אסקסואליות ובדידות

p019

New member
ברוך הבא

אין לנו (האנשים בפורום) צורך להיזכר בילדונתנו כדי להבין מה זה להיות א-מיני.
אני מקווה שכבר הבנת את זה מתגובות שקיבלת.
אני אישית מחוץ "לעלית הגג" (זה הביטוי שאנחנו משתמשים בו בפורם). ואין לי בעיה לקבל את עצמי ולדרוש מהחברה שתקבל את זה.
אני חושבת שעם תפשפש בפורום תמצא אוסף גדול של תגובות לא הולמות של אנשים לא-מיניות. אבל הדרך לפתור את התגובות זה להפוך את הא-מיניות לידועה ומוכרת.
אנחנו עובדים על זה קשה.
מתרעיינים לעיתונים, טלוויזה ואפילו רדיו.
זה לא קל, דורש הרבה מעמץ ואין ספק שכל א-מיני שמוכן להיחסף לפני חברים ומשפחה מגדיל את מעגל האנשים ששמעו על א-מיניות.

אישית אני לא מרגישה בדידות. חברים שלי יודעים שאני א-מינית ושיש גבולות לכמה אני מוכנה לשמוע או לדבר על מין - כל עוד זה נשאר ברמה של דיון אקדמי זה בסדר. אבל תמיד מותר לי להגיד - עד לפה, בא נחליף נושא.
הבעיה לרוב מתעוררת שכנמצאים בקבוצה ואז יותר קשה להחליף את נושא השיחה. אז פשוט מחקים בשקט שנושא השיחה יחזור לדברים יותר מעניינים. אם כי אני חייבת להודות שיש הרבה נושאים שמדברים עליהם בעבודה שאני מוצאת משעממים
- לא רק מין.

בכל מקרה, אתה מוזמן להישאר בפורום, להשתתף, לשעול, לענות וכמובן להגיע למפגשים.

hatzilonit

Member
מנהל
כל אדם נוסף שאני מספרת לו, זה יותר קל

אבל אני זוכרת את התקופה שהיה בי מין פחד משתק כזה מלהגיד את האמת...

עכשיו קשה לי לדמיין מצב שבו מישהו צריך להתבייש להגיד "אני לא מעוניין בזוגיות"

העניין הוא שעוד לפני שאני בעצמי ידעתי את "כל האמת" על עצמי, הייתי (ונשארתי) בן אדם די פרטי, ועל שאלות ישירות מדי שלא הייתי מעוניינת לדבר עליהם הייתי עונה "אני מעדיפה לא לדבר על זה".
רוב האנשים בשלב זה של השיחה קולטים שהם חרגו מגבולות הנימוס ומפסיקים לשאול.

אם האנשים אטומים ואתה עדיין לא רוצה להיות בוטה\גס-רוח, אפשר לצחוק ולהגיד "אני לא מנשק ומספר" או "טוב, זה בשבילי לדעת ובשבילך רק לחלום עליו" עם חיוך וקריצה. ושהאנשים יבינו מה שהם רוצים.
(רק תשים לב שאם אתה אומר את זה לבני המין השני, זה יכול להתפרש כפלירטוט).

רק תזכור שזו זכותך להגיד בכל שלב "אני לא חושב שזה עניינך"
...

חבל לשמוע שוויתרת על חברים עקב חששות "מה הם חושבים" - או שהם לא היו באמת חברים טובים או שאתה מכשיל את עצמך לשווא

Lia201

New member
מסכימה איתך שזה קשה.

אנשים ישר מניחים שאני לסבית, לא משנה כמה פעמים אני מסבירה להם שאני א-מינית. זה ממש יכול לחרפן עד כמה אנשים יכולים להיות אטומים.

danyo10

New member
מכיר את זה

לא פעם גם אני התמודדתי עם רמיזות מהסובבים שמנסים לברר אם אני הומוסקסואל "..כי הרי זה בלתי אפשרי שהוא גבר ואין לו חברה!".

מעצבן!

niwo

New member
היי

אני א-מיני וא-רומנטי (יותר נכון, א-רומנטי אפור, אבל אני יותר מתקרב לצד הא-רומנטי).
אני לא מעוניין במערכת יחסים זוגית על בסיס רומנטי. אין לי צורך בכך.
אני בן 23 ולומד באוניברסיטה.
אני מעוניין בעתיד לגור לבד. אני זקוק לשקט שלי. למרחב פרטי בו אוכל להתנהג עם כמה שפחות חסמים.
הבעיה היא שאני חושש מהעתיד.
כרגע, אני לומד באוניברסיטה, מוקף בחבריי. אוניברסיטה זה כמו בית ספר ענק ללא הערסים, ועם אנשים שאני סוף סוף מסתדר עמם. כך שאני מוקף בהרבה אנשים.
אני חושש אמנם, שבסופו של דבר, חברים שלי ימצאו בן/ת זוג והעולם שלהם יצטמצם למשפחה הגרעינית החדשה שהם ייצרו לעצמם. אני חושש שאני אהיה הבחור שנותר מאחור. לא בקטע של תקוע מאחור ללא זוגיות, אלא לבד, בלי חברים.
אני מניח שעדיין יהיו לי חברים, אלא שכל אחד יהיה שקוע כבר בעולמו.
אני גם מתכוון לעבור לחו"ל, ואני חושש שהקשר שלי עם חברים שלי יידעך עוד יותר עם הזמן.

בשנים האחרונות, כשניסיתי בכ"ז כן לדמיין מערכת יחסים עם אדם אחר, הבנתי שרומנטיקה זה לא בשבילי ושאני בהחלט זקוק לשקט שלי, ולצורך לגור לבד.
אני מעדיף שיהיו לי חברים שממש קרובים אליי מבחינה נפשית, מאשר פרטנר רומנטי.
אני כן יכול לחשוב על מערכת יחסים קוויר-פלטונית (מערכת יחסים שהיא מעבר לחברות, אך גם לא רומנטית). משהו כמו פרטנר/ים לחיים.
אבל שוב, אני לא חושב שהייתי רוצה לגור ביחד עם מישהו.
כמו כן, כן הייתי מעוניין בילד ביולוגי משלי. וקצת קשה לי לחשוב שאני פתאום אצטרך לעשות הסכם עם בנאדם אחר/אנשים אחרים ע"מ בכלל להביא ילד לעולם. אני לא רוצה שזה יהיה ככה.
אני יודע גם שלגדל ילד לבד יהיה קשה.
וכל המחשבות הללו, על העתיד, מעכירות את מצב הרוח שלי.

כך שדברייך תיארו פחות או יותר את החששות שתוקפים אותי מפעם לפעם.

בנוגע לאופן שבו החברה מקבלת ותופסת אותך-
מכיוון שבחברה ההטרו-נורמטיבית מצפים מבחור בן 35 להיות בזוגיות ו/או נשוי+ילדים, אני יכול להבין את הלחץ החברתי בו אתה שרוי. או יותר נכון, הפינה בה אתה נמצא בה אתה לא יכול להגיד שאתה לא מעוניין בכלל בזוגיות ושאתה א-מיני א-רומנטי.
אני מניח שאתה חושש גם מהקושי של החברה להכיל את מי שאתה, ומהחדירה לפרטיות והביקורת עלייך.
And oh boy, society can be a bitch sometimes.

ואני יודע את זה כי אני מחוץ לארון.
אמנם עוד אין עליי את הלחץ החברתי של- "נו, מתי תחתן כבר?", ו-"השעון הביולוגי מתקתק", אבל גם אצלי מתחילים הניצנים של השאלות הללו.
כלומר, תמיד הדודים והדודות שלי היו שואלים אותי- "נו, אז יש לך כבר חבר?", אבל הפעם הם מעירים הערות בנימה קצת יותר מעיקה.
בקרב בני דודיי מצד אבא שלי אני המבוגר ביותר, ומקרב בני דודיי מצד אמא, אני השני המבוגר ביותר. בתקופה האחרונה התחלתי לשמוע את הדודים שלי מדברים על כך שהחתונה הבאה במשפחה תהיה ככל הנראה שלי.
אני תמיד מנסה לסנן מבין שיניי, שאני לא מתכוון להתחתן, אבל הדודים שלי פוטרים אותי ב-"אתה עוד תשנה את דעתך".
גם סבתא מצד אבא שלי כל הזמן אומרת שהיא רוצה נינים. ושוב, אני ממלמל שזה לא הולך לקרות בקרוב.
בכדי להקדים תרופה למכה, כבר אמרתי לאמא שלי מספר פעמים שאני לא מתכוון להתחתן ושאני לא רוצה חבר. ואני יודע שזה נכנס לה לראש.
כך או כך, גם אם המשפחה שלי מתחילה לנדנד לי על זוגיות, ממש לא אכפת לי. אני לא שם עליהם.
הם יכולים לומר מה שהם רוצים ואני אהנהן בראשי, ואעשה מה שבא לי.
זה לא כזה כזה מציק לי שהמשפחה שלי מעירה הערות כאלו כי:
א. אני יודע שכמעט לכל אדם בעולם מציקים עם הערות מסוג שכזה.
ב. לא אכפת לי מה הם חושבים. אני לא קשור בחבל טבור למשפחה שלי, ואני יכול לעשות מה שבא לי.

בנוגע לאנשים שלא מהמשפחה שלי-
מכיוון שאני באמת לא בגיל של 'חתונה, זוגיות, ילדים', אז לא שואלים אותי ולא תוהים על עצם היותי רווק.
כמו כן, אני מחוץ לעליית הגג. ירדתי מעליית הגג לא רק בקרב חברים שלי, אלא גם בקרב כ"כ הרבה אנשים בפקולטה, ומחוץ לפקולטה. הסיבה שבחרתי לצאת בפני כ"כ הרבה אנשים היא מכיוון שאני חושב שזה חשוב שתהיה מודעות לא-מיניות, וגם בכדי שאם במידה ומישהו ירצה לצאת איתי, יהיה לי הרבה יותר קל להסביר למה אני לא מעוניין לצאת איתו.
וזה עוזר.
אם כי, יש לזה drawbacks.
וזה בעיקר החדירה לפרטיות והשאלות חסרות הטאקט של רוב האנשים.

כבר שמעתי הכול.
פשוט הכול.
מ- "לא, אתה לא א-מיני", "למה שלא תראה פורנו", "אולי תאונן", "אתה בתול?" ועד ל-"אין כזה דבר א-מיניות", "אויש מסכן","א-מיניים הם אנשים מוזרים", ו-"אני לא א-מיני, ואני לא יכול לדמיין להיות א-מיני".
וזה קשה.
זה קשה לקבל כל פעם את התגובות הללו. את חוסר הפתיחות והקבלה של מי שאני. את הביקורת. את הדרישה המעצבנת הזו של אנשים שחושבים שאני צריך להסביר להם הכול על א-מיניות, ולחשוף את עצמי על הדרך.
זה מעייף להתחיל "להתעמת" עם אנשים שאני בכלל לא מכיר לנסות להגן על מה שאני מרגיש.

אבל יש גם אנשים שמבינים ומקבלים, והרבה יותר קל לי. הרבה יותר קל לי להיות מי שאני.
אגב, גם פתאום הרבה יותר קל לי לדבר על נושאים שקשורים למין, כיוון שאני יודע שאנשים לא מקשרים את השיח שלי לרצון ממשי שלי לעשות עם זה משהו.

ובנוגע לאופן שבו אתה יכול להגיב-
אני חושב שזה בסדר להמשיך להתחמק ולנסות להעביר את השיחה הלאה כשמדברים איתך על נושאים שכאלו.
הייתי יכול להציע לך פשוט לשים פס ולומר לאנשים בביטחון- 'אני לא בזוגיות, ולא, לא בא לי. כי לא'.
אבל אני יודע שזה לא פשוט. ואני יודע שאנשים יכולים להיות כ"כ קרציות בעניינים הללו. לא תמיד אנשים מקבלים את- 'כי לא בא לי', הם חייבים להתעמק ולשאול 'למה?' בלי לחשוב על האדם השני שעומד מולם.
ולפעמים כשאנשים לא מבינים את הרמז שלי כשאני אומר 'ככה אני וזהו', אז מתחשק לי לשאול אותם בחזרה -'ומה איתכם? למה שאתם לא תענו לי על השאלות שאתם רוצים לשאול אותי?'.
אני חושב שמה שהחלטתי לעשות בנידון, ועדיין לא עשיתי את זה, הוא להכין עלון. עלון שיסביר על א-מיניות ויכיל מראש תשובות לשאלות מעצבנות שאנשים נוטים לשאול.
אני לא ממש בטוח אם עלון זה משהו שיתאים לך, אבל אני כן חושב שאולי סימולציות בראש על מה שאנשים יכולים לשאול, ועל האופן שבו תגיב, יכולות לעזור. יכול להיות, שאם תכין את עצמך מראש למצבים מביכים שכאלו, זה יקל עלייך.
אנשים בחברה לא מדברים רק על משפחה-זוגיות-ילדים-חתונה, כן? ואני מניח שאפשר למצוא אנשים שיבינו לליבך, בין אם הם במצב תואם לשלך, תואם לשלך חלקית ובין אם בכלל לא. אבל השאלות על זוגיות ומשפחה תמיד יהיו שם.
אילו הן שאלות די שגורות בחברה שלנו, ואנשים שלא נמצאים בעמדת מיעוט, לא ממש מבינים ששאלות שכאלו, על אף אם הן יכולות להישמע בנאליות, או שקולות לסתם 'היי', יכולות להציק לאנשים אחרים.
אבל זה תהליך,
תהליך שאני מניח שתצטרך להתמודד איתו בדרך כזו או אחרת בסופו של דבר.

אגב, יש גם את העניין שישנה ציפייה מבנים להיות הרבה יותר מיניים בחברה שלנו. ו-virgin shaming כלפיי בנים הוא הרבה יותר קשה.
*SIGHHHH*.

בנוגע לבדידות-
well,
כפי שהציע k500, אתה תמיד יכול להגיע למפגשי פורום. זה טוב שיש את ה-comfort zone, שבו אתה יכול לחשוף צד אחד שלך ושיבינו וירגישו כמוך.
אם אתה רוצה, ישנו גם התא הגאה באוניברסיטת ת"א, יש שם מקום תומך לא-מיניים.
תמיד אפשר גם להירשם לאיזה חוג או מקום עם תכלית, כך שנושאי השיחה של רוב החבר'ה שם, יהיו קשורים לנושא אליו התכנסתם.

p019

New member
יש פליירים שהוכנו למצעד הגאוה

מי שרוצה אפשר להסיג את קובץ הword ואז תוכלו להדפיס וכל פעם שמישהו ישגע אותם תוציאו לו את הפלייר

danyo10

New member
תודה ששיתפת!

זה באמת עוזר לשמוע על עוד מקרים, בייחוד בגלל שיש כל-כך מעט מאיתנו (א-מיניים בכלל, וגברים א-מיניים בפרט).

..אין ספק שהרבה יותר קל להתמודד עם הנטייה בשנות ה-20 כשעדיין לא ממש "בולטים בשטח". כל-הכבוד שבכל-זאת בחרת לשתף את הסביבה שלך!

למעלה