אספן חולון

יניב פ

New member
מכיר את הספר

והוא אולי היחיד שאין לי. יש לי את כל הספרים הישנים על מקווה. אחד מהם מ-1931 בהוצאת אמנות.

יניב פ

New member
מכיר את הספר

והוא אולי היחיד שאין לי. יש לי את כל הספרים הישנים על מקווה. אחד מהם מ-1931 בהוצאת אמנות.

rachelea

New member
נויקה, מה ההתחסדות הזו?

א. מה רע בקידום מכירות? ב. מדוע אינך רואה בהפצת מידע על מחנות מעפילים - חשיבות? ג. אנני מבינה מדוע אינך פונה לחברי החבר (אוה, שי, כמה מסורבלת המילה חבר. ראה משפט: זה כמה "כבד" הוא). ייתכן ויש ביניהם קרובי משפחה היכולים לשפוך אור נוסף לתחום עיסוקך הנוכחי. הדור הרלבנטי הולך ופוחת. שימור ואיסוף מידע חשובים למורשתנו. לכן, אנא, פני לחברי החבר (אוף, שוב ה"חבר" הזה...), תפני אותם לאתר המתאים. אגב, השאלון הועבר היום והובטח לי שיופץ בקרב חברים ומכרים שהנושא מתיחס אליו.

נויקה

New member
אני אומרת את זה וקשה לי

אבל נושא שכזה דורש הודעה חדשה לגמרי ולא ניצל"וש, ואני ממש פוחדת לפתוח נושא חדש... ואני אומרת את זה בשיא הרצינות, זה בכל זאת לא ממש קשור לפורום.

rachelea

New member
טעות בידך. ועוד איך זה קשור ל"חבר"

הרי באספנות עסקינן. מה יותר חשוב מלאסוף עדויות חיות של אנשים? ושוב, עלי להזכירך: בעוד כמה שנים (עשרות אני מקווה), לא ישרד איש להעיד. לכן, עליך לנצל כל במה ופורום כדי להסב תשומת לב השומעים והקוראים למפעל. ועכשיו, לאחר הרמזים שהעברנו, אבקשך לפתוח שירשור חדש (או להמשיך כאן) ולבאר לקוראי ה"חבר" במה מדובר. בהצלחה!!

python 4

New member
על מה באמת מדובר?

האם אתם צריכים מידע או עדויות על מחנות המעפילים? סבתי היתה עצורה במחנה המעפילים בעתלית, והיא שומרת את התעודות שלה מאותה תקופה. אם אתן רוצות אני יכול לבקש לקבל ולסרוק אותם.

שַׁי

New member
מי שהוא הבטיח לך שיהיה לך קל לדבר

עברית? מזכיר לי קוריוז ששמעתי בשבוע שעבר, את ביקרתי בבית חיים ויצמן: אשתו, ורה, מעולם לא דברה עברית, והתייאשה מלימודי השפה הזו. יום אחד נשאלה, אם אינה מתביישת: הגברת הראשונה, אשת נשיא המדינה אינהּ מדברת עברית?!? ענתה "קל יותר להתבייש, מאשר ללמוד עברית!"

cohen chaim1

New member
אספן חולון

שלום יניב, לא ידעתי ששכונת אגרובנק היתה במקום ששייך לשטח שיפוטה של חולון של ימינו.האם השכונה הזאת עדיין נקראת כך בימינו? אני מצרף תמונה של קבלה של ביח"ר "פרידלנדר" לכלי כסף וציפוי כסף שהיה קיים בשכונת אגרובנק. הקבלה משנת 1939.

יניב פ

New member
הי חיים: שלחתי לך תגובה פרטית

אתה בטח מנחש מה תוכנה עוד לפני שאתה קורא אותה

b_noga

New member
נצל"ש- פסח בבסיס

הנה לפני שעה קלה חזרתי הביתה לחג אחרי 4 ימים קצרים בבסיס, ורציתי לספר לכם איך חג יכול לחרפן צבא שלם! בארבעה הימים שהייתי (וגם בימי החג לפניהם ואחריהם) כל מה שהגישו שם לאכול היה סלט, תפו"א, מצות ובשר בצהריים ואותו דבר רק עם גבינה בערב, כמה אפשר לאכול את זה??? דבר מעצבן נוסף, הכנתי 3 חבילות למשלוח לאנשים מהפורום, ומה אומרים לי בדואר? שהצבא לא שולח ולא מחלק חבילות בפסח בגלל סכנת שליחת חמץ (מה? בסה"כ ארזתי כמה מפיות, גלויות וכד'..) בקיצור מזל שזה נגמר וכשאני יחזור ביום שלישי אני מקווה לחזור ולמצוא את הצבא הישן והנורמלי (על מי אני עובדת, כאילו שקודם הוא היה יותר טוב). אז שיהיה לכם חג שמח! ד"א מישהו נתקל בשוק של דיזינגוף בבקבוקוני בשמים? אולי גם שם לב למחיר?

תמיר1991

New member
חחח סכנת שליחת חמץ...

איזה דביליות... אבל בכל זאת אני כבר מחכה לצבא... זה עדיף מלימודים... תמיר.

תמיר1991

New member
נגה כתבה על זה אז צחקתי...

חייב להיות קשור<? מה אתה קטנוני?! תמיר.

b_noga

New member
נכון זה הרבה יותר כיף,

אבל לפעמים אני מתגעגעת לבית ספר, לכל החברים שלי ולחופש, כן בבית ספר יש הרבה יותר חופש מבצבא. אוף קראתי את כל ההודעות שלכם על המפגש ואני כל כך מקנאה שלא יכולתי לבוא... שמחה שנהנתם כל כך ומצאתם לעצמך המון פריטים חדשים
בת דודה שלי הביאה לי שלושה בקבוקוני בושם שהיא לא רצתה יותר אחרי נקיון פסח וזה ניזכרתי איך האוסף שלי לא גדל כבר כשנה וחצי

יוווווווו את אוספת בקבוקוני בושם??

למה לא אמרת
? עשיתי סדר פסח בחדר שלי ומצאתי כל מיני בקבוקוני בושם שחברות הביאו לי ושגם קניתי סתם כי זה יפה.. ועכשיו הם כבר נשאו את דרכם למקום שכל זבל הולך ..

b_noga

New member
לא נורא... מחר נקנה עוד אבוקדו

את מוזמנת לגלריה שלי "בערוגות הבשם" יש שם תמונות של כל הפריטים שלי חוץ מהשלושה החדשים

למעלה