אסרטיביות

Nandn09

New member
אסרטיביות

שלום לכם,
פעם שעברה שכתבתי פה לפני כמה ימים זה ממש עזר לי והדהד לי בראש התשובות שלכם אז תודה,

רציתי לשאול לגבי אסרטיביות, זה תחום שבאמת ניסיתי לעבוד עליו שנים מכמה חזיתות גם טיפול וגם אימון, יש לי כרגע מאמנת ולצערי אנחנו לא מצליחות להגיע לזה כי יש הרבה נושאים אחרים, הרבה פעמים היה גל של הישגים אבל זה עבר מהר לצערי וזה מאוד נקודתי גם מבחינת טיפול וגם מבחינת אימון התוצאות היו מאוד זמניות ומאוד נקודתיות, מה שעכשיו חשוב לי מאוד זה לשפר את האסרטיביות שלי בעבודה, בעבודה לצערי וביחסים בינאישיים אני גרועה למדי, ומה שקורה בעבודה בייחוד הדיבור שלי כתוצאה מחוסר האסרטיביות הופך להיות מאוד בכייני כזה וביישני, זה לא ביישני נעים זה ביישני מעצבן למדי, כאילו שאני חייבת משהו למישהו או כאילו שאני מרגישה אשמה ...אני לא ממש מצליחה לשלוט בזה אני מרגישה נבוכה ובחוסר נעימות.
מאחר ואני לא אדם אסרטיבי מול אנשים אלא חזק רק בקרב אנשים שאני קרובה אליהם אני מרגישה שמה שיעזור לי כרגע הדבר היחיד הוא בעצם להתמיד בטון הדיבור הטבעי שלי גם במצבי לחץ כאלו, ומבחינתי זה יהיה הישג אדיר אם אצליח לדבר בטון דיבור רגיל ולא בטון דיבור מפוחד שזה תוצאה אמנם של חוסר אסרטיביות מול אנשים אבל עדיין זה משהו שאפשר להעמיד פנים שהוא בסדר איכשהו, ולכן אני צריכה יעיצות ורעיונות איך אני יוכל לעשות זאת, האם למישהו יש רעיון על איזו תפיסה עליי לחשוב או מה עליי לעשות או להזכיר לעצמי כדי שבאמת אצליח בזמן אמת לחזור לעצמי ולטון הדיבור הרגיל והטבעי שלי גם במצבים שונים מול אנשים.תודה

מכיוון

שאת רוצה להפריד את התהליך הרגשי מהתהליך התוצאתי (רוצה לעבוד על טון דיבור בלי קשר לסיבות שהוא כזה, פשוט להיות יכולה לשלוט בו)

הייתי ממליצה לך ללכת לשיעורי משחק/במה.
שם לומדים להשתמש בגוף ולכבוש נוכחות, להעצים את הקול כשצריך, להנמיך כשצריך, לדבר ברור וכו'

מה את יודעת? אולי מתישהו גם יתחבר לך התהליך האישי שלך בתוך זה? או אולי מראש לבחור פסיכודרמה ואז לעבוד על שני הצדדים? גם על הצורה וגם על התוכן?

Nandn09

New member
התנסתי בזה בעבר, מה שחיפשתי זה טיפים

כי כבר עברתי שלל טיפולים,
בכללי ניסיתי לשנות את החשיבה שלי ודווקא מהאימון לקחתי כמה כלים וזה עבד קצת...אין לי ברירה אלא להתאמץ, בכל זאת ביקשתי כמה טיפים כי תמיד זה יכול לעזור משהו קטן לפעמים יכול לעשות המון, גם בקטע של פייק איט טיל יו מייק איט אין לי בעיה..לפעמים זה עובד יותר מאשר טיפול מעמיק של שנים, לאחרונה הייתי בטיפול של כמה חודשים והוא לא עזר לי במאומה לעומת אימון שלא היה קשור בכלל ואיכשהו כן עזר...אבל בכל אופן רציתי ערך מוסף תודה

לדעתי האישית בלבד,

אני חושבת שאימון זו שיטה שלא מתאימה לך כרגע.
באימון עובדים על חוזקות מול חולשות, ואצלך, כך אני מתרשמת, קשיי חוסר הביטחון ומכאן חוסר האסרטיביות עמוקים מכדי לעבוד עליהם בשיטה של חוזקות מול חולשות, דמיון מודרך שנפוץ באימון, שיטת "הסוד", הצהרות, תרגילי כתיבה ודרכים כאלה.
לתחושתי יש בך אמונה פנימית של חוסר מסוגלות וחוסר באמונה עצמית, אני חושבת שטיפול פסיכולוגי מעמיק יותר ייתן לך מענה נכון יותר. אולי לחלופין טיפול קבוצתי יהיה ל גם טוב ויחזק את כישורי ההתמודדות שלך בתחום החברתי.

tomasth

New member
למה להיות אסרטיבית ?

"כאילו שאני חייבת משהו למישהו או כאילו שאני מרגישה אשמה ...אני לא ממש מצליחה לשלוט בזה אני מרגישה נבוכה ובחוסר נעימות."
נסיון לרצות כדי להימנע מפגיעה ?
"חזק רק בקרב אנשים שאני קרובה אליהם"
מה את מרגישה כשאת איתם ששונה כשאת עם אנשים אחרים ? בגלל חוסר ההיכרות , שהם זרים ?

ממה את מפחדת ? להותיר רושם לא נכון ? מבוכה ? שיחשבו עליך דברים לא נכונים ?

למעלה