מאפייני האוסף ובקשה לעזרה
הי חברים, קודם כל הפורום פשוט מעולה ולמרות שאני לא משתתף פעיל בו אני פוקד אותו מדי יום. מכל מקום האוסף שלי כולל את כל הספרים שנכתבו על העיר ובהוצאת העיר ובסה"כ עשרות רבות של ספרים. החל מספרי היסטוריה רגילים על ימיה הראשונים, ספרים על אומניה, ספרי ילדים הקשורים בה, רומאנים היסטוריים, ספרי תערוכות, מחקרים אקדמיים, מאמרים ארכיאולוגיים, ספרים בהפקת העירייה על מאזנים כלכליים, חינוך, אוטוביוגרפיות של אישי העיר ועוד. בין העלונים יש לי כמעט את כל העלונים שהעירייה חילקה לתושביה החל מהקמתה וכן עלונים של מוסדות תרבות, ספורט, פנאי, חינוך וכד' בעיר. כמו-כן יש לי את חתימותיהם של כל ראשי העיר על גבי מעטפות, גלויות של העיר (פלפוט וישראנוף), חותמות מיוחדות, פתיחות סניפי דואר, ואת הבול היחיד הקשור בעיר. בין המסמכים העתיקים יש לי דברים נדירים ומרתקים על רכישת קרקעות, בניין מפעל המים הראשון בעיר (1934), מסמכים הקשורים במלחמת העצמאות בעיר נגד ערביי תל א-ריש ויאזור ועוד. חוצמזה אני אוהד שרוף של אגדת הכדורסל של הפועל חולון ומנהל בהתנדבות את אתר הקבוצה מזה 6 שנים ועוסק רבות בחקר ההיסטוריה של הקבוצה (בעתיד מובטח ספר לקבוצה ואח"כ לעיר). בהקשר זה אציין את אוסף ספרי הכדורסל שלי שכולל את כל הספרים הקשורים בכדורסל שנכתבו אי-פעם בעברית. חובבי הבולאות, אהיה מאושר אם תעזרו לי באיסוף חותמות הקשורות בעיר, פתיחות סניף דואר, מכתבים ומסמכים מלפני המדינה. כמו-כן אני מחפש מפות המציגות את איזור ת"א וחולון. עד 1940 כונה איזור חולון "דרום ת"א" או שכונות הדרום (של ת"א). חשוב לציין שמועצה המקומית הוקמה ב-1940, אך השכונות הראשונות (גרין, מולדת אוהל שרה, דבר, אגרובנק, קרית-עבודה, שיכון עם) הוקמו החל מ-1931 עד לאיחודן ב-1940. ב-1950 הפכה חולון לעיר ואם בישראל. אגב, חולון הוקמה בשטחיהם של שני יישובים ערביים (תל א-ריש, ויאזור- חלק קטן ממנה). אני מבטיח להתחיל להעלות תמונות לפורום מייד לאחר שארכוש מצלמה דיגיטלית וזה עומד לקרות בשבוע הקרוב. תודה לכולם. חג שמח.