אסרטיביות

ayelet 24

New member
אסרטיביות

לקחתי היום פסק זמן קצר מה
ים (כמה דברים הפסדתי כאן...) וביליתי בשיעור ריקוד. היום למדנו על אסרטיביות בתנועה (מתי להיות נוקשה עם סימן קריאה, מתי להיות רכה, מתי לשלב) הכל לפי המוזיקה ומה שהיא מספרת לנו. ולי יש שאלה (קל לי בלשון נקבה אז עם הגברים סליחה): האם אתן חושבות שהאסרטיביות שמאפיינת אתכן בריקוד, או בז'אנר מסויים בריקוד, מאפיינת אתכן גם בחיים? האם אתן עושות בה שימוש? האם למדתן ליישם את האסרטיביות שבריקוד לחיי היום יום? תשובה קצרה שלי (ואני חוזרת זמנית לספרים): הלימוד היום היה לי מאוד חדש ומרענן (סדיסטיקה...). אני חושבת שיש בי אסרטיביות, אולי היא לא בולטת כמו בריקוד אבל אני חושבת שהיא נמצאת והייתי שמחה לראות אותה יותר. נשיקות לכולם. איילת.

אסרטיביות...

למרות שאני עוד בשלב של הלמידה של הריקוד ולא בשלב של ביטוי דרכו, בקטע של האסרטיביות אני דווקא כן מרגישה שזה משקף. בדרך כלל אני באה מאוד מהוססת, מסתכלת רק על המורה ואיך היא עושה את התנועה ופחות מסתכלת על המראה. "אני בסדר? אני עושה כמוה? לא מספיק טוב." בדיוק שבוע שעבר היא לימדה אותנו איזה תנועה שהיא ביקשה לרקוע עם הרגל, שזה ממש לא הצליח לי היה לי קשה עם זה- להפגין סוג של כוח, של החלטיות...

ליילה 1

New member
עד כמה שידוע לי,

אסרטיביות היא היכולת לעמוד על שלך(להיות דעתן) מבלי לפגוע באחר .בניגוד לפסיביות , או אגרסיביות. זו הפעם הראשונה שאני שומעת את המונח אסרטיביות בהקשר של ריקוד הבטן. אצלי התנועות מתקשרות יותר לשחרור מאשר לאסרטיביות.

tzurtzur

New member
אני דווקא מבינה אותך

ואת השאלה
ואצלי זה מרגיש מאד דומה לאיך שאני בחיים. לא חושבת שלמדתי אסרטיביות דרך הריקוד, אלא שהאסרטיביות ניכרת גם בריקוד שלי. אולי אני גם אקשר את זה לשאלתה של סיגלית האחת: אסרטיביות ברקוד נתפסת אצלי כיכולת לשדר מה את כן רוצה ומה לא. לדוגמא, דחיפת שטרות לחזה וכיו"ב או כמו במקרה שהציגה סיגלית, היכולת לסרב לרקוד כשלא מתאים לי ולא מרגיש לי. היכולת לבחור במגע אבל גם לסרב לו בצורה אסרטיבית. וד"א אני חושבת שיש לי עוד מה ללמוד. אבל זה כנראה עניין של התנסות ולמידה

מאוד משונה בעיני הנושא הזה../images/Emo10.gif

אסרטיביות בריקוד????? מה עוד אפשר להמציא???????? ואגב צורצור, יקירתי, הדברים שאת מדברת עליהם הינם דברים חיצוניים לריקוד, אלו לא סיטואציות שנתקלים בהם בשעור ריקוד. על פי הבנתי, אסרטיביות היא היכולת לבטא את עמדתך ולעמוד על שלך באופן ברור ובלתי תוקפני.

tzurtzur

New member
בשיעור ריקוד אולי לא

אבל בפורומים חברתיים כאלו ואחרים, כן. הבנתך היא גם הבנתי: "היכולת לבטא את עמדך ולעמוד על שלך באופן ברור ובלתי תוקפני". אני חושבת שאפשר לרקוד את זה, אני חושבת שהדוגמאות שהצגתי הן דווקא פנימיות ודורשות עבודה עצמית שיכולה ללמד אותך על עצמך כמה דברים מעבר לתחום הריקוד. מבלבל?? אולי. מה שבטוח אני מנהלת יופי דיאלוג עם עצמי

lydiamai

New member
אני דוקא מאוד מבינה את השימוש במושג

הספציפי הזה בהקשר של ריקוד. הרבה פעמים, נדמה לנו שאנונו מבטאות את הפנימיות שלנו דרך הריקוד, אבל זה לא בדיוק מה שנראה לצופים בריקוד. התנועות המודגשות, המלאות, השלמות והמובלטות, יהיו תנועות אסרטיביות.יש גם משמעות רבה מאוד למבט, ליציבות, להחזקה של הגוף, לזרועות וכפות הידיים, ולאנרגיה. שיעור על אסרטיביות בריקוד, יכולה בהחלט להגביר את המודעות לכל הדברים הללו. כמו גם שיעור על רכות בריקוד, או כל אלמנט הבעתי אחר. מילת המפתח פה - לדעתי - היא מודעות. ובעצם המודעות היא שמקשרת בין התכונות האלו בריקוד, לבין התנועות האלו בחיים. אם יצאתי משיעור ושאלתי את עצמי - איך נושא השיעור מתקשר לחיים ה'אחרים' שלי, כבר אני עושה עבודה של מודעות, שבהחלט מחדדת את הביטוי של כל אותם אלמנטים בכל האספקטים של חיי. וואללה - כזה נאום עוד לפני הקפה?! - הגזמתם.

אהלן לידיוש מסיגלית, אני מזדהה יותר

עם צורצור דווקא. גם עבורי יש יותר מקום למושג שחרור הגוף, מאשר למושג אסרטיביות בהקשר לריקוד. כי לעשות תנועות מלאות ועוצמתיות יותר ללא בושה ומעצורים - זה הביטוי של שחרור וקבלה עצמית אמיתיים. וזה לוקח זמן ודורש התמדה, עבורי על כל פנים, כי אני הרי מאוד עצורה ביכולת לבטא את עצמי, גם בריקוד. סיגלית

אני ממשיכה את הקו של לידיה...

ניצת הגדירה בעיני יפה את המושג אסרטיביות: "אסרטיביות היא היכולת לבטא את עמדתך ולעמוד על שלך באופן ברור ובלתי תוקפני." ואיך אנחנו מגיעות אל היכולת הזו? כאן אני ממשיכה את הקו של לידיה, ככל שאנחנו מודעות יותר, שלמות יותר עם הבחירות שלנו, ברורות יותר לעצמינו, כך אנחנו אסרטיביות יותר. האסרטיביות הזו בהחלט יכולה לבוא לידי ביטוי גם בריקוד בכל הדברים שלידיה ציינה ובעוד אלמנט ... "השיחרור". כן. דווקא השיחרור
אני לא רואה בשיחרור סתירה לאסרטיביות, להפך, ככל שאנחנו בטוחות יותר בעצמינו (בטחון אמיתי ולא בכאילו) אנחנו אסרטיביות יותר (באמת, וללא מאמץ) ולכן מנקודת המוצא הזו אנחנו יכולות לתת דרור לשיחרור בתנועה ובכל דרך ביטוי אחרת. אני גם לא רואה סתירה מהותית בין רכות לאסרטיביות. רקדנית יכולה להיות אסרטיבית מאד, נוכחת.. ברורה.. ולרקוד מאד ברכות. הבטחון הפנימי המהותי הזה מאפשר לה להיות רכה בלי לאבד מהאנרגיה והעוצמה הפנימית. להיות אסרטיבי, נוכח ומודע מאפשר לרקוד כל סגנון וכל אלמנט מהמקום הזה. זה מקום טוב להיות בו, ואם עדיין לא הגענו אליו, טוב לשאוף להגיע לשם...
תסתכלו על חתולים, הם יכולים להיות מאד אסרטיביים גם כשהם בתנועה רכה ומשוחררת.

שושוצ

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

יו---הו---!!! איזה כיף זה שמישהו אחר מבטא בדיוק את מה שאתה חושב!!
כיפק היי!

צודקת בהחלט בעניין השטרות..

ניתן לחייך בחינניות ולא להסכים לשמש כלוח מודעות בזמן הופעה ובאותה נחמדות לסרב בכל תוקף שיצלמו אותי בווידאו למשל. אבל הכל בחיוך פוצי מוצי עדין ושברירי למרות שמבפנים עוד שנייה אני קורעת להם ת'צורה..
אבל יש בהחלט את עניין ה"סיפור" בתנועה שרק מי שמשכילה לקרוא את המוזיקה נכון יודעת מה היא "דורשת". כלומר האם זהו קטע שנדרש בו חיזוק שריר מסויים או דווקא איזה מאיה עסיסית או אולי רק יד גמישה כמו נחש על סולו חליל למשל.. אבל זו לא אסריטיביות. זה לדעת לקרוא מוזיקה ולפענח בה את הרעיון ואת התנועה המתאימה.זו גם הסיבה שאני אוהבת מוזיקה עם אורקסטרה שלמה שבה לכל כלי יש תפקיד ויש טון. כך אני נהנית להשתעשע עם הכלים ועם החדות והעגלגלות שהם משדרים במהלך יצירה. זה טוב מאד שמורתך עושה את התרגול הזה בשיעורים. גם אני אוהבת לעזור לתלמידותיי לפענח מוזיקה במהלך השיעור וכך הן מוציאות תנועות מעצמן לאחר שאני שואלת אותן מה האסוציאציה שלהן לקטע מסויים. שאו ברכה נאוה אהרוני www.nava-aharoni.com

טוף... הנה אני באה...

מי שמתיחסת לריקוד ככלי ב"ארגז הכלים לחיים" - בוודאי תראה בו מקור לאסרטיביות, לתקיפות, לבטחון עצמי, לשחרור, ואף תחולל בחייה, כפי שאני עשיתי - שינויים מרחיקי לכת. מבחינתי - הריקוד הוא נשמת-אפי! הליבה של חיי. המקור ממנו אני שואבת השראה לחיי, למעשיי ולפועלי - הן בחיי היום יום, והן בתחומי העשייה שבחרתי לעסוק בהם - התיאטרון והמחול המזרחי. ומכיוון שכך - קיים דיאלוג מתמיד עם שטחי-חיכוך נרחבים בין מעגלי החיים שבהם אני חיה. כלומר - אני שואבת מן המקור הזה - המחול המזרחי - אבל אני גם שוקדת למלאו תדיר. "חומרי המילוי" הם החומרים של חיי. לפני מספר שנים, הייתי כעלה נידף... כל אמירה שהיה בה קורט ולו קל של רשעות - הורידה אותי ביגון שאולה. בחנתי את חיי ואת מעשיי לפי "הפוזה" שלהם: איך הם מצטיירים בעיני אחרים... אני מסתכלת לאחור כעת, ואיני מכירה את השוש ההיא... נטלתי מוטיבים שבאו לידי ביטוי בריקוד (כן, כן, גם אסרטיביות...) ואימצתי אותם למוטיבים מנחים בחיי היום יום שלי. מילת המפתח, כדברי לידיה - היא "מודעות". ברגע שמשהו עורר אותך למחשבה - מאותו רגע נעשית מודעת. וכשאת מודעת - עשית כבר "עבודה"... את תוהה, מחפשת, שואלת, מבקשת תשובות, מעלה שאלות, בודקת, שוקלת - וכל מה שבין לבין. לא הייתי אומרת על ריקוד כזה או אחר או תנועה כלשהי שהם אסרטיביים. אבל אני יכולה לראות לעיתים סיפור-טקסט תנועתי שיש לו קשר לאסרטיביות (או כל דבר אחר). שהוא משדר ומעביר לי מסרים שהם למעלה ומעבר למקבץ כזה או אחר של תנועות. וכאן אני כבר מדברת על הבעה. יש רקדניות שיצרו לעצמן מין "מילון תנועתי": כדי להיראות עצובה - אני "אלבש" את פרצוף מס' 27... כדי להיראות שמחה - אני ארקוד את תנועה מס' 9.99... וכדי להיראות גם **** וגם #### וגם &&&& - אני הולכת "להביא אותה בקומבינה (מ"קומבינציה") ההיא, שראיתי פעם בהופעה/בסדנא/בוידאו..." וכך הלאה... ולא על זה אני מדברת כשאני אומרת הבעה... בסופו של דבר רקדנית יוצרת תביא בריקוד שלה סיפור. שאם לא כן - הריקוד שלה יוותר יתום... היא לא מותירה חותם מאחוריה. מי שצפה בה, לא יקדיש לה ולריקוד שלה ולו בדל מחשבה למחרת היום... כמו בסיפור מאחורי הקלעים - היא צריכה לחשוף ולספר מה "מאחורי/בתוך/מתוך... התנועה". הריקוד הוא שפה, על כל מרכיביה. ולכל שבריר תנועה יש אינספור גוונים וצבעים. אני נוהגת להעמיד שאלה נוקבת בפני רקדניות שמשתלמות אצלי - "...כן, זה טוב טכנית... המעבר הזה מצוין... אבל מה רצית לספר לי...?" אני מצפה לראות ריקוד רב-ממדי. אני לא רוצה ריקוד שטוח... אני לא יכולה להשאיר אותו חד-ממדי. אני רוצה להתרגש... אני רוצה שהוא יגע בי. אני רוצה שהוא יעורר אותי... אני רוצה שהוא יעורר בי מחשבה... אני רוצה שהוא ירטיט איזו נקודה חבויה אצלי. לקול שלנו יש אינסוף צבעים = אינטונציות. גם לתנועה יש אינטונציות! וכמו במשיבון - אני יכולה להקליט הודעה לאקונית וסתמית שבנוייה מ-2 משפטים שבוודאי תסב לשומעים כאבי אוזניים למספר שניות לפחות, (אני חוטפת כאבים בכל הגוף כשאני מתקשרת לאחד המוסדות המצויים ושומעת - "אם אתה רוצה X - תלחץ...") ואני יכולה לקחת בדיוק את אותה תבנית מילים של 2 המשפטים ולתת בה צבע אחר לגמרי, כך שמי ששומע אותה - יחייך... (אמרתי "יחייך", ולפתע הבחנתי שלא הכנסתי אפילו אייקון אחד להודעה הזאת). אז הנה אחד חביב עליי במיוחד
שוש

ליילה 1

New member
ואני פשוט נהנית לרקוד!!../images/Emo3.gif

כן, הנאה, שמחה כיף ושחרור זה מה שקורה לי כשאני רוקדת. ובמשך השנים בגלל הריקוד הספציפי הזה הצלחתי להשתחרר מקטע הביישנות שליווה אותי כמעט לאורך כל חיי .זה הערך המוסף המשמעותי ביותר שנתן לי הריקוד.

בטטטטטטטטח!!!!

נהנתנית משוחררת שלי...
אמן על כל מילה ומילה
ויהי שחרור מהביישנות ומשאר הכבלים
שוש

RotemOsnat

New member
שושקל'ה!

מילותייך כמים לגרוני הצמא.... אוהבת את הניסוחים שלך והסברים שלך, יש מי שיודע לבטא ויש מי שיודע רק לחשוב את הדברים בתוך עצמו, בתוך עצמה... השאלות שאת שואלת, הדברים שאת מעלה-מעלים בי את כל אותם הרהורים על משמעות הריקוד בשבילי. ולגבי נושא הדיון, לדעתי התבלבלה הכותבת בין אסרטיביות לביטחון עצמי, זו תחושתי. וביטחון עצמי שעולה מאפשר יותר אסרטיביות בחיים. למי שאין ביטחון עצמי קשה לעמוד על שלו. רותם

שושוצ

New member
באנגלית...

"אסרטיב" =מבטא בבטחון את עמדתו/ את עצמו בעברית אימצנו את המילה, ושינינו את משמעותה בניואנס, כך שאנו משתמשים בה תמיד בהקשר של "לעמוד על שלך", כלומר להשיג מה שאתה רוצה. טוב, נו, אפשר להבין... אנהנו הרי היים פה בז'ונגל...

אין הבדל בין המחשבות

שלך בתוך עצמך, לבין המחשבות שלי בקול/בכתיבה. אלו אותן מחשבות. לפעמים את שומעת אותן בקולו של אחר, או קוראת אותן כתובות דרך המקלדת של האחר. והרי אלו אותן מחשבות, יקירה. וזה מספיק והמון ונהדר לחשוב אותן בשקט, בתוך עצמך.
נ.ב. אינני בטוחה לגבי "ההתבלבלות" של הכותבת. אנחנו בסך הכול מדברות על דברים דומים מאוד, שיש ביניהם קשר הדוק, כפי שאת כותבת בעצמך. עוד אחת
שוש

שושוצ

New member
מסכימה ומזדהה לחלוטין

גם אצלי הריקוד היה אחד השלבים הראשונים בעבודת המודעות, ומכאן והלאה ההבעה בריקוד משפיעה על ההבעה בחיים ולהיפך: בהקשר של אסרטיביות, בהקשר של מיניות, כמובן בהקשר של שמחה, של שחרור. בהמון דברים! האומנות והחיים מעורבבים זה בזה ושואבים השראה זה מזה כל הזמן, ללא ספק. זה מה שיפה בעניין
כה יפה דרשת יא שוש! קבלי
בחזרה

../images/Emo205.gif ובזאת, שושוצינה -

אני מכריזה על קבלתך לאגודת הפילפיליות...
ככה
כמו שאת מבינה את זה
והיכן את מפננת, מרקדת, משחקת וחיה לך, בימים אלו...? יש איזו כוונה להצפנה מתישהו...? ת'געגועתי
{עוד לא ויתרתי על הרעיון לראות אותך משחקת} שוש

למעלה