אספרגר

גלירון1

New member
אספרגר

נדמה לי שקראתי כאן לא אחת, על איבחון אספרגר בסביבות גיל 5. אך האם ישנם מאפיינים מוקדמים, אשר יכולים לרמוז על אספרגר כבר בגיל צעיר (קרוב לגיל שנתיים)?

ליאורה35

New member
אצלנו היו סימנים מוקדמים

בני האספרגר אובחן בגיל 9 רשמית אך כבר בגן טרום חובה נשלחנו ע"י הגננת בגן רגיל למכון להתפתחות הילד בגלל קושי במעברים ומיקוד יתר, הוא נמשך מאד לאותיות כבר בגיל שנתיים- שנתיים וחצי, סמוך ללידת אחיו הקטן, בקושי דיבר אך הצביע כל הזמן על אותיות וכתב אותן, תחילה בצורה לא ברורה ואח"כ ברורה ביותר ובלתי פוסקת: את כל הא-ב, שוב ושוב מבלי להתעניין בקורה סביבו. כשהיה בן שלוש התחפש בפורים לעץ עם אותיות לפי בקשתו. כמובן שמאד התלהבנו ולא חשדנו בכלום. במקביל לאותיות התלהב מאד משעונים סביב גיל שלוש ארבע וכל הסביבה נרתמה לחפש לו תמונות של שעונים ושעונים אמיתיים, יש לו אוסף ממש מרשים עד היום.מינקות לא שיתף פעולה עם חיבוקים, ליטופים ומגעים נעימים כאלו. הרגשתי שהוא מתמסר למגע רק כשהיה חולה. בנוסף ואולי בולט מכל: לא יצר קשרים עם ילדים אחרים בסביבתו וסירב להתחלק בצעצועים. בערך בגיל שלוש למד בעל פה ספרים שלמים כמו "זבוב זבוב מה אתה יכול" "דרקון אין דבר כזה" ועדיין לא חשבנו שהוא משהו מלבד גאון... עדיין אנו חושבים שהוא גאון, מקורי מיוחד ומלא קסם, ובמקביל מנסים לרכך במקומות שקשה, קיים פער עצום בין יכולותיו ובין התנהגותו, ולעיתים קרובות הוא חסר אונים, בודד ובמצב רוח רע. נדמה לי שאנחנו קצת הדחקנו את האבחנה עוד לפני שניתנה רשמית ולו היה היום בן שנתיים שלוש - הייתי מנסה כל אבחון אפשרי. בהצלחה

imashelo

New member
לא

אבחון אספרגר מתבסס על יכולות/מיומנויות שלא באות לידי ביטוי בגיל כה צעיר, למשל יכולת שפתית.

tgev

New member
אבחנה של אספרגר

אספרגר היא אחת האבחנות ב- PDD ספקטרום, כשהקריטריונים כוללים ליקוי באינטראקציה חברתית (לדוג' בשימוש בהתנהגויות חברתיות לא מילוליות כמו קשר עין, והבעות פנים שונות, קושי ביצירת קשרים חברתיים עם בני הגיל, העדר הדדיות חברתית או רגשית וכו') ודפוסי התנהגות סטראוטיפיים ומוגבלים (לדוג' התעסקות יתר בתחום עניין מסוים, התנהגויות מוטוריות חוזרות כמו הליכה על קצות האצבעות, נפנופי ידיים ועוד, התעסקות יתר עם חלקי אובייקטים כמו למשל גלגלים וכו'). השוני המרכזי בין אבחנה של אספרגר לאבחנה של אוטיזם הוא בהעדר ליקוי בהתפתחות תקינה של שפה שקיים אצל כל הילדים המאובחנים באוטיזם, והעדר ליקוי בהתפתחות קוגניטיבית שקיים אצל חלק מהילדים המאובחנים באוטיזם. לכן גם ילדים עם אספרגר, שמראים התפתחות שפה תקינה וברובם הגדול בעלי מנת משכל גבוהה, מאובחנים בגילאים מאוחרים יחסית. ניתן לאבחן אספרגר גם בגילאים צעירים של מעל לשנתיים באמצעות שימוש בכלים אבחוניים מתאימים ומהימנים.

גלירון1

New member
האם כל בעלי הלקות הנמצאים...

על הספקטרום, הם בעלי זכרון מצויין? וחוויותיהם מבוססות בעיקר על זכרון בכלל ואסוציאטיבי בפרט? או שהדבר נכון במיוחד ללוקים באספרגר?

הילדים שמאבחנים כאספרגר שונים

אחד מהשני. רובם רחוקים מהסטרופיט של גאונים בעלי יכולות מדהימות פגשתי ילדים בעלי לקויות למידה קשות שאבחנו כאספרגר. חלק מילדי PDD-NOS מתפתחים בהמשך לאספרגר. נראה לי שמה שמאפין את רובם עוד ליפנה האבחון זה חוסר הבנה חברתית

אושר44

New member
אספרגר

שלום לך גלירון אני אמא לילד בן 5, אני מטופלת אצל נורולוג ילדים בבית חולים שניידר, והוא טען שאספרגר ניתן לאבחן בגיל יותר מבוגר , יש לעשות הרבה איבחונים, ורק אז אפשר להסיק אם הילד יש לו אספרגר. אצל הילד שלי, הרופא אמר שהוא תחילתה של אבחון האספרגר, ועם הזמן הדעה הזו תתחזק. חזקי ואמצי.

אור לנו

New member
גם אותי מעניינת השאלה הזו כי...

הפשוש שלי אובחן בגיל שנה ושבעה חודשים בספקטרום האוטיסטי, כאשר האבחון הרשמי של ד"ר צחור היה גבולי לאוטיזם. בזמן האבחון הפשוש לא דיבר, בקושי מלמל והיו לו 4 מילים שהתחלפו ביניהן. הפשוש החל לדבר בגיל שנה ו 9 חודשים והיום הוא מדבר חופשי עם בעייה לא פשוטה בהגייה. מבחינה קוגנטיבית המבחנים שעשו לו מראים שהקוגניציה שלו גבוהה מהממוצע לגילו. גם אני התעניינתי בנושא ואמרו לי שעדיין מוקדם לקבוע אם הוא אספרגר או PDD HF. אבל כאשר יגדל קצת יוכלו לבדוק זאת תוך הסתמכות על גיל התחלת הדיבור וקריטריונים נוספים.

למעלה