אסמבלר

tenen

New member
אסמבלר

טוב, עכשיו החלטתי להתחיל ללמוד אסמבלר אז כמובן שהשגתי לעצמי ספר טוב :) art of assmby... עכשיו נשאר לי להשיג קומפיילר ועורך קוד... מישהו יודע שמות של קומפיילר ועורך קוד טובים לאסמבלר?

tenen

New member
שכחתי לציין שאני משתמש ב xp וכמו כן

אם צריך לעשות עוד דברים לפני ההרצה כי אני לא חושב שיש לי בכלל דוס על המחשב...

codec

New member
סביבת פיתוח

אני די אוהב את RadASM. לגבי קומפיילר, תסתכל גם באתר של RadASM, הוא תומך בכמה. לגבי DOS - אתה ממש לא חייב. אפשר גם לפתח ב-ASM עבור Win32. אם אתה בכל זאת מעוניין בפיתוח ב-DOS, אני הכי ממליץ לעבוד על איזה מחשב ישן שמריץ DOS. הכי טוב (ולא עולה 9000000).

tenen

New member
אכן מה ההבדל בפיתוח של

win32 app console app אני צריך שהאפליקציה הסופית שלי תוכל לרוץ בכל מחשב שיש עליו חלונות...

MotiAd

New member
לא זאת הבעייה שלך...

סביבות ופיתוחים אתה יכול למצוא מפה ועד חהודעה חדשה. מה שתבחר בתור אסבמלר יעניין את הנוחות של הכתיבה שלך. כי יש אסמבלרים שכתיבת הקוד שלהם די מעצבנת ויש כאלו שמאוד נוחים (TASM, MASM, NASM) כאשר NASM הוא הכי מומלץ לפי דעתי בגלל התמיכה שלו בכל הטכנולוגיות האחרות. אל תשכח גם שיש כמה סוי סינטקס לאסמבלי (2 בעצם) אינטל שבה אני והרבה אחרים כותבים ו-AT&T שבלינוקס GAS ו-AS משתמשים (שגם כבודם במקומם מונח ותומכים בכמות מעבדים עצומה גם NASM תומך אבל לפי מה שראיתי רק בגירסת הלינוקס שלו) בתור עורך אולי כדאי לך לעבוד אם אני לא טועה NASMIDE שמגיע יחד עם NASM, סה"כ סביבת הפיתוח הזאת לא שוקלת המון בכלל, היא דוסית ותומכת בכל שטיק אחרון של אינטל ו-AMD. וכל עוד המעבדים שעליהם אתה מריץ את התוכנית שלך הם איכס 86 הכל יעבוד נפלא. (ואני יודע שיש הבדלים בין מעבדים שונים אז זה חשוב מאוד שתשים לב במידה ויש בעיות או נושאים מיוחדים בהרצת פקודות מסויימות על מעבדים שונים).

tenen

New member
קודם נראה לי שיש לי לא מעט תיאוריה

ללמוד...

למעלה