"אף אחד בשום מקום"

Rivendell

New member
"אף אחד בשום מקום"

מאת דונה ויליאמס, הוא מה שהעסיק אותי רוב שעות הבוקר. דונה ויליאמס היא אוטיסטית, אישה מבוגרת, שכתבה את סיפור חייה מתוך נקודת מבט פנימית. העולם כפי שהוא נראה מתוך עיניו של אוטיסט - מה באמת מעסיק אותה, מה עובר בתוך ראשה, מה - לדעתה - היא הבעיה שלה, האם היא קולטת את עצמה כשונה וכדומה. ויליאמס הצליחה במידה רבה ללמוד להביע רגשות - אבל לחוות אותם עדיין מהווה בעיה רצינית. ובאותו קו מחשבה, גם "האיש שחשב שאישתו היא כובע" נראה לי מקסים. קראתי רק את שני הסיפורים הראשונים, אבל אני אלך לקחת אותו בספרייה עוד השבוע. אני אמנם מרגישה קצת חולנית בהתחשב בעובדה שאני בחופש וקוראת ספרים שקשורים מאוד במקצוע שלי, אבל לא נורא :) אני אהיה חכמה ומשכילה! למישהו יש המלצות נוספות על ספרים כאלה?

ציפי ג

New member
איזה ספר מדהים

ממולץ בכל פה. מפחיד מאוד . אין לי ספרים אחרים בראש בנושא זה. תיבת המסרים שלי לא נפתחת משום מה. אולי בדרך אחרת?

lironsto

New member
האיש שחשב

שאישתו היא כובע - ספר מעולה . יקיצות - גם הוא של אוליבר סאקס - הרבה יותר אינפורמטיבי אך מאידך יבש יותר . באותה נשימה אם כי לא ממש באותו הנושא , אני חייב להזכיר ספר שכבר המלצתי עליו - איך אנחנו מתים - שרווין נולנד - אמנם לא עוסק בניפלאות המוח ותחלואיו , אלא ברובד יותר גבוה - נפלאות הגוף כולו , ותחלואיו .

2_be

New member
ספר מרתק ומדהים + הצלצות נוספות

סוף כל סוף אני רואה שעוד מישהו קרא אותו... והנה העתקה של הודעה שכתבתי פה לא מזמן (+כמה תוספות..): ספרים העוסקים בבריאות הנפש אם את אוהבת תאורי מקרים והסברים יש בספר "סערת הנפש" ד"ר יורם יובל ויש בספרים של אוליבר סאקס : "אנתרופולוג על המאדים" (בין השאר יש שם את סיפורה של טמפל גרדן, גם היא אוטיסטית - מומלץ) "האיש שחשב שאשתו היא כובע" ושאר הספרים של אוליבר סאקס (יקיצות ויש עוד אני חושבת..) ספר על סכיזופרניה- "שומר אחי" ווסלי לאמב (לא זוכרת את השם המדויק אבדוק יותר מאוחר....) יש גם את " נערה מופרעת" של סוזנה קייסן המספר את קורותיה של המחברת שסבלה מהפרעת אישיות גבולית (עפ"י זה נוצר הסרט נערה בהפרעה...). אני חושבת שלדונה ויליאמס יש עוד ספר אבל לא הצלחתי למצוא אותו מעולם...

ממררבב

New member
"אף אחד בשום מקום" נשמע ספר

מעניין, אני בהחלט אנסה את הספר הזה. אבל מה שמוזר זה שאף פעם לא נתקלתי בספר הזה יש סיבה מיוחדת לזה? זה ספר נדיר או משהו?

Rivendell

New member
למיטב ידיעתי

זה לא ספר נדיר. אני למשל מצאתי אותו בספרייה הציבורית :)

Boojie

New member
זה שספר נמצא בספריה ציבורית

בהחלט לא אומר שהוא לא נדיר. לפעמים אפשר למצוא בספריה ציבורית ספרים שכבר מ-ז-מ-ן נעלמו ממדפי ההוצאות. ויש אנשים חסרי מצפון ש"משלימים" ככה את הספריה שלהם.

Rivendell

New member
דווקא הספרייה בעיר מגוריי

היא לא להיט גדול אמנם, אבל אפשר למצוא שם ספרים חדשים לרוב, וזה ספר שנראה חדש, לפחות. מצד שני, אולי הוא נראה ככה כי אפחד לא רצה לקרוא אותו עד כה :)

2_be

New member
גם אני מצאתי בסיפריה העירונית

ואת האמת רוב הזמן הוא על המדף ולא על עגלת הספרים המוחזרים.. כנראה שבאמת אין הרבה אנשים שהתענינו...

niritcat

New member
המלצות נוספות

ספר מדהים וקלאסי בנושא - מעולם לא הבטחתי לך גן של ורדים - חנה גרין יכול להיות ששם הסופרת שונה, כי חנה גרין זה לא השם האמיתי שלה, ונדמה לי שזה יצא גם על השם האמיתי של הסופרת. בכל מקרה, ספר יוצא דופן בכנות שלו. מאוד מומלץ, על נערה המתאשפזת בבי"ח לחולי נפש, וההחלמה שלה. ספר נוסף באנגלית, שאני לא בטוחה שתרגמו אותו - His Bright Light - Danielle Steel ספר שבו הסופרת הנודעת מספרת בגילוי לב את סיפורו של בנה, ניק, שהיה חולה במאניה דיפרסיה. מרתק, מרגש ומאוד אמיתי. נירית

למעלה