אף אחד לא יודע???

טל_18

New member
קצינת מטה

קצינת מטה זה שם כולל למספר תפקידים, למשל קצינת קורסים, קצינת סגל, רל"שית, המגוון עצום ואף תפקיד לא דומה לתפקיד דומה לו במקום אחר.

ben_holland

New member
קצינת מטה - הסבר

לכל מסגרת בצבא יש מטה מסגרת. (למשל מטה פלוגה=רס"פ,סמ"פ,מ"פ) וכך גם בבסיס - מטה בסיס בדרך כלל כולל מ"פ מפקדה,שליש,מפקד מחנה/רס"ר, מד"ר,ק.אגם וכו´ . הכל תלוי בעץ המבנה של הבסיס הספציפי אבל זה בדרך כלל לא משתנה. המטה כפוף בדרך כלל ישירות למב"ס אך יש גורמים במטה שכפופים לסמב"ס (בגדוד מדובר במג"ד/סמג"ד כמובן)

אוקיי, אבל עדיין לא ענית על השאלה

הסברת לי מה זה מטה אבל עדיין לא הסברת לי מה תפקידה של קצינת המטה... תודה..

חופשי

New member
קצינת מטה - התשובה האמיתית!

כדי להיות קצין מטה צריכים לעבור את בה"ד 1 (בנים), או בה"ד 12(בנות), ואז להגיע לבה"ד 11, להשלמת מטה! האוכלוסיות בקורס הן רבות שונות ומגוונות. החל בקצינים של דובר צה"ל, וכלה בפקידות לשעבר שיצאו לקצונה! רוב האנשים שנהפכים לקצין מטה, חוזרים ליחידות בהן שירתו כמשקים, ואחוז קטן משובץ בתום ההשלמה החילית לתפקיד קצין מטה. אני מכיר את הנושא מקרוב (קרוב מאוד...) לפרטים נוספים אמשח לעזור.

shefendy 21

New member
עידכון לגבי קצינת מטה

אוריתוש היקרה! כפי שכבר ענו לך אנשים מגוון תפקידי קצינת המטה הינם שונים ומגוונים (קיימים בסביבות 600 תפקידי מטה שונים) כדי להיות קצינת מטה אינך חייבת לעשות השלמת מטה בבה"ד 11 , את יכולה גם לעשות השלמת שלישים או קישור. אחד מתפקידי המטה לדוגמא הוא קצינה האחראית על מבדקי הקצונה לחוגרים , תפקיד אחר יכול להיות רל"שית של מפקד בכיר כל שהוא. על כל שאלה נוספת בנושא או הבהרה את מוזמנת לפנות אליי

חופשי

New member
בוא נשים דברים על דיוקם!

אני מפק"צ בבה"ד 11. כדי להיות קצינת מטה את חייבת לעשות השלמת מטה. מאידך, את יכולה לעשות השלמת קישור, ושמש בתפקיד מטה. אולם כשישאלו אותך איזה קצינה את במקור, את תגידי קישור ולא מטה. מקווה שהבנתם

יש לי המון שאלות

אבל אני אתחיל בשאלה אחת יותר פשוטה אפשר להיות קצינת ת"ש או נפגעים? אמרו לי שאני יכולה להיות אם אצא לקצונה או קצינת מטה או קצינת עורף או קצינת ממשל או קצינת שלישות אז זה כולל בתוך זה את קצינת הת"ש והנפגעים? ואיך לעזאזל הם קובעים בסוף איזו קצינה אני אהיה? תודה

חופשי

New member
אוריתוש - תשובות לשאלותיך

1-כדי להיות קצינת ת"ש, עליך להתגייס, לעסור טירונות, אח"כ קורס משקיות ת"ש בבה"ד 11, בתום הקורס את יוצאת "לשטח" כדי להיות משקית ת"ש ביחידה. לפי נתוניך, בקשתך, והאופן בו תצליח בקורס משקיות ת"ש יכולים לזמן אותך אחרי מספר חודשים ב"שטח" לקורס קצינות ת"ש. לגבי קצינת נפגעים - את אמורה קודם להיות משקית נפגעים. אתיכולה להיות קצינת קישור/שלישות/מטה אם לא הבנת שלחי לי מסר!

אני כבר בצבא

אני משרתת בתור רשמת משפטית בבית משפט ארז. כל רשמת מקבלת אוטומטית אחרי שלושה חודשים בתפקיד זימון למבחני קצונה. רשמות משפטיות, מכיוון שהם בחייל הכללי, כשהן יוצאות לקצונה, הן עוזבות את הפרקליטות הצבאית. לכן, בעצם הן יכולות לצאת לכמה אפשרויות של קצונה. אני בתור רשמת יכולה להיות או קצינת שלישות, קצינת מטה, קצינת עורף, או קצינת ממשל. השאלה שלי היא אם בתור קצינה, אחת מתוך האפשרויות הנ"ל, אני יכולה לשמש קצינת נפגעים או ת"ש, כלומר את ההשלמה, לעשות ביחידה באחת מאלה. כמו שהכרתי פקידה, שלא עשתה שום קורס או משהו (לעומתי, שעברתי קורס של חודש וחצי) ויצאה לקורסג קצינות נפגעים. אז התשובה שלך , לבסוף לא רלוונטית לגביי, כי כבר התגייסתי, אני ארבע חודשים בצבא, וכבר עברתי טירונות. תודה מראש אורית

חופשי

New member
תראי

את יכולה להיות קצינת קישור או מטה. אני לא מכיר דבר כזה קצינת ממשל, ולא קצינת עורף, אין דבר כזה!!!!1 את גם לא יכולה להיות קצינת ת"ש משום שלא היית משקית ת"ש!! או קישור או מטה. ואני אחכה לך בבה"ד 11!!!

ממש לא נכון

בפירוש לא נכון ברור שיש דבר כזה קצינת עורף או ממשל עורף אולי כולל בתוכו את הקישור אבל ממשל בתיאום וקישור במת"ק. וברור שאנ יכולה להיות לא רק קצינת קישור או מטה אלא גם ממשל ועורף והנה ההוכחה:

למעלה