אספר לכם סיפור

acky007

New member
אספר לכם סיפור

מי מכם הוזמן אי פעם לבית נשיא המדינה? אני מתכוון לסתם אנשים, עמך, כאלה שלא פעילים בחיים הציבוריים. אני הוזמנתי, פעמיים. ושתי הפעמים, בזכות בני לירון. הפעם הראשונה -
יום העצמאות ה-51 למדינה, 1999. לירון נשלח לנשיא כקצין מצטיין של השריון ולכן השתתפנו בטקס המסורתי בבית הנשיא. אפשר שני אורחים בלבד!!!!! איזו התרגשות, איזו תחושת עונג. אתה מסתובב במדשאות כמו טווס - נכון שיש עוד 119 מצטיינים, אז מה? שלך הוא הרי הכי, הכי... בשטח כל שועי העם - ראשי ממשלה בעבר, שרי ממשלה, רמטכ"לים בעבר ובהווה, אלופי צה"ל בעבר ובהווה. כל "שמנא וסלתא" של הממשלה ושל צה"ל. וביניהם, אני. אבא של.... מיקנעם עילית. אוכל, שותה, מחליף ברכות - "שלום מר פרס", "חג שמח מר ברק" וכל זה לפני הטקס. לאחריו - כל המצטיינים ומשפחותים מסתובבים בין הנכבדים, מדברים, מברכים ובעיקר, מצטלמים למזכרת. הבן שלי, לירון, ביקש להצטלם רק עם שניים - רב-אלוף מופז והאלוף ינאי. איזה יום, איזה זכרון, איזו גאווה. אחד הימים היותר מאושרים בחיי וכנראה, גם בחייו של לירון. הפעם השניה -
3 ביולי 2001. בית הנשיא. תוכל להביא איתך את כל מי שתרצה.... טקס הענקת תעודות הוקרה למשפחות שתרמו את אברי יקיריהם שנהרגו, להצלת חיי אדם. שקט. מוסיקת רקע קלאסית חרישית ונוגה. אין נכבדים ואין סלבריטאים. השיחות בין האנשים מתנהלות בלחש ובדרך כלל בין בני המשפחה, בינם לבין עצמם. כל אחד מנסה להצטנע ולהעלם. אין גאווה ובודאי לא הבלטת חזה כטווס. שר הבריאות והנשיא נכנסים - מספר נאומים ודברי תודה, כמה קטעי נגינה קלאסיים, סיפורו של מקבל תרומה ודבר המשפחות התורמות. תעודת הוקרה ו... איזה הבדל!!! מי בכלל רוצה להגיע לטקס שכזה??? אבל אני כאן! רוצה לצעוק "מוותר על הכבוד!!" ואני בטח לא היחיד שחושב כך באותו מעמד. אז אם תשאלו אותי - הייתי מוותר ברצון על שתי הפעמים, לו ידעתי שזה יציל את בני. אבל כיוון שכך - אשא בגאון את שתי הפעמים, עם הגאווה ועם התרומה ולוואי שלא תגיעו למצבי... אברהם, אבא של לירון

אורי_ח

New member
אכן, בדמעה ובגאון

מה יותר מזה מסמל את השניות שבחיינו במדינה הזו? אתך אקי

שם באבן

New member
קשה, אבל חשוב

אני זוכר עד עכשיו את המבט ההמום של קצין העיר, כמה דקות אחרי שהודיע לנו על מותו של רועי, כשביקשתי ממנו את מספר הטלפון של המכון הפתולוגי באבו-כביר וכשהשיג לי אותם, ביקשתי לתרום את אבריו.

BooBee

New member
אברהם היקר

מחבקת אותך מכאן על השיתוף הזה. "אצלנו", לצעיר, לא יכולנו לתרום כלום, אפילו שאחותי היתה חתומה בא.ד.י., כי היא היתה לא בחיים לפחות שלוש שעות עד שמצאנו אותה במיטה. אני זוכרת גם את עצמי, בשתיים עשרה בצהריים, אחרי שהודיעו לי על מותה, האם יש משהו לתרום....

שם באבן

New member
גם כשאני

התקשרתי לאבו כביר, רועי כבר לא בין החיים כמה שעות. איברים פנימיים לא ניתן היה לתרום, אז תרמנו את מה שאפשר. עור וקרניות.

מותר לך

מותר לך להרגיש כמו טווס גם בקטע הסיפור השני - ולו רק בגלל עובדה אחת ויחידה: עזרא כבר הספיק לקלוט את הראש, את התפיסה ואת התכונות של לירון - והנה, מתברר, שוב השכלת לנהוג בדיוק כפי שהוא היה מחליט לנהוג במקומך: שוב ביצעת בשמו ובמקומו בדיוק את מה שהוא עצמו היה מחליט לבצע. אין כבוד גדול מזה שאב יכול להעניק לבנו המת. ואין כבוד גדול יותר שהבן שאיננו יכול להעניק על כך לאביו. איך שלא תביט על כך - מכל כיוון - בגלל זה בלבד - עדיין בצדק ט ו ו ס !

לילה טוב לך

מרגש לקרוא על ההקבלה שאתה עושה.. ו..איך היה הערב עם החברים?

acky007

New member
היה ערב קשה, אבל נפלא...

תודה לכולם על העידוד. הערב בטכניון היה קשה ומלא בדמעות, אבל נפלא מבחינת ההתייחדות עם זכרו של לירון.

למעלה