אסתר, יש לי שאלה

swann

New member
אסתר, יש לי שאלה

סתם מסקרנות, אם יש לך זמן, תעני. כיוון שאת ותיקה בענייני ההנקה, רציתי לדעת האם יש המלצות והוראות שהיית נותנת לפני כמה שנים, אבל בגלל מחקרים חדשים וכו' היום העיצות הן הפוכות ? (הפוכות - כלומר היום לדעתך יהיה מסוכן לתת עיצות כאלה. אני בעצם שואלת אם היו כ"כ הרבה שינויים). אני שואלת כי היום דיברתי עם אמי על זה - שאנחנו גדלנו על חלב פרה אחרי כמה חדשי הנקה, מוצקים התחלנו בגיל מוקדם יותר, שתינו מים מהיום הראשון ועוד כהנה וכהנה. תודה,

oH, you bet!!

The instructions that your mother got about breastfeeding led many mothers to fail to produce enough milk!! Then they thought that babies were born with watches on their arms, so they created breastfeeding hours, schedules. If the baby was not hungry at exactly 5:30, 9:30, 13:30, 17:00 and 21:00, he missed his meals. If he was hungry at different hours, mothers were told that their milk was not nutritional, or that they did not have enough milk, and many started giving supplements, and you know where that leads, don't you!! It was in the 1980's that the WHO noticed that as breastfeeding rates dropped, babies were sicker, hospitalized more often, and many died of malnutrition. they started studying what caused mothers not to breastfeed, and BINGO, the answer was in the hospital routines which were very conveninet for hospital staff, but totally wrong for human infants. Then started the BFHI, or Baby friendly Hospital Initiative which recognized that babies whould be breastfed right after birth, and at least 8-12 times in 24 hours according to when they showed hunger cues, and that more importantly, babies belonged with their mothers and not in a central nursery. this brought breastfeeding rates back up, but at the same time, the artificial milk companies who were starting to enjoy the profits they were making from mothers not breastfeeding, started aggressive and exploitative marketting of artificial milk in hospitals, and everywhere. the politics of breastfeeding is a very complex subject, and I can refer you to some really good sites about breastfeeding activism. while you are in Toronto, you should go to lectures that Jack Newman gives. Here is a site from canada​

לאה_מ

New member
תרגום: אוי, בטח!!

ההנחיות שאמא שלך קיבלה בקשר להנקה גרמה להרבה אמהות שלא לייצר מספיק חלב!! אז חשבו שתינוקות נולדו עם שעונים על זרועותיהם, ולכן הם המציאו שעות הנקה, לוחות זמנים. אם התינוק לא היה רעב בדיוק בשעות 5:30, 9:30, 13:30, 17:00 ו-21:00, הוא החמיץ את ארוחותיו. אם הוא היה רעב בשעות שונות מאלה, לאמהות נאמר שהחלב שלהן אינו מספיק מזין, או שאין להן מספיק חלב, ורבות התחילו לתת תוספות, ואת יודעת לאן זה מוביל, נכון!! בשנות ה-80' ארגון הבריאות העולמי הבחין בצניחה בשיעורי ההנקה, תינוקות היו חולים יותר, מאושפזים לעתים קרובות יותר, ורבים מהם מתו מתזונה לקויה. הם התחילו לחלוק מה גרם לאמהות לא להניק, ובינגו, התשובה היתה נעוצה בשגרה של בתי החולים, שהיתה נוחה מאד לצוות בית החולים, אבל שגויה לחלוטין עבור תינוקות אנושיים. אז התחילה ה-BFHI - יזמה לבתי חולים ידידותיים לתינוקות - שהכירו בכך שיש להניק תינוקות מיד לאחר הלידה, ולפחות 8-12 פעמים ביממה, לפי הזמנים בהם הראו התינוקות סימני רעב. ומה שיותר חשוב, שמקומם של תינוקות הוא עם אמותיהם, ולא בתינוקיה מרכזית. הדבר העלה מחדש את שיעורי ההנקה, אך בו בזמן, חברות התמ"ל, שהתחילו להנות מהרווחים שעשו מכך שאמהות לא הניקו, התחילו בשיווק אגרסיבי ונצלני של תמ"ל בבתי חולים ובכל מקום. הפוליטיקה של ההנקה היא נושא מורכב מאד, ואני יכולה להפנות אותך לכמה אתרים טובים מאד בנוגע לאקטיביזם של ההנקה. בזמן שאת בטורונטו, עלייך ללכת להרצאות שמעביר ג'ק ניומן. הנה אתר מקנדה.

yakutan

New member
אני באמת כל הזמן עסוקה בויכוחים עם

סבתא ודודה שלי בגלל כל הדברים האלו -כל פעם שאחת מהן באה היא ממש לא נותנת לי להאכיל את יעלי ... ואם במקרה הכנתי לה חלב שאוב והיא לא סיימה אותו באכילה הראשונה, ואחרי חצי שעה הראתה סימנים של רעב אני מקבלת צעקות של אם היא לא סיימה את המנה היא צריכה לחכות 3 שעות (כן , יעלי שלי ממש יודעת מתי תעבורנה 3 שעות) - ואם אני נותנת לה את האוכל אז היא אומרת לי שבגללי הילדה אח"כ תהיה שמנה(עובדה שעד עכשיו היא עלתה כל שבוע לפחות 300 גר), ולמה אני לא נותנת לילדה המסכנה קצת מים , היא תתיבש. מזל שאמא שלי ובעלי כל כך תומכים בהנקה שלי (למרות שאמא שלי לא הניקה כי "נגמר לה חלב אחרי שבועיים" - טוב עם העצות האלו זה ממש לא מפליא... )

למעלה