אספרגר או לא?

אספרגר או לא?

יש בית קפה שאני הולך לשם באופן די קבוע, בדרך כלל יושב בצד עם הסמארטפון וקורא...מאז שגיליתי את הקינדל...
כבר מזמן שמתי לב למישהו שהייתה מגיעה לבד ומשהו בהתנהגות שלה היה לי מוכר, כולל מבט העיניים ה"אוטיסטי" למי שמכיר...
לא ידעתי אם היא בספקטרום או לא, וגם לא היה לי נעים לשאול, אולי לא רציתי...
בקיצור אתמול היא הגיעה עם עוד מישהו.
האישה השניה שאלה אותה האם שילמה, והתשובה היתה "מה את לא סומכת עלי?" "את לא מאמינה לי?" "אני לא רוצה אותך, אני רוצה מישהי אחרת"....
מה דעתכם, תגובה אספית או לא?

TikvaBonneh

New member
זו בטוח לא תגובה מקובלת

אולי תגובה אספית, אולי תגובה פרנואידית, ואולי יש עוד פרופילים בDSM שהיא מתאימה להם.

מרב געש

New member
אבחון על פי משפט אחד..............

קצת הזוי אבל............ברמה המחוייכת :

המשפט - "אני לא רוצה אותך אני רוצה משהי אחרת" אולי מעיד על כך שהיא היתה מלווה על ידי גורם "שומר", ואולי מדובר במישהי עם פיגור קל ולא אספרגר. גם הטענה על כך שלא סומכים עליה יכולה להיות מתאימה גם למקרה הזה.

התגובה לא נראית לי דוקא אספית טיפוסית. אספי לא היה נעלב מאי אימון, אולי יותר נדהם מכך שמישהו חושב שאפשר לסיים סצנריו של בית קפה ללא שלב התשלום. התגובה היתה יותר לוגית ופחות רגשית - אבל אני מדברת על סטראוטיפ - וזה כבר בעייתי. לא?

נחזור להתחלה - אבחון על פי משפט אחד - הזוי

מרב געש

New member
לא התכוונתי לבקר, אני מבינה את הסקרנות

והתהייה, מבחינתי זה כן אבחון על פי משפט או התבטאות אחת כי אני לא ראיתי אותה, והאמת, אני גם לא יודעת מה זה מבט אספי. אבל אני משערת שאם הייתי רואה מספר פעמים אדם עם התנהלות שנראית לי אולי יותר נוקשה ומדודה - אולי גם אצלי היו עולות תהיות.

זה בסדר, לא קיבלתי את זה כביקורת

אבל טוב, יש פה הרי ככאלה שמתמחים בניתוח על פי מאמר בעיתון.... או כתבה בטלויזיה, או סתם על פי מקצוע ועיסק

ולמה זה חשוב?

ואולי דווקא אספי היה עונה סתם כן או לא?

אם היא מוצאת חן בעינך, אז אולי סתם תתחיל לשוחח אתה?

בשביל הסקרנות

ולדעת אם זאת תגובה אספית או לא...
בכלל לא בקצה של מוצאת חן בעיניי....

למעלה