אע"מ-עצה!!

cathrinei

New member
אע"מ-עצה!!

טוב חבר'ה,אז אחרי כמה התייעצויות עם אנשים קרובים,אני שוב חוזרת אליכם לעצה. עד לפני יומיים התמיינתי למסלול שובל ומסלול אע"מ בשחקים.עברתי ראיון לשובל,וחודש וחצי אחריו ראיון לאע"מ. לפני יומיים קיבלתי את המכתב שמבשר לי שאני מועמדת ריאלית לשובל,מה שבעצם אומר שאין לי סיכוי להגיע לאע"מ,או לפחות זה מה שנאמר לי באיתור חמ"ן. אז בלי לחפור יותר מידי,אני ממש רוצה אע"מ..אני יודעת שאין לי מה להתלונן,וברור שאני מעדיפה את שובל על פני כל"צ,אבל אני יודעת שמה שמעניין אותי יותר זה אע"מ.אולי אני מגזימה,אבל אני עדיין בסרטים שאולי לקחו אותי לשובל כי עברתי את הראיון אליהם הרבה יותר מוקדם,ויש לציין שממסלול אע"מ מעולם לא שמעתי תשובה-ככה שאולי הייתי יכולה להיות מועמדת ריאלית/על תנאי. כמו שאחת הבנות פה כתבה,היא חתמה ויתור על שובל,ונעשתה מועמדת ריאלית של אע"מ.הייתי עושה את זה גם,אבל הפחד שלי הוא שאני פשוט אגלה שלא התקבלתי לאע"מ או שאני רק מועמדת על תנאי,ולי אין תפקיד אחר שמחכה לי וימנע ממני להגיע לכל"צ.אז...יש עצות לגבי מה לעשות,אם בכלל? נ.ב: חשבתי לשלוח מכתב לאיתור חמ"ן,שבו אני אומרת כמה שאני מעוניינת במסלול אע"מ,אבל זה הרי יביע חוסר מוטיבציה להתגייס לשובל,ובסופו של דבר זה סיכון עבורי,לא? המון תודה לכולכם ושבת שלום!!

Tesseract

New member
שניה..

איך את בכלל יודעת מה עושים בכל אחד מהמסלולים?

cathrinei

New member
לא הבנתי את השאלה..

אני יודעת (והאמת שאני לא יודעת הרבה,כי לא מספרים הרבה) כי התמיינתי לשני המסלולים ובשניהם הגעתי לשלב הראיונות האישיים..

DIE kvar

New member
אין לך מה לעשות.

אנשים מהיחידה בדקו את כל המיונים שעשית לאע"מ אל מול כל מה שעשית לשוב"ל ונמצאת יותר מתאימה לשוב"ל. אי אפשר להיות מיועד ליותר ממסלול אחד בשלב הזה. אנחנו מחליטים לאן את יותר מתאימה, איפה אנחנו יותר צריכים אותך. אין אפשרות לעבור בשלב זה ממסלול למסלול, נקודה. את יכולה או להיות מרוצה שאת ריאלית לשוב"ל ולהסתפק בזה, או לחתום ויתור על שוב"ל ולהתגייס בגיוס כלל צה"לי, אבל לאע"מ אין לך יותר איך להגיע. חוצמזה, אני חושבת שדיברתי איתך בטלפון.

cathrinei

New member
דיברת איתי בטלפון?? ../images/Emo6.gif

אוקיי,הבנתי מה שנאמר ( או מה שאת אמרת =)) לי באיתור,אבל איך תסבירי את העובדה שבחורה מהפורום כאן הייתה מועמדת ריאלית לשובל,חתמה ויתור,והסטטוס שלה השתנה למועמדת ריאלית לאע"מ? ואם כבר את מהאיתור,יש מצב שאחת הסיבות שנמצאתי מתאימה לשובל היא שהראיון לשם היה חודש וחצי לפני הראיון לאע"מ ולכן גם התקבלו תוצאות לשובל מוקדם יותר? או שחד משמעית,אין לזה קשר?

cathrinei

New member
דיברת איתי בטלפון?? ../images/Emo6.gif

אוקיי,הבנתי מה שנאמר ( או מה שאת אמרת =)) לי באיתור,אבל איך תסבירי את העובדה שבחורה מהפורום כאן הייתה מועמדת ריאלית לשובל,חתמה ויתור,והסטטוס שלה השתנה למועמדת ריאלית לאע"מ? ואם כבר את מהאיתור,יש מצב שאחת הסיבות שנמצאתי מתאימה לשובל היא שהראיון לשם היה חודש וחצי לפני הראיון לאע"מ ולכן גם התקבלו תוצאות לשובל מוקדם יותר? או שחד משמעית,אין לזה קשר?

Boris25

New member
אני יכול לעזור

מניסיון אישי מר..... אהה לשחקים יש עדיפות חלק מסלולים על פני מסלולים אחרים והסיבה שאת בשובל היא הסיבה שנמצאת מתאימה אליו ויש לו כנראה עדיפות על אע"מ. לא משנה אפילו אם היית המועמדת הכי מפציצה והכי טובה לאע"מ אז היו לוקחים אותך לשובל כי יש לזה עדיפות. ככה אותי לא רצו בהתחלה למיין למסלול מסוים רק בגלל עדיפות של מסלול אחר שעברתי בו ראיון. לא נראה לי שאם תחתמי ויתור לשובל יקחו אותך לאע"מ למה הם כבר מילאו את המכסה שלהם בריאלים ועל תנאי ואת לא שם.

Boris25

New member
נצל"ש

אחרי שיחת טלפון לאיתור ומכתב מבאס לצבא, חמ"ן חושבים שמקומי הוא כמועמד על תנאי למח"א (באסה רצח, אבל אני אופטימי)!!!! מה אתם חושבים, יש סיכוי להיות ריאלי?? מכירים אנשים שהם ריאלים ורוצים משהו אחר?! לנציגת איתור חמ"ן שקוראת פה, כמה אנשים על תנאי בערך מתקבלים מידי שנה? (אם בכלל) יאללה איך אני רוצה להגיע למקום הזה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

aladdin2

New member
התלבטות שחקים, אם זה בכלל רלוונטי...

שלום אנשים!!! אז ככה, קיבלתי הודעה שאני מועמד ריאלי לאמ"מ. הייתי רוצה עוד מידע, כמובן במסגרת מה שאפשר להגיד באינטרנט, על קורס אמ"מ לעומת קורס אע"מ. אני הבנתי שחלק מהתכנים שונים מן הסתם, אבל איך מבחינת המגורים בחדרים? יכול להיות אמ"מ עם אע"מ בחדר או שיש הפרדה גם כאן? אני הגעתי גם לשלב של הראיון באע"מ ואני לא יודע אם יש לי אפשרות בחירה בכלל, אבל עדיין אני רוצה להיות שלם עם עצמי לגבי משהו שיש לו קד"צ חצי שנה וחתימת קבע של חצי שנה נוספת. באיתור אמרו לי שמודיעין בוחר בשבילך למה אתה מתאים יותר, אבל כן קראתי על אנשים כאן שיכלו לבחור בין אע"מ לאמ"מ. אני שמעתי הרבה דברים טובים על אע"מ, ואני מניח שיש גם הרבה דברים טובים על אמ"מ רק שלא שומעים אותם כאן...מה אתם אומרים?

רן88

New member
אז ככה...

אני עשיתי את קורס אע"מ האחרון, שנעשה באותו מקום ובאותו זמן ביחד עם קורס אמ"מ. עם זאת, יש לזכור כי כל קורס מכשיר לתפקיד שונה בתכלית ומביא למקום שונה מאוד בחיל המודיעין. יש הפרדה בין החדרים של אע"מ ובין אלה של אמ"מ. אמ"מ, משום שהם קורס קטן יותר, ישנים בחדרים הטובים יותר. באופן כללי, יש לרוב מעין יריבות כזאת (הכל בצחוק) בין אע"מ ואמ"מ במהלך הקורס, אבל היא לא באמת נשמרת לאחר מכן (עשינו טירונות יחד עם אמ"מ והתחברנו לחבר'ה הנחמדים שלהם בלי בעיה). אני לא יודע לגבי בחירה בין אע"מ ואמ"מ, אני גם לא חושב שיש למלש"ב את הכלים לבצע את הבחירה הזאת (עם כמות הידע המצומצמת שהוא יודע על התפקידים). כמו שאחד האמ"מניקים אמר לי בטירונות, האנשים באיתור עשו בחירה ממש טובה כי כל אחד מאיתנו (אע"מ ואמ"מ) מעריך את התפקיד של האחר אבל ממש לא היה רוצה לבצע אותו בעצמו. אני יודע שהרבה אצלי בקורס ובקורס אמ"מ התמיינו לשני המסלולים ולהם לא הייתה את אפשרות הבחירה. אם יש לך עוד שאלות אשמח לענות במסגרת מה שמותר להגיד.

aladdin2

New member
עוד שאלות...

תראה מה שאני דואג זה שאני בנאדם שהוא דיי פעיל והכל, ולפי מה ששמעתי ככה עד עכשיו, רוב האממניקים לא כ"כ...אולי זה סתם סטיגמה ששמעתי ואני אשמח אם תשבור אותה..בגלל זה חשבתי שדווקא אע"מ מתאים יותר, אבל אולי באמת כמו שההוא אמר, החבר'ה באיתור יודעים מה הם עושים... גם יש הבדל מבחינת השיבוץ בבסיסים, אמ"מ בבסיס פתוח, ואע"מ רובם בבסיס סגור ככה שזה גם משהו שאני לא סגור לגביו, שוב, אם בכלל יש לי את האפשרות לבחור ואם אני רוצה לבחור בכלל...ככה נשמע בן אדם מבולבל אני מניח... תודה...

L i N o Y a

New member
../images/Emo41.gifכמה דברים

זאת סטיגמה די רקובה להגיד שאמ"מניקים הם לא חברותיים וזה... זה נכון שהם יותר שקטים מאע"מ [או שסתם אע"מ זה קורס של צווחנים
] אבל הם אחלה חבר'ה, וכן-האיתור יודע בדיוק מה הוא עושה... ואם אמרו לך שאתה מתאים לאמ"מ אז זה כנראה מקומך ד"א-לא כל האע"מניקים בבסיסים סגורים ולא כל האמ"מניקים בבסיסים פתוחים... ורן-שמעתי דפקו אתכם בעבודות רס"ר כל השבוע
כל הבאסה בבסיס גדול
בהצלחה ושמור על קשר

aladdin2

New member
עוד כמה שאלות:)

הבנתי שיש כמה אעמניקים שכן הגיעו לבסיס פתוח, השאלה היא כמה אממניקים באמת יוצא להם להגיע לבסיס סגור..?אני אישית חושב שאני מעדיף בסיס סגור, ככה כדי לשבור את השגרה של הבית...יש לכם מושג על מספרים, משהו?

מספרים אסור לתת../images/Emo3.gif

באופן כללי אפשר להגיד אמ"מניקים שמגיעים לפיקודים, חלקם סגורים (בקריה נגיד זה רק פתוח).. ואז יוצאים חמשושים

נצל"ש

למי שקיבל תשובה משחקים בטלפון או במכתב-  הופיע לכם כבר שנוי בסטטוס מועמדות גם באתר?

נצל"ש

מקרה מאוד דומה לשלך, רק שלי אין אלטרנטיבה. עברתי את כל שלבי אע"ם, והגעתי לראיון האישי שם נפלתי. לאחר בירור קצר (עם קרובת משפחה שהיא קצינה באע"ם) סביר להניח שהצלחתי למצוא את הסיבה הכי ריאלית שבגלל נפלתי (הדגשתי עד כמה חשוב לי להיות קרוב לבית, טעות רצינית מסתבר). ההורים מתעקשים על לשלוח מכתב לחמ"ן ולהסביר להם שם את המקרה שלי+לציין את העובדה שכל משפחתי חוץ מאמא שלי, שירתו בחיל המודיעין ושאני מאוד מעוניין להגיע לשם ולתרום. מישהו יודע אם זה באמת יעזור? יש תקדימים לזה? תודה רבה.

למעלה