אסתר

ליר13

New member
אסתר ../images/Emo206.gif../images/Emo92.gif

ה- baby שלי בן 9 חודשים, יונק, אוכל מנת פרי ומנת מנת ירקות+עוף (עד כה ללא תוספות תמ"ל). בשבועות האחרונים החלו להיווצר לי גושים בשד ימין, בתחילה ניסית למוסס אותם בעזרת עיסוי בעת השאיבה (אני שואבת בעבודה בימי חול בצהריים) אח"כ, כשזה לא עזר, פניתי ליועצת הנקה שיעצה לי לראות כרוג, הוא אמר שזה לא דלקתי אלא רק גודש ושלח אותי לעשות "אולטרסאונד שד" שעשיתי היום ותוצאות יהיו מחר (למרות שהטכנאית אמרה שזה נראה לה בסדר). בנתיים אני סובלת מאוד! זה מחליש אותי (למרות שאין לי חום) וכואב בכל מצב ובפרט בנגיעה. אני שמה לב שה-baby לא מצליח כ"כ לשאוב משם חלב. אני גם שמה כרוב (בעצת הרופא) וזה לא עוזר. יש לציין שאחרי אמבטיה חמה ושאיבה יש הקלה משמעותית (אפילו ליומיים) אבל זה חוזר. למה זה קורה בשלב כזה של ההנקה? ומה עצתך, כיצד ניתן לטפל שיעבור ולא יחזור? בנוסף, בסוף שבוע זה אני ואישי נוסעים לסופ"ש (חמישי עד ראשון) ואני אמורה לשאוב. כיצד לעשות זאת בצורה נכונה שחלילה לא ידלל החלב. אני גם חוששת לסבול בנופש... מצטערת על האורך, אבל ממתינה לתשובותיך בקוצר רוח. תודה מכל ה-

YOU probably have a

plugged duct and you need to massage this and apply warm compresses. Massage while breastfeeding or pumping. Which yoetset hanaka did you see? she should have checked the position and latch and teach you a position which would help release the plug. AS for the weekend, you will have to pump as often as you feel full.​

ליר13

New member
../images/Emo51.gif הרופאה בקשה ממני לקחת כדורים

ליבוש החלב ולהפסיק להניק (רופאת משפחה), היא אמרה שהגוף שלי מאותת. גם היא טוענת שזה לא דלקתי אלה רק הצטברות של חלב. עכשיו, אגב, הגודש גם בשד השני. אני מצליחה להקל רק בעיסוי בזמן הנקה ובסופ"ש אני נוסעת (ל- 4 ימים) וה-baby לא יהיה איתי ואני ממש חוששת. מה לעשות? האם כדאי להפיסק להניק כמו שהרופאה ממליצה? אני לא מוכנה לזה נפשית...
בבקשה עזרתך... יועצת ההנקה היא דוריס ספרר אבל היא באה אלינו רק אחרי הלידה (היום אנחנו כבר 9 חודשים אחרי) את היעוץ שלה ללכת לכרוג קבלתי בטלפון ולא נתנה לי עוד עיצות.

אושינקה

New member
הרופאה המליצה להפסיק להניק????

למה?? מה הגיון מאחורי זה ?? כדורים שניתנם ליבוש חלב יעילים רק בימים הראשונים שלאחר הלידה ולא בשלב זה של ההנקה. ישנן כמה סיבות להיווצרות סתימה כמו שינוי ברוטינה היומית (דילגת על שאיבה/הנקה? אולי הוא אכל יותר מוצקים מבד"כ וינק פחות. או לבשת בגד לוחץ, רצועה של תיק/מנשא שלחצה,ישנת בתנוחה שלחצה על נקודה מסויימת. ישנן נשים עם נטייה גבוהה יותר לסתימות - אחד הדברים שממליצים זה לקחת תוספת לציטין.

../images/Emo18.gifDO NOT STOP BREASTFEEDING

And give this article to your doctor. Keep breastfeeding on both breasts, or pump, in order to avoid an abcess and surgery on the breast!! Your doctor has given you dangerous recommendations!! If you are in doubt, call Dr Miri Leibovitch: 09 8858256, but before you do anything, go feed your baby or pump those breasts!!​

למעלה