אסתר פריימן

hushpup

New member
אסתר פריימן

לסבתא שלי קראו אסתר פריימן, חיה בפולין, אולי בשצצין, וגם נפטרה שם בשנת 46 או 47 או בשנה קרובה לה השאירה אחריה שני ילדים קטנים בן ובת הבן היה כבן 3 כשנפטרה. לאבא שלי נודע שהייתה לו אמא כשאני נולדתי, אני גם קרויה על שמה כשם שני ואין לי כל מידע עליה, ממה נפטרה, מי המשפחה שלה, בת כמה הייתה בקיצור שום מידע , במשפחה של אבא שלי סרבו לדבר על הנושא וכולם כבר מזמן הלכן לעולמם. אם למישהו ידוע משהו עליה, על משפחתה , כל מידע יתקבל בברכה

talia olav

New member
חיפוש משפחת סבתא

ברוך הבא! הסיכוי שמישהו בפורום מכיר את משפחת סבתך נמוך מאד. אך נוכל לסייע לך לאתר מידע עליה. לשם כך נצטרך לדעת את מירב הפרטים הידועים לך. ראשית, היו בפולין לפחות שלוש קהילות יהודיות עם שם דומה - האחת באזור קרקוב, השניה באזור ביאליסטוק, והשלישית בצפון-מערב פולין. אנא פרט את כל הידוע לגבי מקום המגורים. ומתי בערך נולדה הסבתא? וגם אם אינך יודע, תוכל לפחות לשער טווח סביר לפי גיל אביך. כל פרט נוסף יסייע לנו לכוון אותך. כדאי גם לקרוא את ההנחיות בשלושה הקישורים הצבעוניים בראש העמוד. בהצלחה ט-א

talia olav

New member
תוספת - קהילות סצ'וצ'ין

הקהילה הגדולה ביותר בשם זה היתה באזור ביאליסטוק - עם כ-2,500 יהודים. אבל כל הקהילות הבאות עשויות לבוא בחשבון (הטור הראשון מציין את האזור, והאחרון - מספר היהודים). KRAKOW SZCZUCIN שצ'וצ'ין - סטוצ'ין 550-492 BIALYSTOK SZCZUCZYN שצ'וצ'ין 2,506 NOWOGRODEK SZCZUCZYN שצ'וצ'ין 1,036

talia olav

New member
ועוד -

אם מדובר בעיר הגדולה סצצין, קיים מפקד משנת 1938. כדאי לכתוב לארכיון בקובלנץ ולבקש פרטים על משפחת פריימן הכוללת את אסתר. עם זאת יתכן שאסתר עוד לא נישאה לפריימן בשנה זו, ולכן אולי לא יהיה רישום מתאים. קיים גם ספר כתובות עד 1943 - וגם לשם כדאי לכתוב.

bilen

New member
בדרך כלל הכוונה לעיר סטטין /שצ'צין

Stettin - Szczecin בני העיר משתמשים בשני השמות כי אמנם זו עיר פולנית כיום (על גבול גרמניה), אבל גרמנית בעבר (עפ"י בת משפחה, ילידת המקום, תושביה זכאים גם לאזרחות גרמנית). מתוך סיוע שלי בעבר, זוכרת שמצאתי שלמרבית המשפחות במקום היו קשרים בדורות קודמים לחסידות גור : Gora kalwaria

hushpup

New member
אסתר פריימן

זה שם הנישואים שלה ולא השם איתו נולדה ולכן זה לא יוביל לקצה חוט

yofi nechama

New member
שצ'צ'ין אחרי מלחמת העולם

האם אמך גרה בשצ'צ'ין גם לפני מלחמת העולם, או שהגיעה לשם לאחר גלגלוים בברה"מ בזמן המלחמה? יתכן שאת צריכה לחפש את שורשי משפחתה במקום אחר בפולין. בהצלחה, נחמה.

למעלה