אספנות דגמים מה זה ??

  • פותח הנושא itzm
  • פורסם בתאריך

itzm

New member
אספנות דגמים מה זה ??

רובינו נולדנו עם יצר האספנות !! בכל מיני תחומים . אני מגיל 5 אוסף את צעצועי מצבוקס (הדגמים הקטנים שמוכרים בכול חנות צעצועים לילדים )ושיחקתי איתם בתור ילד !!! גדלתי ובזמן שירותי הצבאי "טיילתי" ברחבי ישראל ובאחד הטייולים פגשתי דגם 1:18 הוא היה יפיפה דגול ומרשים שניראה כתעתיק מדויק של הרכב האורגינלי ! מאז ועד היום רכשתי כמעט 60 דגמי מכוניות 1:18 שיושבות בתוך ויטרינה מסכוכית שבניתי להם יש לי גם דגם 1:12 וכמובן ששמרתי על כל הדגמים הקטנים יותר שלי 1:24 1:43 1:68 דגם 1:18 מגיע לגודל 26-30 ס"מ דגם 1:12 מגיע לגודל 40-45 ס"מ אריק מקווה שהסבר מספיק אם יש שאלות בבקשה !!
 
אבל יש מליון דגמים!

איך אתה מחליט מה לקנות, חיפושית 63 או פורשה 82? מכונית או משאית? ועוד שאלה שמסקרנת אותי - יש קשר עם אספני מכוניות ממש? חובבי מכוניות?
 

itzm

New member
יש גם מיליון בולים

איך אתה מחליט ??? לפי נושא מסוים !! אני אישית אוהב את שנות ה 30-60 האמריקיות ! את כל רכבי הכוח בעולם ! וכמובן את כל הsupercdr למיניהם אספן הדגמים מיתענין בתחום הרכב בדרך כלל למרות שיש יוצאי דופן שלא ממש מבינים בתחום הרכב ואוספים לפי יופי או לפי רצון אבל אני לא מכיר הרבה כאלה !
 

itzm

New member
מה ????

זה כל הבולים שיש בכול העולם זה לא הגיוני !!
 

astrok

New member
כן...

המדינה שהנפיקה הכי הרבה בולים - ברה"מ (1918-1990) + רוסיה: 5,500 בולים. יש עוד כ- 70,000 מעטפות יום ראשון, ועשרות אלפי איגרות אוויר, קפילים וכד'... תמיר.
 

itzm

New member
../images/Emo2.gif wow

אני בשוק זה הכול ???? היתי בטוח שיש יותר ממיליון !
 
עכשיו שאתה יודע שזה קל -

אולי תתחיל לאסוף גם בולים? תופס פחות מקום ממכוניות...
 

itzm

New member
כבר יש לי אוסף די יפה !!!

שקשור לחלל ותחבורה !אני יסרוק אחר כך !!
 

astrok

New member
פשוט -

בבריטניקה החדשה לנוער כתוב שיש כ- 400,000 בולים, ואני משער שהונפקו כ- 50,000 נוספים ב- 6 השנים מאז יצאה הבריטניקה, לפי ה"שבל" שכותב שבשנים האחרונות יוצאים בכל שנה כ- 10,000 בולים נוספים. סה"כ - 450,000... מעטפות יום ראשון קראתי פעם באינטרנט או משהו, וקפילים ואיגרות זה ברור שלא יצאו יותר מעשרות אלפים, ביחד... תמיר.
 
תמיר, עזרה!!!

עלה למעלה, ומצא תשובה גם לחידה של רחל! עשה קסם, פתח באינטרנט, בריטניקה, משהו - איפה הסביבון הזה???
 

astrok

New member
כן, ראיתי מה כתוב למטה...

אין לי מושג... ואת האמת אני לא יודע איפה לחפש, אם אין במפתח ב- אביב חדש, בריטניקה חדשה, אינציקלופדיה 2000, ויבנה-לרוס... אז... נחכה לפותר החכם! בהצלחה לכל הפותרים, תמיר.
 

rachelea

New member
היכן לחפש הסביבון המפוסל

לא לארוס, גם בריטניקה לא תעזור כאן ובטח לא הקלוגים של מישל ואחרים. רמז: מדובר בישוב בארץ. רמז נוסף במציתה הצפונית של המדינה.
 
למעלה