אפגניסטן ארץ השטן

אפגניסטן ארץ השטן

צףיתי היום בטלויזיה בסרט על דיכוי הנשים באפגניסטן ועל פעילויות לשחרורן. מסתבר שאפגניסטן היא ארץ השטן המשתולל. התעללויות פיזיות איומות, התעללות נפשית קבועה , נתינת ילדות קטנות לנישואין עם זכרים מבוגרים , שלטון מוחלט של זקנים פטריארכליים נאציים, באיזורים הכפריים. הנשים מוחזקות בתנאי עבדות, ואם מישהי מצליחה להימלט, עושים הכל כדי לתפוס אותה, והזקנים השטניים קובעים לה עונש פיזי קשה (לא אפרט כי הדברים מזעזעים מדי את נפשי).
ארה"ב הכריזה מלחמה על אפגניסטן בין השאר, כדברי המימשל האמריקאי, כדי לשחרר את הנשים. האחיזה של אנשי השטן עדיין נמשכת. יש פעולות לקידום ושחרור נשים, יש פעילות אפגניות בתחום, יש התעניינות של המערב (בעיקר ראיתי איטלקיות ואיטלקים!). לדעתי בלי פעולה אלימה ממושכת לטיהור הארץ מהשטנים, (לצד כמובן השכלה וטיפול רפואי לנשים, ומינוי נשים למשרות רבות השפעה) מתי יושג המיגור המיוחל של השמרנות האפגנית המזעזעת?

מה הייתי אני רוצה? להפוך עליהם את הקערה. להשליט באפגניסטן משטר שיביא על הגברים שם כל מה שהם הביאו ומביאים על הנשים.

מעמקים39

New member
מלטפת את נפשך

מעמקים39

New member
הרבה פעמים את משתמשת במילת השאלה "מתי"

זה מאוד מוזר לי. זה אומר בעצם שאת משוכנעת שהשינוי יבוא ורק שואלת עצמך מתי. אני לעומתך ממש לא חושבת שזה עניין של זמן, להיפך, אני אפילו לא שואלת למה השינוי לא בא. אני בטוחה שלא רק שהעולם לא הולך למקום טוב יותר, הוא צועד בצעדי ענק למקומות אפלים יותר בכל הנוגע ליחס לנשים.
נבואת הזעם הזאת כמובן כוללת את ישראל. היחס המחפיר של בנים לבנות בגיל ההתבגרות במדינתנו גובל בפשע, זה מצב שמחמיר משנה לשנה ועולם המבוגרים מעודד את היחס הזה ולא עושה מאומה בכדי לחנך את הנוער. בנוסף לכך יש התקרבות של רבים לדת שהיא כאמור דת שוביניסטית מהיסוד וכל המושתת עליה הוא לא בהכרח מוסרי. זה יפה שיש לך תקוות לעולם יפה יותר אבל זה לא הולך להתממש

היחס המחפיר של בנים לבנות בגיל ההתבגרות במדינתנו גובל בפשע,

נכון. נוכחתי בכך כשהייתי בעצמי בגיל ההתבגרות, כיום אני שומעת לעתים זכרים מתבגרים מדברים ברחוב על בנות, וגם בגיל 27 כשהייתי פעם שניה באוניברסיטה (בירושלים) נתקלנו, אני וחברתי, בחיות אדם.
אני סבורה שהמצב צריך לעורר רגשות נקמה. אני מאמינה שצריך לקום גוף פמיניסטי מלוכד ונחוש שיחנך בנות (יש היום המון סמרטוטות), וייתן בידיהן כלי נשק ייעודיים לפגיעה בזכרים. וכמובן צריכה להיות ליד גוף זה סוללה של עורכות דין טובות שיגנו על הבנות אם הזכרים המסריחים האלה, לאחר שנפגעו, יפנו לעזרת החוק.

מעמקים39

New member
פעם היו שיעורי חברה. המורים היו מלמדים כישורי חיים

היו מורים שחשו שזו שליחות עבורם לחנך את ילדי ישראל. גם היום יש מורים כאלה, אני מכירה כמה באופן אישי אבל הם המיעוט שבמיעוט.
רוב המורים \מורות רק מחכות לגמור את היום וללכת הביתה לנוח. הילדים של היום הם תחרותיים ודורסניים, עילגים, חוצפנים, לא מסוגלים לדחות סיפוקים, לא מכבדים אף אחד, תקועים עם הראש כל היום בפלאפונים שלהם ועסוקים בלתעד את החיים במקום לחיות אותם. אף אחד לא מסביר להם מה נכון ומה לא, מה מוסרי ומה אכזרי, מה מכבד ומה משפיל, אף אחד לא מלמד אותם להיות בני אדם.

pov2

New member
פעם היה רק גרוע. היום- גרוע מאוד. מחר- עוד יותר גרוע

וכרגיל- הראשונות והעיקריות לסבול- ladies first
&nbsp

בזמני לא חינכו אותנו לשום ערכים. אבל הילדים היו חברותיים

והתנהגו בסדר, רק בגיל ההתבגרות המופרע שבין הבנים (היה אחד כזה בכתתנו) החל לנבל את הפה בצורה תוקפנית וסרחנית ביותר, ועוד כמה ניבלו את פיהם, באופן מרומז יותר, ויצרו אוירה רעה, לפחות להרגשתי. הבנות, לצערי ולתמיהתי, לא הגיבו בתוקפנות נגדית אלא בצחוק סלחני. בכלל הבנות בכתתנו, כשהגענו לגיל ההתבגרות, נסוגו כולן אחורה, כמו גל גדול בים, והניחו את השטח לזכרים, להתבלט.
התופעה גרמה לי מפח נפש גדול. הרגשתי שאין לי על מי להסתמך יותר, שאם ארצה להנהיג, לא יהיה את מי. וכללית לא הבנתי למה הן מתנהגות כנמושות.

Berethor

New member
תופעות דומות קיימות בקרב מדינות מוסלמיות רבות

"משעלה הטליבאן לשלטון קבעו ראשי התנועה את חוקי האסלאם כחוק המדינה, ושינו את מערכת החינוך במדינה לחינוך המבוסס על הקוראן, ללא השפעות מערביות. זאת למרות איום של האו"ם להפסיק את הסיוע הכלכלי והרפואי למדינה. במסגרת ההקצנה הדתית, החיל הטליבאן במדינה דיכוי נשים חסר תקדים. נשות אפגניסטן הפכו לשפחות נטולות זכויות, נאסר עליהן לעבוד ורובן המוחלט הפסיקו ללמוד. על רופאים ממין זכר נאסר להעניק טיפול רפואי לנשים, עליהן נאסר להגיע לבתי חולים כלליים. כחלק מההטפה לצניעות על פי השקפת הארגון, הורה הטליבאן על קוד לבוש אחיד לנשות המדינה: כל הנשים חויבו ללבוש "בורקה" המכסה לא רק את גופן וראשן (בדומה לרעלה המסורתית), אלא אף את פניהן ועיניהן. ב-1998 נחקק חוק המחייב איטום חלונות בצבע שחור למניעת אפשרות שנשים ייראו בידי גברים. חוקים אלו נאכפו בקפדנות בידי משמרות סיור עירוניים של הטליבאן, ונשים שלא צייתו לחוק הוכו באכזריות. על נשים שהפרו חוקים אלו ואחרים, הוטלו עונשים אכזריים(לרוב ניאוף)."

http://he.wikipedia.org/wiki/טליבאן...A8_.D7.94.D7.98.D7.9C.D7.99.D7.91.D7.90.D7.9F

ובינתים בישראל.

יש מגמת עליה באחוז הדתים,שכל מטרתם היא בסך הכל להציל נפשות של יהודים טועים,על ידי כך שהם מחזירים אותנו 5000 שנים אחורה בזמן לתקופת המערות.

למעלה