אספרגר ופסיכוזה

אספרגר ופסיכוזה

אדם קרוב אלי בתחילת שנות ה20 לחייו המאובחן באספרגר החל ליטול לוסטרל לאחר תקופה ארוכה של חרדה ודיכאון, כשהפסיכיאטר נתן לו דווקא לוסטרל כי אמר שזו מבין הSSRI הולכת יותר טוב עם האספרגר. תוך שבוע הוא התחיל לסבול מתסמינים פסיכוטיים ממש. הוזה הזיות זוועה ואפילו פוחד ללכת וכל הזמן מרגיש כאילו הוא עומד ליפול. הפסיכיאטר הורה על הפסקה מידית של הלוסטרל, ובינתיים זה ממשיך. הפורום הוא כמובן לא מהווה יעוץ רפואי וכו' אבל אשמח לשמוע אם מישהו כאן נתקל במצב הזה וכל דבר שיכול לעזור.

schlomitsmile

Member
מנהל

קטונתי מלייעץ כמובן...
מתי הפסיק לקחת את הלוסטרל?
אין שום הטבה?

לקח פעם אחרונה שלשום לפני השינה (הולך לישון מאוד מוקדם)

בינתיים רק מחמיר.

גור42

New member
חכה עוד כמה ימים. רוב הסיכויים שזה יסתדר מעצמו.

תגובה פסיכוטית חריפה וקצרת-מועד לכדורים זה דבר ידוע באספרגר. זאת בדיוק הסיבה שאני מתרחק מדברים כאלה כמו מאש. פעם אחת הספיקה לי

גור42

New member
הפסיכוזה עצמה - כן.

את הבלאגן שהיא השאירה לי בראש לאחר מכן, לקח הרבה יותר זמן לתקן.

schlomitsmile

Member
מנהל

נשמע נורא ואיום...
איחולים חמים שבימים הקרובים מצבו ישתפר

מקוה שלאנשים שאיתו יש מלאי של כוחות ורוגע...
זה לוקח זמן, בינתיים הוא צריך להתנקות
(הוא לוקח משהו אחר?) באוירה רגועה.

dina199

New member
עברו רק יומיים. שלא ייקח יותר.

לגוף לוקח זמן להתנקות

אורלי791

New member
תרופות מקבוצת SSRI עלולות להגביר אצל חלק מהמשתמשים

תופעות של חרדה או דיכאון,
לא לכולם הן עוזרות,
אני מכירה מקרה שתרופות כאלה גרמו למצב של התקפי חרדה, טיקים וניסיונות פגיעה עצמית שלא היו אצל המטופל קודם לכן.
מרגע שמפסיקים יכול לקחת זמן עד שהנזק נעלם, אם בכלל,
לדעתי עדיף להתרחק אם לא חייבים, אולי שיחות יעזרו לו יותר וגם שינוי סביבה או קבלת תמיכה רגשית,
ככה היה במקרה שאני מכירה, תרופות לא עזרו לו כלל אלא רק גרמו לסימפטומים קשים.
האם הוא רצה לקחת את התרופה מעצמו או שהופעל עליו לחץ מצד הפסיכיאטר או מישהו אחר?

SSRI אכן מגבירים את החרדה בימים הראשונים

זה סימפטום ידוע ורגיל ולכן רושמים יחד איתם גם כדורי הרגעה. זו אינה סיבה להפסיק ליטול אותם (כשההנחה היא כמובן שאם אדם מלכתחילה החל ליטול אותם הייתה לכך סיבה והיה לכך צורך). התקף פסיכוטי זה כבר סרט אחר, ותופעת לוואי נדירה מאוד בקרב ציבור החרדתיים הרחב, אבל כנראה שלא בקרב האספים.
אני מקווה שה"עדיף להתרחק" שלך מופנה לקהל היעד של הפורום, ולא לכלל הציבור. וודאי שאף אחד לא הפעיל עליו שום לחץ, הוא זה שהתעקש לראות פסיכיאטר.

גור42

New member
"עדיף להתרחק" בכל מקרה, רק שאצל אספים זה כמעט פיקוח נפש

זה לא שתרופות כאלה הן דבר כל-כך בריא (פיזית או נפשית) לנ"טים. בוודאי לא כשלוקחים אותן לאורך זמן.

ונכון שלפעמים אין ברירה. לפעמים זה הרע במיעוטו. אבל עדיין, אם אפשר להימנע, עדיף.

arana1

New member
גם מקרים של התאבדות ורצח, כולל של ילדים, לא חסרים

התרופה לדכאונות וחרדות צריכה להיות בדיקה של אורח החיים ושינויו כך שיתאים לזהות ולצרכים של האדם
הדרך הזאת תוביל גם לשינוי מיטיב של החברה כולה ולכן גם להורדת הלחצים שמבילים לדכאונות וחרדות מאנשים ( המועטים) שעדיין לא תלוים בסמים בשביל לשרוד

למעלה