אספנות טרקטורים

דרךארץ

New member
אספנות טרקטורים

אני יודע שאספנות ממונעת היא נושא שלא ממש עולה בפורום, אבל השבוע הייתי במקום מרתק במושב עין ורד שבשרון. מוזיאון הטרקטורים של ארז, יוזמה מקומית פרטית שהפכה לעמותה כדת וכדין, כיום בסככה ענקית מעל ל100 טרקטורים ישנים ועתיקים, חלודים או ממוחזרים תחת קורת גג אחד. הדבר היפה הוא שביום שישי אפשר לראות את האספנים, רובם גברים בפנסיה מהאיזור, לבני שיער, עם בגדי עבודה כחולים, שבאים איש איש לטפל ולשחזר את הטרקטור שלו, בורג בורג באהבה ובעדינות והם מקימים לתחיה חלק מההיסטוריה המשפחתית שלהם ומהעבר של ההתישבות העובדת בישראל מאז ראשיתה. יש הרבה אטרקציות מעניינות כמו טרקטור בשם זאטוט של המשביר המרכזי (תמונה בשרשור), טרקטורים עם סיפורים אישיים ומורשת קרב, תחנת קמח מעץ משנות ה20 שניצלה רגע לפני שבולדוזר מוטט את המבנה בו שכנה ועוד. מצורף גם קישור לאתר הבית של העמותה

vagy

New member
למרות שטרקטורים לא מדברים אלי.....

זה ממש יפה!!

זה מאוד מיוחד!

הייתי לפני שנים בתערוכת טרקטורים ומכונות חקלאיות עתיקים, בעיירה המפורסת אושקוש בוויסקונסין. היה מגניב: לראות את כל הכלים, משוחזרים עד לפיסת הבורג האחרונה, מבריקים כאילו יצאו לפני חמש דקות מהייצור, נוסעים בתהלוכה מדהימה בכל העיר. ממש קרנבל. לא היה עולה בדעתי שיש כאלו גם בארץ, אבל המציאות עולה על כל דמיון: מסתבר שלכל תחם שאפשר להעלות על הדעת, יש מתעניינים, החל מסתם התעניינות ועד לאספנות. והי - אולי פשוט נזמין אותם להצטרף לפורום?

היה לי הכבוד להתארח

במועדון אספני דגמי הרכבות וזו באמת היתה חוויה מרנינה, יש להם שם גם מקסים ובתוך הדגם הם שתלו דגמי מקומות שונים בארץ, מישהו עשה את הדגם של תחנת החאן ז"ל ממש מדהים ומישהו אחר בנה דגם של תחנת ת"א מרכז ממש יפה. דגמים של קרונועים IC3 ועוד רכבותפחות מוכרות, כמו כן כל אחד מביא את הרכבת שלו מהבית, רכבות מקסימות, קצרה היד מלספר. זה יפה ומרגש.

זאטוט 10, איזה מגניב.

מה זה טרקטור תוצרת הארץ

broadaxe

New member
טרקטורים- אחלה אוסף למי שיש מקום

בכלל, אספנות טכנולוגית היא עניין רציני בעל חשיבות היסטורית. יש עוד אוספי טרקטורים מסודרים בארץ- במוזיאון "החצר הישנה" בעין-שמר ובמוזיאון ההתישבות ביפעת. בשניהם גם תצוגה גדולה של כלי בית וכלי עבודה ישנים. באוסף של יפעת יש טרקטור "אורסוס" פולני על קיטור משנת 1920, אחד מתוך השניים שנמצאים בארץ שהם מתוך מאה בלבד שיוצרו בכלל. באחד המושבים באיזור חיפה יש אוסף פרטי של טרקטורים ישנים, אבל הוא מוזנח והם לא משופצים.

בּני

New member
וגם בגבעת ברנר

יש אוסף טרקטורים (מועדון השרשרת...) ואוסף כלים חקלאיים הכל חלק ממוזיאון אוצרות גבעת ברנר.

itzm

New member
WOW ../images/Emo73.gif

אני ממש אהבתי את האתר ! ואת הנושא !

למעלה