אסקסו - שאלות

קרלטון

New member
אסקסו - שאלות

טוב, אז אחרי תקופה של תסכול מהקפה של נספרסו במשרד, פלוס התנסות של הכנת כמה עשרות כוסות קפה במכונת גאג'יה פיור עם מטחנת MM (לא אצלי), החלטתי לקנות לבית אסקסו בייסיק עם מטחנת אסקסו iMini, קיבלתי את הסט הזה היום. אחרי מעבר קצר על ההוראות הבנתי שאחת השאלות המרכזיות שעומדות בפני היא כיוונון רמת הטחינה. התחלתי עם רמת הטחינה הגבוהה ביותר לסלסלה כפולה, דחסתי עם הדוחסן הנוח שקניתי (בעבר, עם הגאג'יה, השתמשתי בדוחסן הפלסטיק השחור הסטנדרטי והמגושם) והתחלתי בחליטה. במשך משהו כמו חצי דקה שום דבר לא יצא ואז רק טפטוף איטי ופתטי. כיוונתי את המטחנה לטחינה גסה יותר וחלטתי שוב, עדיין טפטוף אבל בקצב שבסופו של דבר מוציא משהו, היה מרוכז וחזק מאוד. המשכתי להגדיל ולהפתעתי רק ברמת טחינה גסה יחסית הגעתי לזרימה סבירה, כמו שאני רגיל מהגאג'יה פיור (דרך אגב שם לא כיוונתי בעצמי את רמת הטחינה). השאלה שלי היא האם במכונה זו נורמלי לקבל חליטה בטפטופים או שאין סיבה שלא תהיה זרימה חלקה? אין ממש סקאלה במטחנה הזאת וחוסר נקודת ההתייחסות די מבלבל אותי. שאלה שנייה היא לגבי צינורית ההקצפה. יש שם פנרלו, בשני נסיונות הקצפה לא התקבלו תוצאות מרשימות במיוחד... בגאג'יה פיור הורדתי את השרוול לפי עצתו של דובי והקצפתי עם המשולש / קונוס שנשאר שם, יצא יותר טוב. בחיפוש חומר בנושא נפלתי על שרשור שמציין שקל להוריד את הפנרלו באסקסו בייסיק, אבל משום מה הוא לא מתברג לי ובמשיכה גם לא יוצא (לא ניסיתי חזק, סה"כ מכונה חדשה ולא רוצה לשבור
). במקום אחר ראיתי שמישהו מייעץ פשוט לסתום את חור האוויר של הפנרלו. מה דעתכם?

arnonsn

New member
לגבי הזרימה אני מבין שהגעת לזרימה טובה ללא

טיפטופים. עכשיו השאלה אם הקפה טעים לך. אם התשובה היא כן ומתקבלת קרמה טובה אז אין לנו בעיה. טפטוף אם קורה צריך להיות רק לשניה בהתחלה כי כמו שאמרת בעצמך מתי שטפטף זה יצא שרוף. לגבי ההקצפה אתה חייב להוריד את הפנרלו מקסימום תיתקשר לחנות. אם יש שם הברגה היא חייבת להיפתח. להקציף עם פנרלו זה רע מאוד ולמה להתחיל עם לסתום אותו וגם אם תעשה זאת הרי החריר גדול ולא תצליח להקציף איתו.

קרלטון

New member
לגבי הפנרלו

אחרי שמצאתי צילום של הצינורית בלי הפנרלו הבנתי שאין שם הברגה, במשיכה עם טיפה יותר כוח השרוול יצא, ככה שהבעייה הזאת נפתרה. לגבי השאר אני אעשה עוד נסיונות בימים הבאים ונראה איך הולך.

knappertsbusch

New member
חליטה בטפטופים זה מצוין

יענו, זאת אינדיקציה לכך שהמטחנה טוחנת מספיק דק. זרימה חלקה מהרגע הראשון מרמזת ברוב המקרים על טחינה גסה מדי. עדיף שיטפטף קצת בהתחלה וייראה פתטי, אבל שיהיה טעים, בקיצור, עשית כמו שצריך, לפי התיאור.

קרלטון

New member
אין ספק שהמטחנה מצליחה לטחון דק מאוד

רק לא כל כך ברור לי איך למצוא את הנקודה ה"נכונה" של רמת הטחינה.

knappertsbusch

New member
בדיוק כפי שמצאת עכשיו

מאוד ייתכן שהנקודה האידיאלית תשתנה עם הזמן, עם חילופי העונות ועם קפה מספק אחר, למשל. יש כל מיני מדריכים באינטרנט של כותבים בעלי OCD המלהגים במשך שעות על "זנב עכבר", מרקם של קרמה, פיזור וגודל הבועות, צבעים וכתמים ושאר חגיגות. אני ממליץ שתטחן לדרגה שגורמת לקפה להיות טעים.

ה I mini

בעלת אותו מנוע, גיר, סכינים כמו הI MAT, כמו הנימוקס כמו האיבריטל צ'לנג' כמו הלליט... כל המטחנות מסדרה זו שבאות עם כיוון רציףבאות לרוב מכוונות מראש לאספרסו ולכן בהפעלה הראשונה צריך רק לעשות כיוון התאמה קל, לא לשכוח שכל 2.5 סיבובים מלאים של בורג הכיוון= שנתה אחת במטחנה זהה עם כיוון סטפים!, אם מצאת נקודה שבה אתה מקבל כיוון אופטימאלי, כלומר זמן חליטה סביר+ויזואלית הזליגה נכונה+הטעם נהדר,כלומר לא דליל מידי וללא עטרת שחורה בקרמה עם טעם חמוץ שרוף עז בקרמה , כנראה שהגעת לכיוון נכון.

halfdink

New member
פשוט מאוד

אופציה א': נסה טחינות שונות ובדוק מה טעים לך יותר אופציה ב': תעזר בכלי מדידה (משקל, משורה ושעון) כדי לקבל שוט "תקני". הוא לא בהכרח יהיה טעים יותר משוט "לא תקני", אבל לפחות תדע שאתה לא רחוק מהאופטימום (אם מתעלמים מפקטורים אחרים, כמו טמפרטורת חליטה, חימום כוס וכו'). מספרים מקובלים לשוט בודד הם - 7 גרם, 25 שניות מרגע הלחיצה על כפתור החליטה, 30 סמ"ק קפה. ולשוט כפול: 14 גרם, 25 שניות, 60 סמ"ק קפה. בשני המקרים כדאי שהדחיסה ("טימפור") תהיה אחידה ומספיק חזקה. יש כאלה שממליצים על 15 ק"ג לחץ, אבל זה לא נראה לי ישים במיוחד.

למעלה