אסרטיביות לקטנטנים

3נורית3

New member
אסרטיביות לקטנטנים

בתי היחידה בת כמעט 3, מעט מסוגרת וביישנית ("מאוד עדינה" כלשון הגננת). היא לא מחזירה כשמרביצים בגן ומצייתת ל"פקודות" הילדים השתלטנים. בבית אנו מנסים לדובב אותה ולדרבן אותה להתנהגות יותר אסרטיבית, אך ללא הועיל. מה ניתן לעשות ???

רותי ע

New member
לדעתי אין הרבה מה לעשות כי

לכל ילד יש את האופי שלו. מה שאסור לעשות זה לגרום לה להרגיש שהיא לא בסדר, שהיא צריכה להיות אחרת או שהיא מאכזבת אתכם בהתנהגות שלה שאינה עומדת בציפיות שלכם. אם לא תשלימו עם האופי שלה תשדרו לה את המסר הזה, אפילו בתת מודע. אז יש ילדים שובבים, יש שקטים, יש אלימים יותר מהאחרים, יש חברותיים ויש סגורים. כל אחד הוא עולם אחר. וצריך לתמוך בה ואם רואים שהיא סובלת כי אחרים מציקים לה בגלל הבישנות לנסות לתת לה כלים להתמודד עם אחרים. אבל רק להציע ולא לדחוף.

את מחזירה אותי אחורה בשנתיים

את לא מתארת לעצמך מה שאני עברתי עם הבת שלי, כל הזמן היא היתה חוזרת עם נשיכות בכל חלקי גופה, הילדים היו זורקים משהו והיו אומרים לה להרים מהר וכמובן שהיא היתה מרימה, כל הזמן היו סוחבים לה שערות ומרביצים לה, ואני כמובן שהייתי מדברת ומסבירה בלי סוף, הייתי ממש עצובה בגלל זה וכאב לי נורא, אפשר לומר שהיום היא השתנתה מעט והתחילה לענות ולהחזיר (לא מכות) אבל נשארה עדיין ביישנית ואם יש לה חברה שתלטנית היא עדיין מקשיבה ועושה מה שהיא אומרת לה, אמרו לי שזה אופי ושזה לא יעזור כמה שאני אסביר, כולי תקווה שזה ישתנה בעתיד, דרך אגב היא בת 5 ו-9 חודשים, אין אחת כמוני שיכולה להבין אותך.

מיכל153

New member
הבן שלי בכיתה ט´ (בן 14) ועדיין ...

היי זה באופי. הוא שעיר לעזאזל!! אם קורה משהו לא טוב, שאר הילדים מאשימים אותו.

למעלה