אסרטיביות

העיוור

New member
אסרטיביות

זאת תכונה שאני רוצה לפתח אצלי בחיי היומיום.
יש לי קצת בעיה איתה, כי נראה לי שמה שמאפשר אותה זה ההבנה שאנשים שונים אחד מהשני בצרכים שלהם, ושהם צריכים להביא אותם לידי ביטוי.
התכונה הזאת שמה במרכז את האינדיבידואל, ולא את הכלל - ונראה לי שזה הדבר העקרוני שמפריע לי.
מה דעתכם?

ינוקא1

New member
דעתי היא שזה מורכב

ושבגדול , אי אפשר לפתח אסרטיביות באמצעות פילוסופיות , אלא בעיקר באמצעות תרגול.
להיכנס למצבים כאלו שבהם אתה צריך להיות אסרטיבי.

(אחרי שנים של עבודה כמטפל אלטרנטיבי , עשיתי פסק זמן וכעת אני עובד כמאבטח.
זה בהחלט פיתח את האסרטיביות שלי מבחינה מסוימת
)

אולי לימוד של אומנות לחימה כלשהיא , או הופעה על במה ולא משנה באיזה תחום (זה , אגב , מרגיש לי נכון יותר) , גם יעזרו לך בכך.

neophile

New member
בן אדם צריך להתבונן על עצמו בכנות

הרבה פעמים מה שאנחנו תופסים כאסרטיביות אצל אחרים - זה למעשה טיפוס אחר לגמרי ולא רק תכונה אחת שונה , מכלול תכונות טיפוסיות .

לפעמים אנחנו מסתכלים על טיפוסים אחרים בקנאה וחושבים אם גם אני הייתי אסרטיבי ככה וכו' ...

אבל לחשוב שעל ידי אימוץ של תכונה מסויימת אני לגמרי יהפוך לטיפוס האחר זאת לא מחשבה נכונה ..

מה שכן - תנסה להתבונן ולחשוב מה הן המטרות שהאסרטיביות משיגה ? כלומר באיזה סיטואציות באופן ספציפי בחיים שלך - היית נהנה מיותר אסרטיביות ?

ברמה אחת אתה יכול לעשות עבודת ויזואלזיציה על איך אתה מתנהג בסיטואציה מסויימת לעומת איך אתה רוצה להתנהג בה , זה יכול לעזור ברמה של "יצירת מציאות"
אבל ברמה הרבה הרבה יותר חשובה - זה לפתח את יכולת הראייה העצמית - לראות את עצמך מבחוץ , לצלם את עצמך - עם כל הטוב והרע .. לא לחסוך ולא לייפות .

אסרטיביות של אחד יכולה לעזור לסביבה כולה.

כולל לאלה שאיתם הוא מבטא את האסרטיביות שלו.
אין ערובה שזה יעזור (וגם לא ארובה, מה הקשר?) אבל זה יכול.
בנוסף, אם יודעים לבטא את עצמנו היטב, אפשר גם לסייע לאחרים לבטא את עצמם היטב, בעזרת שאלות למשל.
אדם שגורם לנו להתבטא עימו בחופשיות, בזרימה ובצורה שמדוייקת לנו, מעניק לנו מתנה כייפית ומשמעותית.

למעלה