אספנים אחרים.... :)

kipi2000

New member
אספנים אחרים.... :)

חברים יקרים , האם יש כאן אוספנים של דברים אחרים חוץ מבולים ומטבעות??? לא שמעתי מיזמן על הצעות להחלפה :)))

סתם אתה מלעיז...

רק לפני כמה דקות קיבל מוטי סכין גדול תמורת אנציקלופדיה לבולים. שואף לממרם קיבל לאחרונה כמה וכמה בקבוקים כנגד דברים אחרים. מאובנים הולכים להפוך לכלי בית בטיול השנתי דרומה, ועוד כמה עסקאות מעניינות שהיית רואה אם היית קורא מה הולך כאן. שלא לדבר על כרטיסי הביקור הזורמים בקצב לירושלים בתקופה האחרונה. נדמה לי שדווח לנו גם על גפרורים שהיו מעורבים בעסקה משפחתית סבוכה רק אתמול. וכן - ספר ילדים שעבר ידיים לפני ימים ספורים... פעילות עצומה פרט למטבעות ובולים רוחשת בפורום הזה! ומי שלא מחליף, לפחות בונה גלריות - תגי צהל והקט-בוקים טרחו העלו גלריות לתפארת. נוסף גם קישור לאתר האינטרנט של רן, אבל אולי זה לא נחשב כי זה מטבעות... נכון - אספני דגמי המכוניות נעלמו קצת, אוסף הסביבונים לא התקדם (אך בוודאי לא נשכח), אבל אי אפשר הכל כל הזמן... ומה לעשות שהבולאים פטפטנים יותר מכולם?? בקיצור - בשם כל החברים, לא קיבלתי הפעם את הביקורת.

רוזן71

New member
צודק אריק. ואתה יודע מה....

בס"ד. גרמתם לי לפתוח את אוסף הבולים שלי כדי להסתכל, לאחר שנים שלא עשיתי את זה. ומדובר על 11 אלבומים שבהם אוסף מושלם של ישראל מ-1948 (ורק שלושת הגדולים הם ללא שובל) ועד 1991, אז הפסקתי לאסוף בולים. האוסף כולל בול+מעטפה+שורה (השורות מ-1952). למעשה יש לי מ-1952 6 אוספים (שורה+בול). כמו"כ בתפזורת יש לי גליונות, צימדות, חריגים, גלויות, איגרות אויר, וכו" וכו". מה אומר לכם הבולים יפיפיים, יש הרבה מה ללמוד מהם. ולאחר הדיון המענין שנערך כאן קיבלתי רובד חדש של הסתכלות על הבולים. אבל, אבל עדיין לא נדלקתי מחדש. אולי פעם. אולי ההתלהבות של בני שהחל לאסוף תדביק גם אותי. ימים יגידו.. זהו, מה אתם אומרים? רוזן.

אכן בולי ישראל יפים מאוד.

ויש היום חוברות לימוד לילדים של השרות הבולאי, שממש מכניסות אותך לתוך סיפור הבול, ממש מרתק. אני חווה עכשיו את הצדעים הראשונים של איסוף עם הבן, וזה לא פשוט: הילדים רוצים מחשב, טלויזיה, לא פתקים קטנים שלא זזים ולא עושים כלום. בגיל צעיר מידי אין לזה שום משיכה. הסקרנות האינטלקטואלית עוד לא התעוררה אצלם, וצריך סבלנות. גם את אוסף ישראל אפשר לסדר לפי נושאים: פעם קראתי מאמר של אספן אחד שאוסף "דמוגרפיה". הוא הסביר שפרוש המונח הוא המדע העוסק בהתישבות אוכלוסיות ושינויים במקומות היישוב שלהן.חשבתי לחפש בבולי ישראל משהו בשבילו ונדהמתי: עשרות בולים יצאו במדינה שלנו ועוסקים בנושא הזה, בכל מיני צורות! נראה מי ימצא כמה לדוגמא... גם הנושא של חגי ישראל (ויש אספן אחד שאוסף רק את הנושא הזה - חגי ישראל) יכול להיות מעניין. וגם הנוף והטבע בארצנו, ובטח יש עוד רעיונות. סידור כרונולוגי של הבולים באלבום הוא לא האופציה היחידה!

doroni10

New member
"קיבל סכין גדול"...ברר.. מפחיד..../images/Emo5.gif

זה כמו להגיד על מסעדה בירושלים שזה משהו פיצוץ

vagy

New member
גם אוסף תגים

הזדמנות מצויין להודות בפומבי לניסים ששלח לי את התגים שלו. תוסיף גם את התגים לרשימה.

powo

New member
החלפות

שלום קיפי מה בא לך להחליף בא נשמע.

11moti

New member
קוצים להחלפה/עטים מזן מיוחד

רוצה להחליף קוצים? וברצינות,יש לי אוסף של קוצי דורבנים, מהטיולים הרבים שלי בשטחי הבר. ומהגדולים שלהם עשיתי עטים.(על הרעיון של עט נוצה)ע"י השתלת מילוי בפנים. אם יש אספני עטים-לידיעתכם.

powo

New member
קוצים ועוד

מוטי אם אתה צריך עוד קוצי דורבנים אני יכול לנסות למצוא לך. ויש לי עוד רעיון.נוצות בת יענה יכולים גם להפך לעטים.אני יכול להשיג אותם בחי בר לידנו.

Miss Pigmelion

New member
איך שמת את המילוי?../images/Emo122.gif

יש לי המון נוצות מהספארי של טווסים וחיות אחרות (ציפורים) ואני רוצה לעשות גם מילוי כזה. יש לי אוסף עפרונות ועטים.

11moti

New member
איך.

צריך שעובי הנוצה/קוץ יהיה מספיק ליצירת קדח שלתוכו אפשר להכניס את המילוי. רצוי קצת ניסיון בעבודות גילוף או "מלאכת יד. קשה להסביר זאת בתאוריה. רצוי לראות. אם יצא לי אנסה לצלם (רק במועד יותר מאוחר כי אעדר למס ימים. וגם אח"כ צריך "מנהלות " עם הצילום וכו,)

עדנה4

New member
יש את אלה שאוספים

מינרלים ומאובנים, (ובאים לבקר מהפורום השכן של שורשים).

עדנה4

New member
בחיים לא הבטחתי תמונות!

אם (!!) תהיינה לי, (אולי באמת צריך לעשות משהו בנידון) אנסה להעביר לכם. אין לי לא סורק ולא מצלמה דיגיטלית, אבל על זה אפשר להתגבר, אבל אין תמונות, אבא של נעם, ולא הבטחתי. המילה שלי היא מילה. עדנה

אני זוכר היטב, רק צחקתי...

ולא רק זוכר, גם קורא אחורה מפעם לפעם. כתבת שהאוסף אסתטי ויפה, ואני בטוח שהוא כזה כי גם לי יש אוסף קטן של מינרלים ומאובנים. אני לא בטוח שאפשר להעביר יופי של אבנים בתמונה כמו בול. לאבן יש יופי מיוחד שנובע מהצורה, המרקם והמגע, ואת זה אי אפשר להעביר בתמונה. אל תכעסי, רק רציתי לראות שאת עדיין כאן.

hana123

New member
אני אוספת נרות,ופסלונים קטנים

של ילדים,חיות,מלאכים

שלום חנה וברוכה הבאה!

מהיכן הופעת כאן בהפתעה כזו? אנחנו שמחים על כל אספן שמצטרף אלינו. ספרי לנו עוד - כמה זמן את אוספת, מה יש באוסף, איך את משיגה את הפריטים - כל פרט מעניין שיש לך לספר לנו נשמח לשמוע. ואיך אפשר לעזור לך להגיל את האוסף? תוכלי להעלות תמונות של פריטים מהאוסף?

hana123

New member
האמת...

שאני די חדשה בעניין,עד עכשיו אני קונה בירידים כשאני מבקרת בחו"ל. דמויות מניאטוריות של ילדים,מלאכים,גם בחנות שנקראת "בראשית"יש דברים נחמדים.יש לי גם כמה בובות פורצלן,ולאחרונה התחלתי גם לעסוק באומנות של:חמסות,תמונות,זכוכית,מצ"ב תמונה

למעלה