"אף אחד לא בא למסיבה"

hativa1

New member
"אף אחד לא בא למסיבה"

אוקי, הנה משהו שחשבתי עליו. אם אני אומר "אף אחד לא בא למסיבה", אני מנסה להגיד שלמסיבה שלי הגיעו 0 אנשים. אבל זה *לא* מה שיוצא במשפט, והנה ההסבר: אף אחד מקביל למילה באנגלית Nobody, נכון? אבל שימו לב שבאנגלית אומרים Nobody *is* coming to the party ששקול כנגד "אף אחד בא למסיבה" ולא Nobody is not coming to the party. אז למעשה כשאני אומר "אף אחד לא בא למסיבה", אני אומר שאפס אנשים *לא* באו למסיבה, וזאת אומרת שכולם באו. זה קצת מסובך להסבר, אני מקווה שהבנתם.

Yuvalenko

New member
זה לא מסובך, זה פשוט כל כך! ../images/Emo13.gif

מה שעשית עכשיו זה לעלות על טעות נפוצה בעברית, ועל דרך פתרונה: במשפט nobody is not coming to the party יש שלילה כפולה ולכן המשמעות יוצאת הפוכה לכוונה. אך בעברית, הביטוי "אף אחד" אינו מקביל ישירות ל"nobody". כיוון ש"אף אחד"= גם אחד. המקבילה הנכונה היא "אף לא אחד". כלומר הנכון להגיד הוא "אף לא אחד הגיע למסיבה". אגב, ההפך מ"אפס אנשים הגיעו למסיבה" הוא לא בהכרח "כולם באו למסיבה". זה יכול להיות שני אנשים, חלק, כולם, וכו'. אני חייב לציין שכיום בעברית המדוברת ההבחנה הזו נעשית פחות ופחות חשובה, שכן נהוג לומר "אף אחד לא.." במצב של שלילה. לאילו שרוצים לדייק ולא רוצים להסתבך, מומלץ לומר משו בסגנון: "איש לא הגיע למסיבה".

למעלה