אסכולות הקסם

אסכולות הקסם

כבר במהדורה הראשונה של מוד"מ היה נסיון לחלק את הקסם ל"אסכולות", ובמהדורה השנייה אף הוצגו מכשפים שהתמחו בנושא. בשיטות אחרות, יש חלוקות שונות לקסם - כמו למשל "קסם נשמה", "קסם שחור" וכו' מה דעתכם על הנושא? האם קסם בכלל מתחלק מטבעו ל"אסכולות" או שמא החלוקה היא עניין של תיוג טכני מצד המשתמשים בלבד? האם אתם משתמשים בחלוקה ל"אסכולות"? האם זו זו שמוצעת במו"ד או ששיניתם והוספתם דברים?
 
ובאותו העניין בערך

האם אתם משלבים כוחות פסיוניים במשחק שלכם? אם כן, האם מדובר בעוד סוג של קסם או משהו שונה לחלוטין?
 

Sabre Runner

New member
בפנטסיה, אני לוקח גישה סטאר וורזית.

הסברתי על זה בהרחבה פה: http://eran.geek.co.il/wp/troubled-moon/the-land-of-garick/magical-energy/ בעיקרון, הקסם הוא מטבע בעל שני צדדים, טוב ורע, ונמצא במימדים מקבילים למציאות. אנשים מסויימים (מכשפים) מסוגלים למשוך אותו למציאות שלנו ולהשתמש בו, חלק (מכשפי געש) מסוגלים למשוך יותר ממנו אבל בדרך כלל גם לשלוט בו פחות. כשף מהסוג הטוב משומש ליצירת השפעות של ריפוי והגנה וכשף מהסוג הרע משומש ליצירת השפעות של נזק ופגיעה. במפגש הם מבטלים אחד את השני כמו חומר ואנטי-חומר. חפצים המפיצים אנרגיה מסוג אחד יפגעו ביצורים מהסוג האחר. במרוצללים אני משתמש בשיטה של מרוצללים (המישור האסטראלי, מאנה, רוחות, essence וכל זה) אבל משתדל לעדכן אותה למאה ה-21 אם אני חושב שזה נחוץ.
 

Nihau

New member
כמו אלים הודים

הקסם הוא אחד, אנריגה קוסמית זמינה למי שיודע איך לתעל אותה. אבל לא כל האנשים זהים. לכל אחד שיטות תיעול שונות שמותאמות אישית. אנשים הם יצורים לומדים, בעיקר אחד מהשני. לכן התפתחו אסכולות של שימוש בקסם- לא כי האנרגיה מחולקת לאסכולות אלא כי שיטות הלימוד מחולקות לאסכולות.
 

Super Monkey

New member
אסכולות קסם זה די הגיוני

לפי הגישה שלי, קסם הוא ביצוע שינויים במרקם הבלתי נראה של היקום. קוסמים הם בעצם כמו נגנים. כמו אנשים בעלי שמיעה מוסיקלית שיכולים לשמוע יצירה ולהלחין אחת באופן טיבעי מתוך רגש מסויים, כך יש מכשפים שיכולים לשמוע את "המנגינה" של היקום, להרגיש את המרקם שלו ולבצע בו שינויים לפי ראות עינייהם. לעומתם יש את הסוג השני של הנגנים, אלו שלמדו לזהות היגיון ודפוס בנגינה. אותם נגנים שמתאמנים כל יום שעות על גבי שעות וחוקרים את אותם דפוסים. מתוך דפוסים "מדעיים" אלו הם יוצרים מוזיקה חדשה משל עצמם. אותו דבר עם הקוסמים הקלאסיים שאנחנו מכירים שיושבים שעות במעבדה שלהם ורוכנים על ספרים וחומרים אקזוטיים כדי לגלות את הדפוס והשיטתיות שיש בביצוע קסם וכך ליצור לחשים חדשים משל עצמם. אם להישאר עם ההקבלה לעולם המוסיקה, כך גם הגישה שלי לאסכולות של קסם. כמו שיש כאלה מנגנים רוק, כאלה שמנגנים טראנס וכאלה שמנגנים מוסיקה קלאסית, או לחילופין כאלה שמנגנים בגיטרה, חליל או פסנתר - כך גם כל קוסם לומד להתמחות באסכולה שונה. בנגינה כל האומנים יודעים לזהות את התווים, את התיבות שחוזרות על עצמן וכו'.. ועם זאת השמיעה המוסיקלית של האומן מתכווננת לאט לאט על טווח מסויים של צלילים וסגנון מוסיקלי. כך קוסם הולך ומתכוונן על הכרה של חלק מסויים מספקטרום הצלילים במרקם של היקום. למשל, הנקרומנסר לומד לאט לאט לזהות את הצלילים של אנרגית החיים על מנת להפיח חיים במתים, או האשליין לומד לזהות את חתימת האנרגיה של האור והצליל כדי לשלוט בהם. אסכולות של קסם הגיוניות בדיוק כמו אסכולות שונות בנגינה, ציור, בישול, מדע וכו'... - הכל מבוסס על הכרה של תחום מסויים במה שאתה עושה, הבנת החוקיות שבו ושליטה בו עד לרמה אינסטינקטיבית.
 

lichdog

New member
אסכולות

אצלנו החלטנו לא לחלק את הקסמים לאסכולות, אלא להשאיר את האפשרות לשחק את כל הקסמים. מצד שני, היריבים שלנו מתמחים לעיתים בסוגים שונים של קסם, וכך הקסמים שבהם הם מתמחים חזקים יותר, לעומת הקסמים שבהם הם לא מתמחים, שאינם חזקים. אנחנו גם משתמשים בכוחות פסיוניים, ולא כסוג נוסף של קסם, אלא כיכולת מיוחדת שונה לחלוטין. לא ניתן "ללמוד" להיות פסיוני, משיגים את היכולת בדרך כלשהי. באופן אישי, אני מאוד אהבתי את החלוקה שמציעים בסדרת הספרים sword of truth. בחלוקה זו, כל הקסמים בעולם מתחלקים לשני סוגים: additive ו subtractive. הגיבור של הספר מדגים את הרעיון בצורה די פשוטה: הוא משתמש בקסם ה additive כדי לגדל מחדש את השיער שנגזר לבת-זוגתו, ומשתמש בקסם ה subtractive כדי להוריד לעצמו את הזקן. באופן עקרוני, כולם נולדים עם קמצוץ מסויים של קסם, יש כאלו שלומדים לרתום אותו, והם קוסמים, אבל פחות חזקים מאלו שנולדים עם היכולת המולדת הזו. כל האנשים נולדים או עם additive או עם subtractive, חוץ מהגיבור שיש לו את שתי היכולות (הראשון מזה 3000 שנה). הקוסמים הגדולים של העבר, אלו שידעו להשתמש בשתי היכולות, היו יכולים לשנות משהו קיים בכך שהיו מוסיפים לו דברים (Additive) ו/או להוריד ממנו דברים (Subtractive). זהו, בקמצוץ.
 

IceL

New member
כתבתי על זה שם,

"הסימפוניה הקסומה", הקסם של ואנור. תוך זה הקטע הרלונטי: תחומי לחשים: קוסמים מסורתיים מחלקים את לחשיהם לקטגוריות שונות בהתאם להשפעות אותם לחשים. הפצרה (Conjuration): לחשים שעוסקים עם מעבר של חפצים דרך החלל והזמן. רוב לחשי ההפצרה דורכים שימוש בלחשי כבילה. [דוגמאות לכוחות המשמשים להפצרה: אי-מוצקות, תנועה בין מימדית, זימון, טלפורטציה. בנוסף לכל כוח שניתן לתארו כחצית הזמן או המרחב]. כבילה (Sealing): לחשים אלו משמשים לרוב בשילוב עם לחשים אחרים. חותמות מסוימות משתמשות בלחשי זימון לשם כבילת חפץ כדי שהמטיל יכול לזמנו. אחרות משתמשות יחד עם לחשי הכחשה על מנת לכלוא אדם לצמיתות. התמרה (Tranmutation): לחשים שמשנים חפצים- את המאפיינים שלהם או לחלוטין לחפצים אחרים). [דוגמאות לכוחות המשמשים להתמרה: שינוי סביבתי, הגברת צפיפות, שיכפול, חושים מוגברים, גביים נוספות, הגדלה, רב-צורה, שינוי צורה, התכווצות, התמתחות, שינוי. אפשר להתיחס לכוחות אחרים עם אפקטים מסוימים כלחשי התמרה, כמו התמרת האדמה להסיע את המטיל כאפקט של כח הריצה]. הכחשה (Abjuration): לחשים שמתעסקים עם הגנה. הבסיסי של תחום זה הם לחשי הגנה, אך מכחישים אמתיים יכולים להתכחש לחלוטין לקיומם של לחשים אחרים. [דוגמאות לכוחות המשמשים להכחשה: סיוע, שריון, הפחתת נזק, התנגדות לנזק, הפגה, הגנה מהבזק, שדה כח, חומת כח, ריפוי, התנגדות להדיפה, תמיכה בחיים, הגנה מנטאלית, הדיפת טילים, הגנה מכוחות. כח התקפה עם מגן-נזק יכול לשמש כלחש הכחשה, בנוסף לכוחות אחרים עם אפקטים שמיועדים להגנה- למשל אשליה המיועדת לחסימה כמו מחסום אי נראות]. הפרעה (Disruption): לחשים שמטרתם לפגוע באחרים [דוגמאות לכוחות המשתמשים להפרעה: שאיבה, התקפת אגו, פיצוץ אנרגיה, סיבוך, התקפת מגע קטלנית, התקפת טווח קטלנית, הדחקה, התקפת מגע. מספר כוחות אחרים יכולים להכלל בכוחות ההפרעה- הפיכת האויב ליצור בלתי מזיק, שימוש בטלקינסיס לפגוע בו, שימוש בשינוי סביבתי להפריע לו וכוחות רבים שנקנים עם היתרון "שימושי כהתקפה"]. אשלייה (Illusion): כוחות המשפעים על חושיהם של אחרים [דומגאות לכוחות המשתמשים לאשלייה: חשכה, הבזק, תמונות, העלמות, אשליה מנטאלית. כוחות רבים אחרים יכולים להראות כ"אשלייה שהפכה למציאות" כמו התקפות קטלניות, כוחות כח או סיבוך]. השקפה (Reflection): לחשים שמשפיעים על מוחם של אחרים ובנוסף עובדים עם נושא המחשבה באופן כללי, הכולל לחשים בנושאי חיזוי וידיעת הנולד [דוגמאות לדוחות המשמשים להשקפה: חישה-לרחוק, שליטה מוחית, קשר מוחי, סריקה מוחית, טלקינטיקה, טלפתיה. כוחות שנקנית כ"מבוסס על ערך קרב של אגו" יכולים לעיתים לשמש ככוחות השקפה וכחות הנותנים תוספים לערך קרב התקפי/הגנתי יכולים להיות כאפקט מיוחד של ידיעת הנולד].
 
למעלה