אסתיה יש לי שאלה.......

• פותח הנושא R2
  • פורסם בתאריך

R2

New member
אסתיה יש לי שאלה.......

קודם אני מקוה לקבל תגובתך לעניין הסוס והשור. בפורום מדיטציה שאלו איזה שאלה לפני כמה ימים: גדלו גוזל של ברווז בתוך בקבוק,הגוזל גדל נהיה לברווז ומילא את הבקבוק.השאלה היא איך אפשר להוציא את הברווז מהבקבוק,בלי לשבור אותו,והברווז ישאר חי ? האם יש פתרון בכלל ?

הרשה לי לענות ברשותך../images/Emo22.gif

היי R2!!! לדעתי האישית בלבד: הגוזל לא יצליח להתפתח לברוז בוגר בתוך הבקבוק כי: חסר לו חמצן, חסר לו מזון, חסר לו מגע של הסביבה ויחסי גומלין איתה וחוץ מזה מאד צפוף לו ואין לו אפשרות להתפתח. הגוזל פשוט ימות כי אין לו הפעלה של כל חושיו. הסמל של הברווז מתקשר לעולמות עליונים ולתורת הנסתר. אנא ממך התחל ללמוד את הדרך צעד צעד לפני שאתה קופץ לראש העץ. מי שמגיע לשם ולא יודע איך הגיע כיצד ידע איך לרדת? לך תחפש את השורש, לך תחפש את הבסיס ותתחיל לבנות לבנה לבנה בסבלנות. הרבה אור ואהבה לך מיכל

R2

New member
הגישה שלך מעניינת.....

אני חשבתי שכאשר אני בלחץ זה כאילו אני נמצא בתוך בקבוק והקירות לוחצות אותי,אם הלחץ יורד, אז אני מחוץ לבקבוק. אבל עדיין לא בטוח. והשאלה הגדולה:מה גורם לי להכנס ללחץ,איך ההרגשה הזאת מתחילה קטנה,גודלת וגודלת ואני מרגיש את הלחץ הגדול ?

לדעתי האישית בלבד....../images/Emo24.gif

היי!!! לדעתי האישית בלבד אתה הוא זה שמכניס את עצמך ללחץ. אמר הרמב"ם:"חיים ומוות בידי המחשבה תחילה ואחר כך בידי הלשון". עלינו ללמד לנקות את מחשבותנו ממחשבות שליליות עלינו לחנך את עצמנו לא לפרוץ את ההגנות שלנו ולא לתת לאחרים לפרוץ את הגנותנו ולחדור לשדות האנרגיה שלנו ובכך לשאוב אותנו לתוך לחץ מתח חרדה ופחד. כל הגורמים שמניתי למעלה על פי אמונתי הם השליחים של הכח השלילי שאת שמו אני מסרבת להזכיר. ברגע שנתחיל לצחוק לפחד בפרצוף ונשיל מעלינו חרדות ופחדים לא ישנו המצבים שתארת. אתה הוא המנווט אתה הוא השולט על גופך ומחשבותיך אכח מצוי רק בידך. הרבה אור ואהבה אין סופית מיכל

R2

New member
דעתך האישית דברה אלי......

וחיפשתי, איך אני לא מכניס את עצמי ללחץ? והאמת ודבקה היום בבוקר קבלתי תשובה מידידה, עמיתה בעבודה.היא אומרת כך: שאתה מתחבא מאחורי מסיכה ומתחיל להגן עליה כאילו שאתה המסכה עצמה, אתה נכנס ללחץ. אם תוריד את כל המסכות לא תכנס ללחץ. אני חושב שהיא צודקת,אבל המסימה מאד קשה!

נכון המשימה קשה:מסכה=קליפה../images/Emo22.gif

היי R2 !!! שבוע טוב לך! לפי מיטב הבנתי הקבלת מסכה למעצור שעבורי זו "קליפה". אם ניזכר בעניני ברווזים שאתה הזכרת אז התאוריה כפי שאני רואה אותה נוצר התהליך הבא: במשך חיינו ילדותנו המצאותנו בתוך מסגרות של המשפחה הבסיסית בית הספר והצבא, אנו עוברים חוויות חלקן חיוביות והן אלו שמחזקות את הבטחון העצמי וחלקן שליליות . אותן חוויות שליליות גורמות לנו ליצור מסכות קירות שאני קוראת להן קליפות. בטעות אנחנו חושבים שאותן קליפות הן ההגנות שלנו. בואו נדמיין אגוז מלך. ברגע הראשון שהוא נופל מהעץ קליפתו ירוקה ומאד קל לפצח אותה ולהגיע לליבה. ככל שהאגוז ישכב יותר זמן על הקרקע השמש תחמם אותו קליפתו תתקשה ותקבל צבע חום או אז נזדקק למפצח אגוזים על מנת להגיע לליבה הרכה. ככה היא נשמתנו בתחילת ילדותנו היא משולה לאגוז מלך צעיר. בבגרותנו היא מתכסה בקליפות קשות ואז מאד קשה לנו לפצח אותם על מנת להגיע אליה. אנחנו חושבים בטעות שהקליפות הן ההגנות. עלינו להסיר את הקליפות הקשות ולבנות לנו הגנות אמיתיות כך שנשמתנו תוכל תמיד לבלוט החוצה ולהיות מחוץ ל"כלא". איך עושים זאת בטכניקה מאד פשוטה. תרגיל ראשון לשלוח אור ואהבה לקליפה הראשונה שזיהינו ולהמיס אותה. בהצלחה!!! הרבה אור ואהבה אין סופית מיכל

R2

New member
הבעיה היא כאשר....

במקום קליפה ישנה רשת ודרכה אנו מנפים,זה כן נכנס וזה לא,ואז מצד אחד אנו חושבים שאין קליפה(מסיכה) אבל בפועל היא קיימת,אחרים רואים אותה ואנו לא,וזה מקשה עלינו את הטיפול בה.

הרשת היא ההגנה האמיתית../images/Emo24.gif

היי R2! הרשת היא ההגנה האמיתית. אחרים לא מסוגלים לראות את רשת ההגנה שלנו אלא אם לאחרים יש רצון עז להזיק לנו. אנשי האור לא יפגעו ברשת שלך. אם אתה מסוגל לנפות מה יכנס ומה יצא אז אתה גדול ואשריך! סימן שהגעת למודעות אמיתית. רק אתה תדע מתי הסרת את הקליפה או את המסכה, רק אתה ולא אף אחד אחר. אין דבר כזה קשה. הכל קל והכל נמצא במחשבה. קשה וקל גם יחד. שלח אור אל הקליפה והיא מתפוררת. הרבה אור ואהבה אין סופית מיכל

R2

New member
האם הרשת היא המודע......?

אם הרשת היא תוצרת המודע,(כך אני חושב)אז הוא לא יתן לתת מודע להתבטא,או שיהיה לנו קשה להגיע לתת מודע, שהוא בעצם המודעות הפנימית. מספרים על כל מיני כתות,שהשתמשו בסמים בכדי לנטרל את המודע וכך להגיע לתת מודע. אבל בצורה כזאת מגיעים לתת מודע מסוממים,שיכורים, חשוכים בלי אור. אבל אמ נשכנע את המודע שלנו לוותר על הרשת ויחד אתו נכנס פנימה עם מודעות ואור אז נאיר אותו,את התת מודע, ויהיה לנו הרבה יותר קל לתקשר אתו. מיכל..!את לא חושבת שזו דרך יותר קצרה..? יש כאלה שאומרים שהרשת היא האגו !מה דעתך ?

rainbow too

New member
לחץ ומצבים נפשיים אחרים../images/Emo4.gif

היי מיכל, אר2(אין כמו העברית
), קודם תודה מיכל, אני לומד ממך המון, את אור בהיר נוסף בחיי, ותודה R2, לצערי, את רוב חיי חייתי תחת לחץ, שאני ייצרתי בשלב מוקדם מאד, וביימים אלו הוא קיבל שוב ביטוי בחיפושיי אחר מקום מגורים, עם הלחץ בא הכאב, ומתוכו צצות להן החרדות. היום אני לומד איך לאהוב ולקבל את עצמי ואת הסובבים אותי, ומתוך האהבה המופלאה הזו כל החרא הזה(וסליחה על הביטוי) נעלם ומתפוגג באור התודעה. האור תמיד חזק יותר מהחושך. יש לאור עוצמות אדירות, והאור הוא האהבה. מתהליכים פנימיים אני לומד, שככל שאני מתמקד באהבה, באור, בשמחה של החיים, ובאמת הפנימית אני צומח, ומצליח להשליט יותר סדר בחיי. וככל שאני מתמקד בכל החרא כך אני מרגיש יותר חרא. כנראה שהכל עניין של תודעה, ואנו בוחרים במה למקד את תשומת ליבנו. אוהב אתכם עמוק וללא תנאי.

אליקים

New member
שלווה

rainbow too
ברשותך מבקש להגיב. התמקדות בצד אחד, לא פותרת את הבעיה. התמקדות בחיובי, תוך מאמץ להתעלם מהשלילי, עלולה להפוך את הקערה על פיה, בתוך חלקיק שניה. מאחרי השלילי מסתתר החיובי, מאחרי החיובי מסתתר השלילי. שניהם למעשה אותו הדבר, אנו משתמשים בהם בהתאם למצב. ביטול שניהם(לא התעלמות), של השלילי ושל החיובי בו זמנית, עשוי להביא לשלווה. במצב של שלווה, כאשר ההשפעות החיצוניות, חדלות מלהתקיים, מתגלה עולם חדש, עולם שלא הכרנו קודם. העולם שלנו! כל טוב אליקים

rainbow too

New member
../images/Emo45.gif

היי אליקים, תודה. ברשותך אוסיף, שהשלווה היא תוצאה של התחברות עם האני העליון, האני האמיתי, הנשמה. שכן הנשמה היא אמת(שלווה ועצמה)אהבה ושמחה. בהרבה אהבה ללא תנאי

R2

New member
אליקים..אדם שאפתן, איך......?

ישיג שלווה? אם הוא רוצה השגים, קריירה,רץ עובד ומתאמץ.

R2

New member
אני משתמש בכל מה שבא ליד....

שאלה. איך אני אשיג מודעות פנימית..?

אליקים

New member
?????

אתה יודע בדיוק למה היתה הכוונה. מבקש את תשובתך לשאלה: אדם שאפתן, איך ישיג שלווה? אם הוא רוצה השגים, קריירה,רץ עובד ומתאמץ

R2

New member
אני משתמש בכל מה שבא ליד....

שאלה. איך אני אשיג מודעות פנימית..?

למעלה