אסירים ללא משפט

אסירים ללא משפט

יש אנשים שלמרות שהם אזרחי ישראל, לא עובדים זרים ולמרות שהם לא הזיקו לאף אחד, כל הזכויות שלהם נשללות מהם ברגע אחד. מדובר כמובן באנשים "ספיכוטים" שהחוק בישראל מאפשר לאשפז אותם בכפיה. עד היום , כנראה בתי החולים הפיסכירטאים הם מלכודת עכברושים אנושית - קל להיכנס קשה מאוד לצאת. בתור אחד ה"שפויים" אני מציע לכולנו להסתכל על הנושא הזה וללמוד. יש פורום בתפוז, וכדאי מאוד להסתכל בקישורים ובמסמכים. מובא כאן גם קישור של לוחמת חופש אחת, כתבת בשם עט נלי בלי, אשר תעדה את קורותיהן של נשים, עובדים במעמדות נמוכים, "חולי נפש", ילדים עובדים, בארה"ב של תחילת המאה הקודמת. הלי היתה הכתבת האשה הראשונה בעיתון ארצי בארה"ב , ולחמה למען זכויות אדם וקידמה את הנושא של תחקירים עיתונאיים. כדאי ללמוד עד היכן המציאות עלולה להגיע - כפי שתיארה זאת בלי - עדיף לצעוד אל הגרדום מאשר לשהות בבית המשוגעים של תחילת המאה כל ימי חייך. בעקבות הכתבות של בליי נסגרו הרבה בתי חולים פסיכיאטרים והנשים בהן - נשים מהממעמדות הנמוכים - שוחררו. כל הכבוד האנקי דורי. אה, ומה הקשר לפורום הזה? איך שאני רואה את זה יש בפורום תפוז הרבה מאבקים שקשורים אחד לשני - זכויות בעלי חיים, זכויות אדם, עוני, אבטלה, איכות השלטון, איכות הסביבה, וכו´. בעצם מה שאני טוען הוא שיש מקורות משתופים לרוב הבעיות האלו ושאנשים שאכפת להם המנושאים האלו צריכים לשתף פעולה - לא להשקיע 100 אחוז בנושא המשותף אבל גם לא להשקיע הכל בנושא המקור שלהם. יחד יש לנו יותר כוח. מה דעתכם?

יאיר ovzap

New member
מצטרף לעמדה של דרור

ובאמת מאמין שלמרות שלכל אחד יש סדר יום קצת שונה, יש תחומים שבהם אפשר וכדאי לשתף פעולה. ובאמת, המאבקים קשורים זה בזה. עם זאת ברור שלא בכל נושא תהיה הסכמה בין כולם, וזהו רגע המבחן האמיתי. מה קורה כאשר יעלה משהו שהוא בעיניי עקרוני, אבל בעיניך הוא שגוי? אם תצטרף אלי, זו תהיה בגידה במטרות שאתה מאמין בהן. אם לא תצטרף - איזה חשק יהיה לי להשתתף במטרות שלך, אם אתה לא השתתפת במטרות שלי? מה דעתכם? איזה סיכויים/סיכונים יש בפעולה על בסיס מכנה משותף? יש כמובן הרבה קווים משותפים בדרך-כלל, כמו אלה שציינת, אבל יש גם אי-הסכמות? האם מציאת בסיס משותף לא מסכנת את מי שנמצאים בדעת מיעוט? יאיר

monkilita

New member
גם אני מצטרפת

לדעה של דרור. אני בעד איחוד כוחות, כי באמת כל המאבקים קשורים אחד לשני. יאיר, תנסה לתת דוגמה יותר מוצקה להתנגשות, סה"כ כל המאבקים באים לשיפור מסויים בתחום מסויים. מאבק בזכויות בע"ח יכול לפגוע בסביבה?באנשים?? ברור שהנאבקים בזכויות בע"ח הם יותר טוטאליים, ולרוב לא אוכלים בשר כלל, מה שלא תופס בהכרח לגבי שאר המאבקים, אבל לגבי התעללות בבע"ח, אני חושבת (מקווה?) שתהיה הסכמה.. אז מכנה משותף קטן יכול להספיק..

יאיר ovzap

New member
ניסיתי לתת דוגמא לדבר כזה, אבל היא

נמחקה לי כנראה בגלל שלא היתה שייכת לנושא אנטי-גלובליזציה. זו כבר דוגמא קטנה לכך שאין תמיד הסכמה. הנה עוד פעם מה שרציתי לשאול: מה דעתכם למשל על הידיעה הבאה, שפורסמה בפורום "הורים למתבגרים" של תפוז? הכותבת היא אמא לילד בן 11: בן 11 וחוברת עירום בקר טוב לחברי הפורום, אולי תוכלו לעזור בעיצה... בני (בן זקונים) בן 11 אח לתאומים בני 17 פלוס אימץ לו חוברת ערום,לא פורנוגרפיה קשה רק תמונות נערות בפוזות ערומות... מנסיון עם הבנים הגדולים ציפיתי שזה יגיע ...אבל בגיל כזה? אנחנו בית פתוח ומדבר בחופשיות ,לבנים הגדולים יש חברות שישנות אצלינו וזה מתקבל כדבר טבעי בבית. ובכל זאת אני מתלבטת אם לשוחח איתו על כך או להניח לו. אני חייבת לציין שכבר ניהלנו שיחה על סרטים כחולים ביוזמתו...והסברתי את העיוות והנזק שבהם אין לי ספק שגם יומם יגיע אבל האם הוא לא צעיר מידי? מנטלית הוא התינוק שלנו אבל בהחלט בוגר לגילו בחוץ מה דעתכם? מאוחר יותר היא כותבת: התעמתתי עם החרמן הקטן חיכיתי כל כך לתגובות....ומשבוששו להגיע והאפרוח חזר הביתה, לא יכולתי עוד להתאפק ופשוט שאלתי בדרך אגב..."של מי החוברת שבמגירה?" המפלצת התחיל לצרוח שמה פתאום נוגעים לו במגירות ונכנס לחדר (אולי כדי להציץ עוד קצת בתועבה לפני שתוחרם...) אחרי כמה דקות הודיע לי שזה של חבר והוא יוצא להחזיר לו כי ההורים שלו לא מרשים לו להחזיק כאילה דברים בבית... הודעתי למאגר ההורמונים שגם אצלינו בבית לא מחזיקים חוברות כאילה בגיל כזה ושיחכה קצת - בנתיים קצת ציצי לא יזיקו אבל לא חוברות מסוג שכזה כי מן הסתם החברות שתהיינה לו לא תראינה כמו המדונות בחוברת וזה סתם יתסכל אותו ... (בנינו גם אם תהייה לו מדונה כזאת היא לא תעבור את מפתן דלתי...על גופתי) זהו הכל נראה מאחורינו הייתי בלחץ ועכשיו הכל נגמר - החרמן חזר להיות חננה של אמא.. אשמח לשמוע מה דעתכם על ההתייחסות של האם לבנה. עולים כאן כמה נושאים שלדעתי אין לגביהם בדרך כלל הסכמה. יאיר

Amotz

New member
טוב, זה שהמציאות היא כלים שלובים,

זה כבר ידוע. השאלה היא למה צריך להתרוצץ בין הפורומים בכדי להוכיח זאת. מה שיקרה לדעתי הוא מה שקורה בפורום מדע בוואלה, בהנהלת ד"ר דוד יששכרי. האחרון מנהל מלחמת חרמה בכל מיני פולשים מפורומים אחרים שיש להם קשר קלוש למדי למטרות הפורום ומבלבלים את המוח עם כל מיני נושאים פסאודו מדעיים. הדיונים שם לפעמים גולשים לרמה אישית, והמנהל אינו בדיוק סמל הסובלנות אבל המאבק בעקרון נכון. אין מה לעשות, גם התמחות היא חלק מהחיים.

יאיר ovzap

New member
בסדר, אפשר כמובן להבין את ההתמחות

של הפורום הספציפי הזה, למשל, ב"אנטי-גלובליזציה" - אבל מה בכלל המשמעות של "אנטי-גלובליזציה" בלי ההשלכות שלה על עובדים, צרכנים, בעלי חיים, המאזן האקולוגי, הכלכלה, חיי המשפחה, חולים פסיכיאטריים, מערכת החינוך, הבריאות וכו´? כאן אני חושש שאני יותר רדיקלי מדרור - עיסוק בתחומים ה"נלווים" האלה אינו סתם העשרה של העיסוק באנטי-גלובליזציה - אלא היא בכלל מה שנותנת לעיסוק הזה תוכן ותוקף. יאיר

למעלה