אספרגר חרדות

אספרגר חרדות

שאלה לי אליכם הורים ואסים. בני בן 5 החל לאחרונה לפתח פחדים וחששות כבדים לגבי מבטים שמופנים כלפיו. ברגע שהוא הופך למרכז העיניינים וגם אם זה כשהגננת מפנה אליו שאלה במפגש הבוקר הוא נכנס לחרדה ומביע את חוסר הנוחות שלו בהתפרצויות חסרות פרופורציה. במצבים של אחד על אחד או מספר מועט של ילדים אין בעיה, אבל ברגע שמדובר במסיבת יומולדת או אירוע משפחתי רב משתתפים, הוא איך נאמר, מתחרפן. הדבר מונע מאיתנו להגיע למקומות הומי אדם, מה גם שאחיו סובל משום שאני נמנעת מללכת איתם למקומות אלו כי כל תשומת הלב מופנית כלפיו. האם עלי לוותר לו ולא ללכת איתו למקומות שעושים לו רע, או להלחם בתופעה ולהוכיח לו שהשד לא כל כך נורא? אני נבוכה להסביר שוב ושוב להורים מדוע לא הגענו לימי הולדת שהוזמנו ולתרץ את זה במחלות שונות ומשונות. אני גם לא מבינה מדוע הילד כל כך חרד שמביטים בו. זה כבר לא הרעש שמפריע לו. הוא מסביר שאלו המבטים. תודה

arana1

New member
כל מבט זה גם ציפיה

זה לא מקרי שבעברית "לצפות" ו"לצפות" נשמעים אותו הדבר ויוצאים מאותו שורש למרות שאחד מהם מציין מבט והשני דרישה לפעולה או התממשות אוטיסטים כידוע מנהלים וחשים מבטים בצורה אופיינית ואחד הסיבות לכך הוא התרגום המיידי והגופני של מבט לפעולה או למה שמרגיש כדרישה למענה או להתממשות התלות של הזהות במבט זה אחד המאפיינים המשותפים לרוב האוטיסטים כשהרבה אנשים שונים מביטים בך את צריכה להיות בו זמנית הרבה אנשים שונים ולהענות בבת אחד על הרבה דרישות שחלקן גם סותרות לכן גם יותר קל לו,ולאוטיסטים אחרים,במצבים של אחד לאחד לא אומר שזה מצב סופי ואישיות בשלה וזהות יציבה אמורה לדעת לברור בין המבטים את זה שרלוונטי,למקום ולזמן, ולה, אלא שאצל אוטיסטים התהליך הזה עלול להיות הרבה יותר מורכב כי הם מרגישים את כל המבטים ברמת עוצמה שווה,זה חלק ממה שיפה וחיוני בהם אבל גם עלול מאוד להקשות וכאמור,לאדם שפתוח לכל הערוצים ולכל המבטים לוקח הרבה מאוד זמן לסנטז מהם משמעות יציבה וחד משמעית שתאפשר לו בחירה מושכלת ורגישה שתחסוך לו את כאבי ומבוכת ההצפה חבל שאין דרך להתחשב במורכבות של התהליכים המוזכרים ללא שקרים ותירוצים אבל כל עוד הסביבה נועדה לענות על צרכים של אנשים שבניגוד לאוטיסטים לא מרגישים בו זמנית את כל המבטים והערוצים אז זה מה שיש לטווחים הארוכים צריך לחזק ולתמוך בבחירות ובהתנהגויות האוטיסטיות שחלקן הגדול למרות שהן נראות מוזרות מבטאות סוג של ניסיון לאינטגרציה וסינטזה שתאפשר קיום בחלל רב ערוצי

טוטס

New member
האם הוא אומר שזה מפחיד אותו מצליח להסביר

מה בדיוק הוא חושש שיקרה?

sha na na revol

New member
האם הוא חייב להשתתף בשיחה במפגש הבוקר

כיוון

שלילד יש ידע עצום ושיחת הבוקר "קטנה עליו" כמו שאומרים, הייתי שמחה לו היה משתתף משום שהוא נורא שמח לקבל חיזוקים חיוביים

ענתנוי

New member
המבטים האלו...

אני אנסה לענות על זה, למרות שזה קצת פילוסופי....

בתפיסת המציאות שלנו יש תחושה של אחדות ושלמות עם הסביבה - כאילו אנחנו צליל בהרמוניה שלמה, תודעה אחת מתוך אוקיינוס של תודעה, חי בתוך "חיים".
אצל רוב האנשים יש תחושה של נפרדות שממנה נובע "המבט הזה" - צורך או רצון "לעצמי בלבד", שנפרד ומנוגד לזרם הרצון של החיים בכלל ולכן הוא מפחיד ומאיים וגורם לנו להרגיש כמו איילה מוקפת בעיניים של טורפים.

גיל חמש זה בדרך הכלל הגיל שבו הזהות מגובשת מספיק כדי להבחין בשוני שבין אנשים שונים.

arana1

New member
אין ספק, זה ביטוי של רגישות לפרטים,ולפרט

ההתנהגות כזאת היא רגישות לפרטים,ולפרט ולפרטיות ולכן היא זוכה לחוסר הבנה טוטאלית מצד "אנשי המקצוע" והסביבות ה"חינוכיות" והאחרות שיודעות לתמוך ולקדם בעיקר באלימות בהמית ונגועות בחוסר מוחלט של יכולת לזהות את יחודיות הפרטים בתוך הכלל והכללים

ענתנוי

New member
קינאה

נזכרתי במילה...

מי שנמצא במרכז תשומת הלב מושך מבטי קינאה. זה בעיניים, כי אנשים מקנאים במה שהם רואים.
קינאה מפחידה כי היא מקור להרבה רוע (קין והבל...)

זה לא נעלם עם הגיל, כי אנשים מבוגרים מקנאים ורעים יותר מילדים.
גם אני, בהרצאות, משתדלת להגיע עם שותפים ועם מצגת מאד אטרקטיבית, כדי לנטרל קצת את המבטים. באחת ההרצאות המצגת לא עבדה ולא הצלחתי לדבר. נתתי לשותפה שלי לעשות את רוב העבודה (היא לא אוטיסטית) ורק עניתי על שאלות.

בתיכון, אם מורה היה פונה אליי בשאלה, הייתי פורצת בבכי ובורחת מהכיתה.....

מיכל931

New member
כאילו דיברת על הבן שלי

זה מאפיין ילדים על הספקטרום. הם לא אוהבים להיות במרכז העניינים. גם הבן שלי לא אוהב ללכת למסיבות יום הולדת או אירועים משפחתיים רבי משתתפים.
כשהוא נאלץ להתחיל להרכיב משקפיים, זה בכלל היה סיוט עד שהתרגל וסבל מאוד מהמבטים בסביבה. עד היום יש אנשים מסויימים שלפניהם הוא לא מוכן להרכיב משקפיים.
החרדות והפחדים לגבי מבטים מהסובבים מאוד מאפיינים הרבה ילדים בספקטרום. צריך להתחשב בילד, לא להלחם בזה, אך לנסות לטפל בהדרגה. טיפול רגשי פסיכולוגי יכול להוריד את רמת החרדה. במידה ולא יעזור- אפשר תמיד לנסות טיפול תרופתי.

tamarus1

New member
חרדה חברתית היא חלק מוכר אצל אוטיסטים

הרבה פעמים זה משולב גם עם הפרעת קשב שמפריעה למצבים של ריבוי גירויים. אני ממליצה תמיד להימנע ככל הניתן מאירועים המוניים ורועשים....
בד בבד כדאי לחפש סוג של פעילות שתעניק לילד בטחון עצמי....

EMAEMA

New member
היום הלכנו לעדלאידע פעם ראשונה מזה 7 שנים

ולא טעיתי בתגובה

אצלנו אספרגר גם ותופעה זהה
פשוט עם הגיל , היום בן 8 , השתפר מאוד ואנחנו מסוגלים לצאת איתו למקומות הומים או לימי הולדת
אני אישית חושבת שעם הזמן והחשיפה לחיים ההתמודדות משתפרת
לא הלכתי גם אני לימי הולדת במשך תקופה
בעצם , כן הלכתי והייתי חוזרת בוכה
אבל התעקשתי איתו על זה במשך שנים כך שחל שיפור
אני נגד מניעה של התמודדות למרות הקושי הסבל והמבוכה
בסופו של דבר אחרי מאבק של שנים , בושות , מבוכות , וסיוט קשה אפשר לקטוף את הפירות

EMAEMA

New member
ועוד דבר מקווה שתקראי את תשובתי

אצלנו הייתה בעיה דומה בכיתה
הסתבר שהילד ידע שיש לו קושי אבל לא ידע מה
הוא התבייש בעצמו ובמה שיש לו
הוא חשב שצוחקים עליו בגלל מה שיש לו
דיברה איתי הפסיכולוגית שהסבירה לי שאם לא אומרים לו מה יש לו אז החרדות שלו מתעצמות הוא חושב שכל צחוק צוחקים עליו , שמביטים בו ומצביעים עליו . התברר גם שהיה מקרה שהוא נאלץ לצאת פעם אחת מהכיתה לטיפול ואיזה ילד שאל אותו אם הוא הולך הבייתה וכולם צחקו עליו . אני שוחחתי איתו והסברתי לו על אספרגר , כמובן שבמה שמתאים להבנה שלו , ומאז חל שיפור משמעותי . הוא פחות חרד בכיתה . הוא מבין שהשד לא נורא כל כך לפני זה הוא חשב כנראה שמשהו בו ממש ממש פגום . לא יודעת אם זה המקרה אצלכם אבל יכול להיות שילד בן 5 כבר מבין שיש לו בעיה שהמבוגראים מסתודדים ומדברים "מאחרוי גבו " זה משהו שצריך לעבוד עליו .

את

כל כך צודקת. אני מחכה ליום שארגיש שהילד מספיק בשל להסבר הזה של מה יש לו.
כרגע הוא כל כך ילדותי וכל כך עסוק בלגלות דברים חדשים כך שלא נראה לי מתאים עדיין להסבר כזה.
וחוץ מזה, מה בכלל אומרים?

למעלה