אסקרגו

sl 3977

New member
אסקרגו

האם ניתן להשיג בארץ אסקרגו(שבלולי-מאכל) מצרפת ואיפה משיגים את זה בארץ?

קוביקו68

New member
אמממממ

באותו מקום שניתן להשיג בשר צבי...

פוקסי99

New member
סיפור שבלולים

כאשר הייתי בקופנהגן ישבתי לאכול עם חבר במסעדה החבר הזמין שבלולים ואני הסתכלתי עליו בתדהמה המנה הגיעה על משטח עץ עגול ובמשטח קדחים עגולים ובכל קדח שבלול ללא הבית לקחתי אחד לטעימה ומיד קראתי למלצרית וביקשתי מנה דומה השבלולים היו מבושלים ברוטב שום לי לא ירשו אנשי בייתי להכניס דבר כזה הביתה וגם בעיה של כשרות(חמי וחמתי שומרים כשרות) אבל סך הכל זה טעים פוקסי

Master Stav

New member
ברלה ברוטב פיקנטי

חבילת ברלה מטיב טעם ( ללא הבית שלהם ) 200 גרם חמאה 8 שינים שום טרי כתוש חצי כוס יין אדום ( כן כן אדום לא לבן ) מתוק חצי כפית פפריקה חריפה חצי כוס שמנת אמיתית ..... מטגנים את השום עם החמאה ומוסיפים את היין ואת הפפריקה מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש מכניסים את הברלה שהפשירו בנתיים ומבשלים כ15-20 דקות אחרי פרק הזמן הנתון מוסיפים אם השמנת האמיתית מגביהיםא ת האש מביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב..... שהיהי בתיאבון

sl 3977

New member
לדעתי אפשר ורצוי

להוסיף בזיליקום פטרוזיליה ובצל קצוצים ולהמיר את היין האדום בקלוודוס ויין לבן

THE OUTLAW

New member
איך מוציאים תברלה מהביית../images/Emo35.gif

פרפר לא זוכר תשיר?!?!? אפשר עזרה עם המילים
ברלה ברלה צא החוצה.......
פרפר

פוקסי99

New member
כלי מיוחד

יש כלי מיוחד אשר נראה ידית קטנה אשר בקצה יש חוט ברזל מוזהב מפותל כמו קפיץ קטן וארוך מכניסים את הקפיץו בתנועה סיבובית לתוך בית השבלול וכאשר מושכים הקפיץ יוצא יחד עם השבלול מתוך הבית כל טוב פוקסי

פוקסי99

New member
כלי מיוחד

יש כלי מיוחד אשר נראה ידית קטנה אשר בקצה יש חוט ברזל מוזהב מפותל כמו קפיץ קטן וארוך מכניסים את הקפיץו בתנועה סיבובית לתוך בית השבלול וכאשר מושכים הקפיץ יוצא יחד עם השבלול מתוך הבית כל טוב פוקסי

Chronicle

New member
מעניין אותי מה המרקם לאחר בישול?

האם נשאר צמיגי וסחוסי או משתנה? והידעת? בספרד נוהגים להביא עציץ עם שבלולים לרוב אל מרכז השולחן לפני ארוחה גדולה, לשבת עם קיסם שיניים ולשלוף אותם מן השריון, לתלוש להם את התחת ולאכול?

Master Stav

New member
משתנה ....

משהו בין קלאמרי לשרימפס ....תלוי בבישול בסוג ובאיכות הברלה

אליה ל

New member
מצחיק, אבל אתמול בערב

עברתי על מודעות לוח של ידיעות אחרונות, סוף סוף קניתי עיתון אז החלטתי לעבור על כל המודעות. אחת המודעות, נדמה לי בעסקים למכירה או משהו דומה היתה בנוסח הבא פחות או יותר: למכירה 100 שבלולי אסקרגו, כלי אחסון, התחייבות להעביר ידע ומידע גידולי והמחיר היה 18,000 ש"ח.

Master Stav

New member
עסק מעולה

למי שיש לו שטח לקלאי קטן ליד הבית שרוצה לעשות לא מעט שקלים ממנו יש לי חבר שמייצא לבלגיה בעיקר בסכומים של 50-75 אלף דולר בחודש ..... שאעבור אם אעבור ( סתיו מקווה ) למשק עליו אני חולם ....סביר להניח שאתעסק במשהו כזה

Master Stav

New member
אסקרגו = INFO=

אסקרגו (בצרפתית: escargots) הוא מתאבן עשוי מחילזון במטבח הצרפתי הנאכל באירועים חגיגיים. השם הנפוץ בעולם של המאכל הגיע מצרפתית, אשר קלטה אותו מהמילה האוקסיטנית escaragol, שמשערים שהגיעה ממילה קדם-לטינית *karakauseli‏[1]. מבין מיני החלזונות הרבים, 116 זנים ניתנים לאכילה. הזן המקובל לאכילה הוא ה-Helix aspersa. במצבם הטבעי, ובשל העובדה שהחלזונות אוכלים עלים נרקבים ובוץ, הם רעילים לבני אדם. על מנת לאכול את החלזונות יש לנקותם מרעלנים אלה באמצעות דיאטה של מאכלים שאינם רעילים במשך מספר ימים. כיום מרבית חלזונות המאכל גדלים בחוות גידול, בהם מאכילים אותם דגנים. הכנת האסקרגו מבוצעת על ידי הוצאת החילזון מקונכייתו, ניקויו, בישולו עם חמאת שום ועשבי תיבול (לרוב פטרוזיליה) והחזרת החילזון המבושל לתוך קונכייתו. המנה מוגשת על צלחת מיוחדת בצורת שבלול, עם כלי הגשה תואמים - מלקחיים המשמשים להחזקת השבלול ומזלג מיוחד (מזלג שבלולים) לצורך הוצאת בשר השבלול. החלזונות עשירים בחלבונים וכמות השומן בהם מועטה, אולם בשל הבישול בחמאה, המאכל עתיר בשומן ובכולסטרול.

sl 3977

New member
אפשר גם

לעשות אסקרגו במילוי מרוקאי של עריסה ממרח זיתים פיקנטי ולימונים כבושים קצוצים דק וככה זה יהיה פחות עם פחות שומן וכולסטרול ויותר בריא לאכילה

ישנם כמה מיני Helix שגדלים בר בארץ.

H. aspersa הוא מין פולש- כנראה שיובא לארץ על ידי הרומאים. האם יש מתכון גם לחשופיות (סמרקץ' הגינה תת מין איכסה)?

sl 3977

New member
מ השבלולים

הענקים ו החומים שעולים למעלה ממחילותיהם באדמה ש שיש גשם הם נחשבים ממין helix ואפשר לבשל אותם ולעשות מהם אסקרגו?

אלה בדיוק.

זה או שבלול הגינה, Helix aspersa שהוזכר קודם או שבלול השדה, H. engaddensis. יש מין גדול עוד יותר, H. texta שחי בחרמון וניסו בעבר לגדל אותו ליצוא כך שאני מניח שגם הוא טעים לאוכלי שבלולים.

למעלה