אף ורוד

יצורה

New member
אף ורוד

לכלבה שלי השתנה צבע האף משחור לורוד. בהתחלה אמרו לי שזו תופעה שמופיעה לעיתים בחודשי החורף, ובאמת עם תחילת הקיץ האף חזר לצבעו הרגיל והכהה. לפני מספר שבועות שמתי לב שהאף שוב הופך לורוד. החלפתי את כלי האוכל והשתייה לנירוסטה (ואני מקפידה לנקות אותם באופן קבוע), אבל עדיין - צבע האף נשאר ורוד. האם יש ממה לדאוג (הדאגה העיקרית שלי היא כשהכלבה שוהה בשמש)?

זה יכול להדאיג

לפעמים דברים כאלה קורים בגלל שינויי פיגמנטציה של גיל מבוגר, אבל זה יכו ללקרות כמו שתארת גם בגלל כלי האוכל ולצערי גם בגלל גידולים. צריך לבדוק טוב את האזור, לראות שכל הרקמות שם נראות תקינות. אם זה רק שינוי פיגמנט - אין סיבה לדאגה

יצורה

New member
הכלבה צעירה (בת כמעט 4)

אין שום גירויים \ פצעים \ גירודים \ אלרגיות בעור, לא באיזור האף ולא בכלל. גם מבחינה כללית מצבה טוב - פעילה, משחקת, אוכלת כרגיל. האם יש סימן מסויים שאני צריכה לחפש?

לא ממש

אם הכל תקין מסביב אז אין סיבה לדאוג. אם משהו היה לא תקין - אני מאמין שהיית רואה את זה בהסתכלות טובה. המצב הזה נפוץ יחסית בלברדורים וגולדנים וקיבל את הכינוי Dudley nose - את יכולה למצוא על זה חומר באינטרנט. זה פשוט אבדן פיגמנט. פעם חשדו שזה קשור לכלי פלסטיק, אבל זו השערה שיורדת כרגע וההערכה היא שזה פשוט אבדן פיגמנט בלי סיבה רפואית

למעלה