. אם את רוצה אותם "נשפכים" עלייך להרחיק אותם מכל קיר, או גדר ולתלות את העציצים במקום גבוה, ואז "יישפכו" ויטפסו למעלה.

טסונמי1

New member
עינבר- האפונה שלך לא מקבלת מספיק

שמש- העציץ קטן מדי ספק רב אים יצאו מזה עציצים תלויים ונישפכים במלוא הדרם.

טסונמי1

New member
חברה- יש משהו שאתם חייבים להפנים

בשתילה בעציצים צריך להתאים את גודל הצמח העתידי לגודל העציץ אי אפשר לצפות מציפור גן עדן להפך לגוש מסיבי בעציץ שיושב עליה כמו מחוך או ליזרוע מטפס עים שורשים די גדולים בעציצון לתליה ולצפות למפל שופע של פרחים אני לא אומרת שצמח ימות- אבל כדי לקבל את התוצאה המקסימלית חייבים לתת לצמח את התנאים הנכונים

איסימוב

New member
לאפונה ריחניית צריך שמש ישירה

לפחות 4-5 שעות כדי לקבל פריחה רבה. לגבי העציץ בשלב זה הם עדין קטנים ולא נראה לי שזה הבעיה.

טסונמי1

New member
למרות שהצמחים קטנים כבר עכשיו

הם חסרי פרופורציה -גבוהים מדי ודלוחים-

inbarm

New member
לא התכוונתי להשאיר את כולם באותו

עציץ! וזה בדיוק מה ששאלתי! כמה אפונות רייחניות יכולות לגדול בעציץ כזה? אם אחת - אני מיד (?) מפצלת לשישה עציצים. (יצא שקיבלתי נזיפה על המנבטה הקטנה הזו...
ואין לי בכלל נסיון עם אפונה רייחנית! אמרתי, ננביט, ואחר כך נעשה פה סדר...) שנית, אני מעבירה אותם כאן ועכשיו למקום עוד יותר שמשי. אבל שתדעי לך, שהן נמצאות במקום שיש בו שמש ישירה מהזריחה ועד הצהריים.
בבקשה אל תכעסי עלינו, ההדיוטות. אנחנו מנסים ללמוד.
ענבר.

shlumbergera

New member
הצעה:כדאי לפצל למספר עציצים גם כדי

שכל אחד יתפתח ככל יכולתו וגם כדי שבמידה ותיווצר בעייה בצמח אחד, הוא לא ידביק את אחיו. בנוסף, תוכלי לשנות את המיקום שלהם לפי החשק והצורך. והיות ובאביב עלולים להגיע החמסינים, וגם כרגע חם מדי לצמחי חורף, אני עוטפת את העציצים העומדים בשמש ביריעת אלומיניום. את השוליים העליונים מקפלת למכפלת זקופה כך שמצלה על האדמה. זה מונע התחממות של האדמה. גם בקיץ אני עושה זאת לצמחי עציץ ששוהים בשמש כל היום.

טסונמי1

New member
ממש לא היתכוונתי לינזוף

אני פשוט רוצה שיצליח לך אפונה ריחנית בעציץ כזה [אפילו אחת] לא תהיה מוצלחת- לאפונה יש שורש גדול מישתרע מאוד - בנוסף היא זקוקה לכמות נדיבה של זבל כדי ליפרוח כמו שצריך אים יש לך גינה שתלי את כל השתילים יחד בבור שתילה שלמטה יש כמות נדיבה של זבל על הזבל שיכבת אדמה נוספת דקה כדי לימנוע מגע מידית של השורש בזבל אים אין לך גינה העבירי אותם לעציץ גדול

Rוני

New member
מקסים, לא ידעתי שיש כזו

תתאים לי משום מה בערוגות לא צומחת כראוי אולי אין לה מספיק שמש

טסונמי1

New member
שמש מלאה לאפונה ריחנית-גם

אצלי אין מספיק שמש -לדאבוני עלי לותר עליה

r66

New member
לי יש שמש רק בכניסה לבית, שם

היא זרועה שנים ע"ג שנים, כל שנה יוצאת כמו שעון מתוך האורגנו יחד עם החמציצים הורודים,,,,כזה כיף

טסונמי1

New member
אין כמו אפונה ריחנית בשמש מלאה

כמות הפריחה אדירה אין מה להשוות עים אפונה מחצי צל עוד כמה שעות שמש

bel011

New member
אף אפונה לא תגדל בכזה עציץ קטן!

היא צריכה אדמה או מינימום עציץ עמוק של 40 סמ בערך

למעלה