אספרגוס..

מטית

New member
אספרגוס..

מה אפשר לעשות איתו חוץ מהבישול במים רותחים?
 

adidushim

New member
להקפיץ עם שמן זית ופלפל שחור גרוס

ולהוסיף חמאת שום למשל...
 

adidushim

New member
אחרי הבישול,כן.

כמו כן מומלץ לבשל במים רותחים חליטה קצרה ,ואז להעביר לקערה עם מי קרח
 

adidushim

New member
לא מזמן הכנתי ארטישוק בגריל בחמאת

הדרים ועשבי תיבול. לוקחים 100 גר' חמאה בטמפ' החדר. מוסיפים חצי כפית קליפת תפוז מגוררת,3 עלי מרווה קצוצים,שן שום כתושה וחצי כפית טימין.מוסיפים מעט מעט מלח ומערבבים. את החמאה מוסיפים למחבת בזמן שמקפיצים את האספרגוס.
 

droli

New member
בישול במים רותחים לדקה ומיד

לקרים. זה נקרא חליטה. עין גדי הציע לעטוף אספרגוס בבצק פריך, יוצא נהדר! רק לא לשכוח לקטום קצת את הקצוות של האספרגוס, לפעמים הגבעול קשה בקצה.
 

ענתבר

New member
ובאותה הזדמנות - שאלה...

פעם אכלתי אספרגוס בתוך אורז ריזוטו. יש למשהו מושג לגבי זה? היה נורא טעים
 
ריזוטו אספרגוס

(לא נוסה) ריזוטו אספרגוס / אביבית פריאל המתכון מתוך מוסף האוכל של עיתון 'לאשה' חומרים (6 מנות) 1 חבילה אספרגוס טרי 100 גרם חמאה 5-6 בצלצלי שאלוט , קצוצים דק 3 שיני שום , כתושות 1 ק"ג אורז עגול לריזוטו 1 כוס יין לבן 2 ליטרים ציר ירקות מלח ופלפל 1 כוס שמנת מתוקה מוקצפת 50 גרם גבינת פרמזן גרגרי פלפל אדום (אם רוצים) לציר: 3 גזרים 2 בצלים 1 כרישה 1 שורש פטרוזיליה 1 שורש סלרי עלי דפנה פלפל אנגלי מלח ופלפל אופן ההכנה 1. הציר: קולפים את הירקות וחותכים גס. מכניסים לסיר, מוסיפים עלי דפנה ופלפל אנגלי, מכסים במים ומבשלים שעה על להבה בינונית. מתבלים ומסננים. 2. קולפים את גבעולי האספרגוס וקוצצים. שומרים את הראשים בצד. 3. ממיסים חמאה בסיר בינוני ומאדים את השאלוט, השום והאספרגוס הקצוץ, עד שהשאלוט שקוף. מוסיפים את האורז ומערבבים היטב כדקה. מוסיפים את היין ומערבבים עד שהוא נספג באורז. מוסיפים בהדרגה את הציר, כל פעם כמות קטנה, ומערבבים עד שנספג. התהליך כולו אמור לקחת 12-14 דקות. 4. לקראת סוף הבישול מתבלים, מגררים מחצית מהגבינה לתוך האורז, מערבבים ומקפלים פנימה את השמנת המוקצפת. חולטים קלות את ראשי האספרגוס. 5. להגשה: מניחים את הריזוטו את ראשי האספרגוס, שבבים משארית הפרמזן וגרגרי פלפל אדום (אם רוצים). Yנט
 
למעלה