אף הוא ראה

אף הוא ראה

גלגולת אחת שצפה על פני המים אמר לה על דאטפת אטפוך ומטיפיך יטופון. איך יש לנקד את שתי המילים "דאטפת אטפוך"?

סוריאל

New member
ארמית

שהיתה מדוברת בפי המון העם בימי בית שני. לפרטים מדויקים יותר על חלוקת הארמית לתקופות ולהגים עייני בערך 'ארמית' באנצ' המקראית או העברית, ובהפניות שם.

אלי ו.

New member
והתרגום

הלל הזקן שראה גולגולת של מי שזיהה כרשע אמר אל הגולגולת: "על כך שהטבעת אחרים, הטביעו אותך, ומי שהטביע אותך, סופו שגם אותו יטביעו".

ihtiyar

New member
בבקשה

מתוך פרקי אבות שיצא בספריית "דורות" של מוסד ביאליק

מוגג

New member
אין זו טעות

מסכת אבות נקראת גם פרקי אבות ולהיפך. ובטח יש גם הצעות ניקוד אחרות. כתב יד בודפשט (קאופמן). http://jnul.huji.ac.il/dl/talmud/mishna/showmi1.asp?mishnanum=5&pereknum=002&masecet=39&mnusriptnum=1723&p=1&masecetindex=39&perekindex=2&numamud=5&manuscriptindex=1&k=

ihtiyar

New member
זאת בהחלט טעות במקרה זה,

כי התייחסתי לספר המסויים ממני צילמתי, ושמו הוא מסכת אבות. אישית, אני מכיר אותו יותר כפרקי אבות ולכן כתבתי כך לראשונה.

ואם היה כתוב על כריכת הספר

"הנסיכה הקסומה"? המשפט לקוח (סליחה, המשנה לקוחה) מתוך פרקי אבות, או מסכת אבות או איך שתבחרי לקרא לה.

ihtiyar

New member
אילו הצילום שהבאתי היה מתוך הספר "פינוקיו"

אז בהחלט הייתי מציין זאת. אנחנו מחוייבים על שמירת זכויות היוצרים של המקורות מהם אנחנו מצטטים, מקשרים או מצלמים.

sailor

New member
זכויות היוצרים של פרקי/מסכת אבות

פגו מזמן. וכנראה שגם תוקף האימרה "המביא דבר בשם אומרו מביא גאולה לעולם" פג. אפ'חד לא'רצה היום את גאולה, רוצים רק את געולה.

גנגי

New member
תגיד לי, איזה מין משפט זה?!

המביא עדיין חדש דיו?! אתה לא מתבייש? איזה דיו? שלא תדבר על זה שדיו זה בכלל נקבה, אז דיו חדשה, אם כבר. ומה עם הנשוא? בלעת אותו? שכחת אותו? אני מה-זה מאוכזבת ממך, מוגג. אתה חוזר ומוכיח את מה שלצערי הייתי חייבת להכניס לשורצה. צק-צק-צק.

יוסי ר1

Active member
אוי, נוסטלגיה, השווערצה של מוגג.

מי הקטנוני שהפך אותה לקיטניות?

מוגג

New member
אם תמשיך לעלעל בפרקי אבות

תמצאי דבר אחר: הלומד ילד למה הוא דומה? לדיו (כתובה על נייר) חדש.

למעלה