אסתר, התייעצות כנה...

שירי ל

New member
אסתר, התייעצות כנה...

טל שלי נמצאה לוקה במחלה גנטית שמורידה לה באופן קבוע את ההמוגלובין לרמות מאוד נמוכות. (המחלה נקראת ספרוציטוזיס) לעיתים מאוד קרובות היא חלשה ועייפה וזה בא לידי ביטוי בהנקה- אין לה כוח לינוק והמאמץ פשוט גורם לה להרדם עוד לפני שהתחילה לאכול. עם הבקבוק הרבה יותר קל לה. יש לי תחושה שהיא לא אוכלת מספיק. יש חיתולים עם פיפי אבל לא מספיק עם קקי. אין לי מדד לגבי עליה במשקל כי אנחנו הרבה בבי"ח ולא במעקב מסודר של ט"ח - היא בת 3 וחצי חודשים ושוקלת 6,300 ק"ג, אורכה 66 ס"מ. אני מודעת היטב לחשיבות ההנקה, במיוחד אצלה - שכל מחלה קטנה יכולה להוביל לאישפוז בביה"ח אבל בכל זאת לא בטוחה שאני עושה לה טוב כל כך עם ההתעקשות על ההנקה. מה דעתך?

1רב

New member
שירי יקרה

במקרה ראיתי את ההודעה שלך פה אבל אני ככה עוקבת מהצד ומאחלת לטל בריאות ולכם רק נחת. בתי, מאיה נולדה עם בעיה מסויימת שהביאה לאישפוז שלה בטיפול נמרץ מלידתה לשלושה שבועות. לא יכולתי להניק אותה במשך 3 שבועות ורק אז התחלנו. (הולך מצויין דרך אגב אבל היתה התחלה איטית ומהוססת). יש לי כמה דברים להגיד לך בעניין ההנקה: ראשית את יכולה לשאוב ולתת לה בבקבוק לפחות כמה פעמים ביום. שאיבה זה לא כזה סיפור נורא במיוחד שאת כבר מניקה כמה זמן. נראה לי שאפילו אם תשאבי פעם פעמיים ביום ולאט לאט יצא לך הרבה חלב (אני הבוקר שאבתי 100 CC ב-10 דקות אבל זה הולך לי ככה רק בבוקר) תוכלי לתת לה כמה ארוחות "מדודות" ולהרגע. שנית את יכולה לנצל את הביקורים בבית חולים כדי לשקול אותה ולנהל לעצמך רישום רק תקפידי שתמיד תשתמשי באותם מאזניים (לי נותנים לעשות זאת בפגיה כבר 3 שבועות אחרי השחרור). את גם יכולה לשקול לפני ואחרי הנקה! אותי זה חיזק מאד כדי לדעת כמה היא אוכלת ב-5 דקות האלה לפני שהיא נרדמת וגיליתי...היא אוכלת כמעט את כל המנה שלה! שלישית - הילדה בת יותר מ-3 חודשים. את בטח מותשת וגמורה, אם את מרגישה שאת צריכה להפסיק אולי מישהו אחר יתן לה רק כמה פעמים ביום משהו אחר (שאוב או תמ"ל) ולך יהיה יותר רגוע??? אולי ישמע נורא לא PC אבל אני באמת מאמינה, ממה שאני קוראת ממך לפעמים, שהמנוחה שלך לא פחות חשובה. בהצלחה חמודה ותחזיקי מעמד!

שירי ל

New member
תודה יקירתי ../images/Emo13.gif

עם שאיבות אני לא מוכנה להתעסק. מניסיוני הקודם - אם יש משהו שבאמת ישבור אותי זה שאיבות. טל מקבלת גם תמ"ל כשהיא נשארת עם אחרים (מאחר ואני לא שואבת) כך שאין לי בעיית מנוחה. אני באמת דואגת מהבחינה שלה, לא שלי...

שירי, כל הכבוד על ההתמדה!

את עושה את הדבר הטוב ביותר עבור ביתך, וזהו הדבר האחד שרק את יכולה לעשותו עבורה - להניק אותה. דווקא בגלל מחלתה, היתרונות של חלבך חשובים לה עוד יותר. לא ציינת מה היה משקל הלידה שלה, אך המשקל שאת מציינת נשמע סביר ביותר לגיל הזה, מה גם שהיא היתה חולה ומאושפזת, דברים שבודאי מפחיתים את העליה במשקל. הייתי שוקלת להפגש עם יועצת הנקה מוסמכת, כדי לנסות לראות כיצד מתנהלת ההנקה, ואולי ניתן להציע דרכים לשפר את ההנקה, ולהקל על ביתך לינוק. בכל מקרה - בשום אופן אל תחשבי שאת עושה משהו לא טוב בהמשך ההנקה - ההפך הוא הנכון. הייתי עושה כל מאמץ להמשיך בהנקה ככל שתוכלי. בהצלחה!

שירי ל

New member
ד"ר ליבוביץ' אני מודה לך על תשובתך

אני מודאגת מכמות החיתולים של טל- פיפי מאוד כהה וקקי לא כל יום. מאחר ויש לי עוד בת בת שנתיים בבית, אני לא פנויה להניק את טל במשך כל היום ולכן היא גם מקבלת בקבוקים עם תמ"ל כשאני יוצאת. נראה לי שכל זה + חוסר הכוח של טל לינוק מביא לירידה דרסטית גם בכמות החלב ואנחנו נכנסים למעגל לא טוב

Hi, Shiri

I agree with Dr. Leibovitch that what your baby needs most is your milk, especially since she has this problem. YOu should speak to doris about getting a better latch so that Tal can get more milk more effectively without wasting energy. Her number is; 03 7394537. IN this case you should think again about pumping. Your milk is medicine for the baby!!​

justmom

New member
תרגום: הי שירי

אני מסכימה עם דר' ליבוביץ' שמה שהתינוקת שלך זקוקה לו ביותר הוא החלב שלך, במיוחד הואיל והיא סובלת מהבעיה הזו. דברי עם דוריס על שיפור התפיסה כדי שטל תוכל לקבל יותר חלב ביעילות בלי לבזבז אנרגיה. המספר שלה הוא 03-7394537. במקרה זה אני חושבת שכדאי שתשקלי מחדש שאיבה. החלב שלך הוא תרופה לתינוקת שלך!

למעלה