אסתר שלום

לי27

New member
אסתר שלום

סופסוף הצלחתי להתחבר לאינטרנט כדי לשלוח לך שאלה. ילדתי בליס לפני 10 ימים, שם שמעתי הרצאה שלך ואח"כ גם הראת לי והדגמת איך להניק ומה היא אחיזה נכונה של הפטמה. בהתחלה הכל היה בסדר ברגע שהתינוק שלי הושיט את הפה לפטמה היה חיבור מידי בין החזה שלי לפה שלו. בימים האחרונים יש לי בעיה, בהתחלה זה התחיל רק בשד הימני (שם הפטמה פחות בולטת) אבל עכשיו זה גם קורה עם השד השמאלי מדי פעם. הבעיה שהתינוק שלי לא מצליח לתפוס את הפטמה כמו שצריך. לפעמים רק אחרי הניסיון ה-10 עד ה-15 הוא מצליח, ואז הוא כבר עצבני.. הדרך שלי לעזור לו זה להחזיק את הפטמה בין 2 אצבעות ולהגיש לו לפה, אבל זה לא תמיד הולך.. אני מאוד מעוניינת להמשיך הניק ומניקה בכל הזדמנות שהוא רוצה (לפעמים פעם בשעה לפעמים פעם ב-4 שעות) משקל התינוק תקין: 3100 בלידה (ומאז כבר עלה 150 גר´ לפי טיפת חלב), בנוסף יש כמות מספקת של חיתולים עם קקי ופיפי (5-6 ביום). כמו כן גם אני חווה בלילה בעיה שהוא יונק ונרדם עד שאני שמה אותו במיטה אז הוא מתעורר ורוצה עוד, מה שגורר לילות ארוכים ללא שינה כמעט.. ניסיון להעיר אותו תוך כדי הנקה לא עוזר.. ושאלונת קטנטונת אחרונה- הקפאתי חלב לפני שבוע (היה לי גודש) ושמתי במקפיא בדלת המקרר. הבנתי שצריך לשים את זה עמוק בתוך הפריזר. האם החלב הזה אבוד וצריך לשפוך אותו? האם תאריך התפוגה שלו קצר יותר? (בינתיים אני לא נותנת לתינוק בקבוק אלא רק ציצי מחשש שלא ירצה יותר לינוק). המון תודה על כל עצותיך

לי27

New member
עוד הסבר

הבעיה באחיזה של התינוק את הפיטמה היא שהוא שם בפה רק את הקצה ולא את כל הפטמה (כמו שהיה עושה בעבר), זאת אומרת שהוא לא מתאמץ לפתוח פה גדול מספיק כדי לתפוס הכל.. מה עושים? תודה מראש

A few tips

1. Use the position that I taught you. see the pictures in the gallery to remind you. If you are offering the left breast, then you are supporting the breast with your left hand, and holding the baby with your right hand on the back of his neck. Your elbow is holding his body close to you. bring the aby to the breast so that the area under his nose touches the nipple. this will make him open W-I-D-E, and then you can get him latched on correctly. If you are holding the nipple between your fingers, your are not letting him take the hila into his mouth as he should. He should take as much of the hila under the nipple as possible. 2. You should call a yoetset hanaka to help you work on the latch: Doris; 03 7394537.​

justmom

New member
תרגום: כמה טיפים

1. השתמשי בתנוחה שלימדתי אותך. הסתכלי בתמונות בגלרייה כדי להיזכר. כשאת מציעה את השד השמאלי, את תומכת את השד ביד שמאל ואוחזת בתינוק כשידך הימנית על עורפו. המרפק שלך מצמיד את גופו אלייך. קרבי את התינוק לשד כך שהשטח שמתחת לאפו נוגע בפטמה - זה יגרום לו לפתוח פה ג-ד-ו--ל, וכך תגרמי לו תפוס את השד נכון. כשאת מחזיקה את הפטמה בין אצבעותייך, אינך מאפשרת לו לקחת את ההילה אל תוך פיו כמו שצריך. הוא צריך להכניס אל פיו כמה שיותר מההילה. 2. התקשרי ליועצת הנקה כדי שתעזור לך לעבוד על התפיסהף דוריס, 03-7384537

למעלה