אסמה (קושי נשימה )

Dani Barchana

New member
אסתמה. וזה תלוי בחומרתה בעיקר.

לפעמים כן ולפעמים לא, בתלות באישור של רופא צלילה.

bkeilat

New member
התשובה הקצרה היא: לא

אין רופא צלילה שיאשר לבן אדם עם אסטמה פעילה לצלול. ואם כתבת "עם אסטמה" אז אני מבין שזה לאו דווקא עניין של היסטוריה רחוקה. זה לא קשור ל"מאמץ" או שטויות אחרות שסובלי האסטמה שומעים בחיים, במיוחד בארץ. כאן החשש אמיתי, כאשר דרכי נשימה עלולות להיחסם וללכוד אוויר בלחץ מתחת לפני המים ואז כשיתחיל אותו אוויר להתרחב בעלייתך חזרה אין לו לאן לצאת בחופשי, ו- ... טוב גם אתה יכול לדמיין את זה. אם השתמשת בתרופות או ונטיל או כל תכשיר אחר בשנים האחרונות, תשכח מזה. אם היה לך התקף אחרון כנער לפני הרבה שנים אז יעשו לך בדיקות ויש סיכוי שיאשרו.

bkeilat

New member
לא, בעל אינטרס במועדון צלילה וגם מדריך צלילה לא פעיל

אני עוקב אחרי נושאים כאלה כי זה רלוונטי מאד עבור מועדון צלילה, וזאת שאלה נפוצה. אפשר להגיד שאני מכיר את הנושא מהצד האדמיניסטרטיבי. אבל יש לי אח רופא אם זה עוזר

bkeilat

New member
אז נסכים שאנחנו לא מסכימים

אני לא הולך לאסטרונום אם אני רוצה לדעת אם השמש תזרח מחר, ואני לא צריך לשאול רופא אם אדם עם אסטמה ... אה רגע, זה לא השוואה טובה, כי אני כן שאלתי רופאים כל פעם שמישהו התעקש לשאול וכל פעם קיבלתי את אותה תשובה זהה.

niry26

New member
אין ספק שאם לנחש מה הרופא יגיד היה מדע, היה לך לפחות M.Sc

מישהו החליט שאסטמה לא פוסלת באופן אוטומאטי מצלילה.
מה הקריטריונים? מה תקף למקרה שלפנינו? בדיקות רלוונטיות . . . . בשביל זה יש רופאים.
בזה שאתה "מחליט" איזה אסמטי יכול לצלול ואיזה לא, יתכן שאתה מייאש שלא בצדק במקרה הטוב.
במקרה הפחות טוב נמצא זה שלא מדווח על אסטמה כי הוא טוען: "אני לא הולך לאסטרונום אם אני רוצה לדעת אם השמש תזרח מחר, ואני לא צריך לשאול רופא אם אדם עם אסטמה ... אה רגע, זה לא השוואה טובה, כי אני כן שאלתי רופאים כל פעם שמישהו התעקש לשאול וכל פעם קיבלתי את אותה תשובה זהה."
אם אתה תגיד לי שזה לא מעניינך ושאם מישהו מחליט להסתכן זו החלטה שלו, אז אני מסכים שאנחנו לא מסכימים.
&nbsp

bkeilat

New member
אתה ממש מגוכח

מנהל הספורט
הרשות לצלילה ספורטיבית
קריטריונים רפואיים למיון צוללים ספורטיביים
רשם
פרופ' פיני הלפרין
&nbsp
מערכת הנשימה ובית החזה:
פסילה תמידית:
&nbsp
6 גנחת הסימפונות (אסטמה) לסוגיה. ניתן לאשר בחולה שהנו אסימפטומטי ולא נזקק לכל טיפול משך 5-3 שנים בהתאם לחומרת המחלה. כל אנמנזה של שימוש במרחבי סימפונות במהלך 3 השנים האחרונות פוסלת לצלילה. אישור החולה האסמפטומטי מחייב תפקודי ריאות תקינים, כולל מבחן מאמץ ומבחן מטאכולין.
&nbsp
&nbsp

niry26

New member
למעט הנושא, לדעתי, זו תשובה יותר לגיטימית

לעניות דעתי התשובה הקצרה הייתה אמורה להיות שאלה קצרה: מתי היה לך ההתקף האחרון.
הנחת שהוא אסמטי פעיל רק מעצם השאלה וענית ב"לא" נחרץ.
כבר כתבתי למה לדעתי זה לא נכון אז לא אחזור על זה.
ואגב, מגוחך ולא מגוכח.

ברוב אם לא בכל המקרים של אסטמה פעילה

המנהל המקצועי אפילו לא יטרח לפנות לרופא צלילה כדי לשלול את הפציינט אפילו מצלילת היכרות.
זה בדר"כ ילווה בשאלה "האם אתה משתמש קבוע במשאף או לוקח תרופות לצורך האסטמה?"
&nbsp
ברגע שהתשובה היא כן, אין צורך בכלל לפנות לרופא צלילה או להשלות את הלקוח באפשרות שיוכל לצלול, כי הוא לא.
&nbsp
לא מדובר כאן על זה שהיה לX התקף אחרון לפני עשור או אסטמה פעילה בתור ילד.
ולכן התשובה של BK מאוד נחרצת כי בתחום הזה אין באמצע, אז אני לא מבין על מה אתה מתווכח.

niry26

New member
מאד מסכים איתך, למעט . . .

העובדה שBK לא שאל מתי היה לו התקף אחרון או האם הוא משתמש במשאף וכו'.
הוא פשוט הניח שיש לו "אסטמה פעילה".

למעלה